IP: *.* 17.06.01, 21:44
do jakiego wieku dziecko powinno biegać "na golasa" po plaży?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 18.06.01, 07:43
      Obawiam się, że bieganie na golasa nie jest wskazane w żadnym wieku. Wiele się mówi zwłaszcza ostatnio o ochronie przed słońcem. Ja jeszcze nie byłam z moim Szymkiem na plaży (ma prawie 14 mies.), ale raczej założę mu koszulkę, kiedy już się tam pojawimy.
    • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 18.06.01, 12:46
      Bardzo dobry filtr jest w stanie zabezpieczyc przed słońcem. U mojej Ali wystarczyła zatem chusteczka na głowie... Jednak pojawił się inny problem.... Po bieganiu na golasa, kapieli w tymże "stroju" zaczęły się problemy z układem moczowym (może zmarzła pupa, może były jakieś bakterie). W tym roku kąpiemy się i plażyjemy w majteczkach, z chusteczką na głowie i kremem ochronnym na ciałku...Pozdrowienia!
    • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 25.06.01, 22:18
      Majteczki na plaży powinno mieć chyba nawet najmniejsze dziecko: choćby dla ochrony przed chorobami.
    • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 01.07.01, 21:16
      Cześć,Wczoraj byliśmy na plaży, dla Kai (21 mies.) to był pierwszy raz w sensie zabawy w piasku (mieszkamy nad morzem, więc często tu spacerowałyśmy, w zeszłe lato mała była za mała na plażowanie, teraz jest w sam raz). Rzeczywiście, plażowanie na golasa, nawet z filtrem niesie pewne niebezpieczeństwa, szczególnie dla dziewczynek. Kaja opalała się posmarowana filtrem, w kapeluszu i majteczkach libero, które świetnie się sprawdziły. Frajdy było co niemiara, była po prostu szczęśliwa, kopaliśmy jej dołki, ona w nie wchodziła, zakopywała sobie nóżki, robiła babki, nosiliśmy jej wodę w wiaderku, nawet poszła na brzeg zamoczyć nóżki w falach, nie przestraszyła się, choć kurczowo się mnie trzymała. Polecam zakup parasola plażowego, bo w upalne dni nawet za parawanem jest zbyt słonecznie. My chcemy też następnym razem wziąść mały dmuchany basenik, i przynieść do niego wody aby się ogrzała, a i postawienie go przy ręcznikach jest bezpieczniejsze, niż bieganie do brzegu (nawet z mamą)miłego wypoczynkuania
      • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 02.07.01, 09:41
        O jakie majteczki chodzi? Czy o takie pieluchomajtki "push up &go"??
        • Gość: guest Re: plaża IP: *.* 03.07.01, 22:47
          Cześć Wiesiu,Ja miałam dla Kai pieluszko-majtki Libero up&go. Ta nowa wersja unisex jest o niebo lepsza od poprzedniej, która sie "grudkowała".Czytałam też, że od lipca będą w sprzedaży jednorazowe pieluszko-kąpielówki Huggies Little Swimmers z wkładem, który sie nie żelije i nie "puchnie" od wilgoci.pozdrawiamania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka