Dodaj do ulubionych

wydawnictwo Paweł Skokowski

IP: *.* 05.01.02, 14:20
Dziewczyny, gdzie w Warszawie można kupić książki tego wydawnictwa? I jakie najbardziej polecacie dla 1,5 rocznego malucha? A może jakieś inne książeczki polecacie? Zależy mi na tekturowych i mających proste obrazki.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 05.01.02, 21:08
      Polecam "przyjaciele z dżungli" wydawnictwa Wilgapozdrowionka gaja
      • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 05.01.02, 21:35
        Ja kupuję całą serię "Księga dla malucha" wyd. właśnie P. Skokowski. Jest doskonała i nie ma wątpliwości, że to ulubione książki mojej Julki. Tekturowa, kolorowa, pokazuje to co dziecko lubi najbardziej - czyli otaczający je świat, proste sytuacje znane mu z życia. Zaczęliśmy od "Pierwszych słów" przed roczkiem, potem dokupowaliśmy "Mały czy duży", "Dzień malucha", "Kolory", "Nasze ciało", są jeszcze w sprzedaży "Zwierzęta" itp. Julka ma 2 latka i ciągle czytamy o tym jak wygląda dzień Kasi, jak "działają" oczka i uszka Ani, co słodkiego i co kwaśnego zjada Ola a ukochane "Kolory" Julka recytuje całe z pamięci. Książki mają tylko dwie wady: rodzicom mogą wychodzic bokiem i uszami od czytania 50 razy dziennie, a poza tym coś ostatnio trudno je dostać. Znajoma pani z księgarni sprowadziła dla mnie z hurtowni pełno tych książek i obdarowałam wszystkie dzieciaki z rodziny.
    • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 06.01.02, 12:04
      No właśnie, a Warszawie nigdzie ich nie widziałam... Jest trochę w Merlinie, ale nie wiem np. czy książeczki "Co to jest? to łatwe" i "Co to jest? To proste" też się nadają - nie ma tam opisu ani zdjęcia. Znasz je może Aniu?
      • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 06.01.02, 12:06
        No i większości książeczek zachwalanych przez Ciebie tam niestety nie ma...
      • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 06.01.02, 15:28
        Też je znam, mamy dwie takie - to są takie maleńkie, króciutkie książeczki składające się z rysunków podpisanych jednym słowem. Uczą nazw przedmiotów, ale nie mają fabuły, szybko się więc z nich wyrasta.
    • Gość: Agata Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 07.01.02, 14:10
      Książki tego wydawnictwa widuję w EMPIKu. Polecam też malutkie książeczki pt. np. Sama jem, Sam idę spać. Uczą dzieci wykonywania prostych codziennych czynności, pokazują "rekwizyty", które się z tym wiążą (kubeczek, łyżeczka, pidżamka, lampka, łóżeczko itp.).
    • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 08.01.02, 20:18
      Dziękuję Wam :) Do Empiku zajrzę w tygodniu.
    • Gość: guest Re: wydawnictwo Paweł Skokowski IP: *.* 09.01.02, 22:04
      Jeśli jakaś mama oprócz mnie jest zainteresowana książkami wydawnictwa Skokowski, to donoszę, że przeprowadziłam małe śledztwo i dowiedziałam się, że ich książki w Warszawie ma księgarnia na Górczewskiej 97. Byłam i zakupiłam :) Pozdrawiam wszystkie czytające swym maluchom mama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka