olesa 09.11.06, 21:32 Termin mam na 25 marca, ale juz zastanawiam się nad zakupem wózka.Doradzcie jaki najlepiej wybrać na tę porę? Za miesiąc wyjeżdzam, a wózek koniecznie chce nam kupić babcia, wolałabym jednak sama wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita258 Re: jaki wózek na marzec? 09.11.06, 21:51 moim zdanie najlepszy byłby wózek typu parasolka ale z tych większych oczywiscie .Z narzutką na nogi,a do środka żeby maleństwu było ciepło można dokupić śpiworek .Moim zdaniem to dobry pomysł bo następne miesiące będą cieplejsze.Ja niestety niemiałam takiej mozliwości bo mój mały urodził się w listopadzie ale jesli drugie miałoby sie urodzic bliżej wiosny to tak bym zrobiła.A przy zakupie wózka powinnas być bo ma pasować tobie a nie babci. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: jaki wózek na marzec? 09.11.06, 22:22 Ja mam termin na kwiecien. Z mojego poprzedniego doswiadczenia, a mam dwojke dzieci w wieku 11 i prawie 8 lat, to wiem, ze kupie wozek z najwieksza jaka znajde gondola. Dlaczego? Bo moje starsze dzieci jak byly male, to spaly duzo na dworze, nawet pozna jesienia i zima (no nie przy mrozach -20 stopni!). Duza gondola jest bardzo wygodna, latem mozna zalozyc moskitiere i dziecko w ogrodku bedzie spokojnie spalo. Mysle nad wozkiem Deltim Premier, bo to chyba jednyny z polskich wozkow z duza gondola. Albo kupie uzywana Emmaljunga, bo tez ma fajna gondole. Zastanow sie nad tym jak bedziesz uzywac wozek, do jakiego samochodu bedziesz wkladac, czy lubisz dlugie spacery, jaka jest blisko domu nawierzchnia. Nie kieruj sie moda na jakis typ wozka, kup taki, ktory tobie najbardziej sie przyda. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: jaki wózek na marzec? 09.11.06, 22:38 Ja rodziłam swoją córeczkę w maju i zdecydowałam się na polski wóze Roan typ Maritta. Mogę go szczerze polecic MA dosyc dużą gondolę, jest funkcja oparcia w gondoli, tak więc gdy dziecko zacznie Ci siadac (powiedzmy, że bedzie to wrzesien, pazdziernik a nie zawsze te miesiace bywaja ciepłe) to nie musisz je pakowac do spacerówki. Poza tym jej miekki i lekki jeżeli chodzi o bujanie, ma pompowane koła- swietnie się go prowadzi! Wiecej info uzyskasz np. na allegro. Zapewne każda z mam bedzie Ci oferowac inny ale i tak Ty bedziesz musiała zdecydowac Ja mam ten i ten szczerze polecam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: jaki wózek na marzec? 10.11.06, 12:02 Parasolka, nawet większa, dla noworodka???? Nie rozumiem jakie znaczenie ma pora roku? Noworodek powinien spędzać czas na dworze w wózku z gondolą, a nie w spacerówce. Spacerówka jest dla dzieci które siedzą - logiczne moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: jaki wózek na marzec? 10.11.06, 11:50 Polecam forum "wózki dziecięce" Tam otrzymasz niekiedy fachową pomoc oraz więcej potrzebnych porad,informacji. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.k1 Re: Olesa 10.11.06, 11:57 Zapraszam na forum marcówek: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40480 Mamy tu swój wątek o wózkach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40480&w=48848699 Informacje znajdziesz także w przyszpilonym wątku o wyprawkach Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: wózek na lato 10.11.06, 12:06 ja miałam inglesine magnum na pompowanych kołach - jest z odpinanym dachem i bardzo niskimi ściankami - latem super, bo dzieciakowi nie było gorąco a jak leżał na brzuchu to mógł podziwiać swiat A w kolejna zimę jak już siedział to było mu ciepło, bo wózek ma wysokie podwozie i jako spacerówka był bardzo solidny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmzygadlo Re: jaki wózek na marzec? 10.11.06, 13:22 hmm ja mam termin na 20 marca 2007 i co do wózka to na pewno taki z gondolą, najlepiej na dużych pompowanych kołach i żeby był mienciutki do kołysania Mam starsze dziecko które urodziło się w maju i cały czas woziłam ją w gondoli, super sprawa, też właśnie na paskach do kołysania tyle że koła plastikowe teraz musimy kupić nowy z racji tego że tamten już bardzo wysłóżony bo dostałam go używanego po jednym dziecku, stary sprzed 8 lat, i teraz ten będzie nam słóżył w domu, a nowy który kupimy będzie na spacery i do auta Przynajmniej nie będę musiała się po schodach nosić Odpowiedz Link Zgłoś