Dodaj do ulubionych

Dziecko do relkamy

IP: *.* 12.07.01, 22:15
Cześć Wam. W Poznańskiej gazecie znalazłam dwa ogłoszenia agencji reklamowych szukających dzieci do reklam. Czy macie zakieś doświadczenia? Na co zwracać uwagę?Zastanawia mnie to, że pobierają "opłatę wpisową". Wg mnie wygląda to na niezły, dla takiej agencji, zarobek. Czy to jest normalne? Czy tak robią wszystkie agencje? A może znacie jakąś fajną i pewną?Basia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 12.07.01, 23:14
      Jeżeli to agencja Infinity (chyba tak się to pisze), to odradzam. Zarabiają na tymże wpisowym, nic w zamian nie dając. Nawet specjalnie nie obiecują. Więcej szczegółów jutro, bo już zasypiam....
      • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 12.07.01, 23:58
        Dzięki. Właśnie jedna z nich to Infiniti a druga Network-Studio Mody Joanny Szpalskiej.Słodkich snów.Basia
    • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 13.07.01, 07:32
      Mieszkam za granica i mnostwo jest takich ogloszen w gazetach. Ale nie znam nikogo, kto wysylalby swoje dzieci na takowe zdjecia. Nie chodzi juz nawet o to, ze pobierane sa slone oplaty w takich firmach za "sesje zdjeciowe", a nawet za wizazystke dla dziecka. Czesto sa takie zdjecia uznane za "nie do wykorzystania", oplata pozostaje i czlowiekowi zostaja zdjecia lalkowatej corci a la zalotna lolitka. :-(P.S:przyznaje, ze nie znam problemu z autopsji:(nie mialam specjalnej potrzeby dzielenia sie wizerunkiem moich, skadinad ladnychsmilen dzieci z szersza publicznoscia w rekalmie nbp. proszku do prania, czy czekoladek dla dzieci.
      • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 13.07.01, 14:44
        Ile razy przyglądam się zdjęciom np w Dziecku tyle razy też je podziwiam. Dziecko w reklamie to nie tylko proszek do prania czy czekoladki to również cudowne zdjęcia artystyczne. Zajrzyj na stronę agencji Piękna!Sama zajmuję się fotografią i może dlatego nie widzę w tym nic złego. Dodam więcej, byłabym zaszczycona, gdyby zdjęcie mojego pieknego dziecka, znalazło się np w gazecie Dziecko i in. A gdyby bylo to zdjęcie wykonane przeze mnie to...ojejku!Basia
        • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 13.07.01, 23:34
          Basia,to zycze Ci takiego udanego zdjecia, ktore bedzie Twojego autorstwa!P.s: wybacz pierwszy post, moze troche uprzedzen....tak sie sklada, ze wnuczka znajomej swiecila triumfy w USA "mala miss" (stanu). Biedne dziecko potrafi (minelo lat pare) teraz juz tylko pozowac, te zdjecia slicznej dziewczynki maja w sobie tyle piekna i zero spontanicznosci, uroku, dzieciecej radosci. Jakos zal mi (:-(.Moze stad ten negatywny osad. P.s.2:Sama robie (nie zawodowo):-) wiele zdjec. W opinii znajomych (i fachowcow) b.dobrych.
    • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 13.07.01, 09:48
      to nie sa agencje reklamowe tylko agencje modeli, wszystkie pobieraja oplaty ale potem musza wysylac cie na kastingi i pobieraja prowizje od twojego zarobku. poniewaz przez jakis czas reklamowalam danona a teraz colgate i duzo robilam z dziecmi poradze ci:1. nie dawac dzieciaka do filmu zanim nie skonczy 7 roku zycia. film jest potwornie meczaca produkcja, trwa godzinami i wbrew pozorom to straszna nuda2. sesje fotograficzne tez nudne (jakie dziecko wytrzyma bez ganiania) ale mnie upierdliwe bo krtotsze3. najfajniejsze jest radio ale dzieciak musi gadac, ktortko, szybko i wesolo jezeli trafisz na fajnych realizatorowJezeli jednak zdecydujesz sie umiescic dziecko w banku twarzy pamietaj, ze czekaja cie niekonczace sie kastingi. ale przede wszystkim sprawdz co ta firma juz zrobila. raczej nie ladowalabym sie w firme swiezo otwarta. pozdr
      • Gość: guest Re: Dziecko do relkamy IP: *.* 13.07.01, 14:46
        Dzięki Jojo.Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka