Dodaj do ulubionych

Jaki kupić laktator?

26.10.06, 17:15
Cześć dziewczyny! Chciałam się poradzić Was jaki kupuć laktator bo zupełnie się w tym nie orientuje. Ceny też są różne, znalazłam na allegro Lakta Plus za 40 zł, ale nie wiem czy jest sprawdzony, nie wiem czy za taką cenę to coś godnego polecenia?? Są jeszcze innych firm np. Canpol, Medela. Może macie jakieś doświadczenie lub opinie w tej sprawie.Szkoda mi wydać kilkaset złotych na ten zakup bo nie wiadomo czy laktator się wykorzysta, ale mimo wszystko wolę go jednak mieć w razie potrzeby. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Jaki kupić laktator? 26.10.06, 17:37
      Poczytaj tutaj o laktatorach
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35089603&a=35090640
    • ineska2 Re: Jaki kupić laktator? 26.10.06, 19:53
      za rada kolezanki kupilam zwykly reczny za kilkanascie zl, bo jak wspomnialas,
      moze sie na poczatku nie przydac, oprocz kilku dni nawalu. jej sie sprawdzil i
      uzywa go tez teraz, kiedy wrocila do pracy, a jej synek ma juz ponad rok. jak
      sie nie bedzie sprawdzal, a zobaczysz, ze jest ci czesto potrzebny, to kupisz
      jakis drozszy, ale na poczatek nie warto.
      • imoan8 Re: Jaki kupić laktator? 26.10.06, 19:57
        Mi wszystkie znajome doradzały Avent Isis i taki kupiłam. Pozdrawiam
    • monia19722 Re: Jaki kupić laktator? 26.10.06, 21:54
      w I ciązy kupiłam mechaniczny tłkokowy za 30-40 zł i jak zaczęłam go używać to
      okazało się że to nieporozumienie, jak sie za mocnopociągnęło to tłok wylatywał
      i mleko sie wylewało; mąż czym prędzej pobiegł po Avent - super smile)) w ogóle
      polecam wszystko co z Aventu-u mnie się sprawdziło
    • robalrobal Re: Jaki kupić laktator? 26.10.06, 22:09
      Ja też miałam avent (na szczęście nie kupowałam tylko dostałam od siostry mężą) ale użyłam go tylko ze 3 razy. Dużo łatwiej mi było odciągnąć nieco mleka ręcznie, gdy pierś robiła sie "przepełniona".
      Ale ja byłam cały czas na zawołanie mojego ssaczka więc nie potrzebowałam odciągać większej ilości mleka na karmienie.
    • detinka Re: Jaki kupić laktator? 27.10.06, 00:17
      tylko AVENT
    • mama_kasi_ha Avent :-) 27.10.06, 22:41
      Super tani nie jest ale na prawde dziala smile
      Sprawdzilam. Ratowalam nim karmienie ponad miesiac.
      Zostawiam dla nastepnego Malucha, na wszelki wypadek :_)
      Pozdr,Asia
    • betif Re: Jaki kupić laktator? 28.10.06, 22:48
      Tylko nie lacta plus !!! Wiem, ze cenowo jest ok, ale naprawde szkoda nerwow,
      meczarni i bolu piersi. Przy pierwszej coreczce mialam taki wlasnie odciagacz
      plus zwyczajny z gruszka i gorzej juz nie moglo byc. Przy drugiej kupilam Avent
      Isis i to bylo niebo w porownaniu z powyzszymi. Odciaganie szlo sprawnie i nic
      nie bolalo. Wiem ze Avent trzy razy drozszy, ale potem da sie sprzedac za fajna
      cene smile Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka