18.11.06, 17:05
Bardzo proszę mamy które ubierają w zimowe ciuszki tej firmy o opinie.Kupiłam
dzisiaj magazyn Dziecko,zakupy i my i z tego co obejrzałam wydaje mi się że to
solidne i naprawde ciepłe rzeczy-na takich mi zalezy poniewaz mam córeczkę
"zarzlucha".Chciałam kupic kurtkę,spodnie,skarpety,czapkę i rękawiczki-słowem
komplet wyprawki zimowej. niestety w Krakowie sklepy które dysponiję Reimą
mają tylko rozmiary od 150cm...Dlatego tym bardziej zalezy mi na Waszych
radach poniewaz jesli się zdecyduję będę musiała ubranka sprowadzać(podobno
jest taka możliwośc) i w związku z tym nie będę miała jak sprawdzić ani
rozmiarówki ani jakości...Napiszcie prosze czy któraś ma 98cm maluszka i
kupowała kurteczkę i spodnie? W takim samym,czy większym rozmiarze? No i
przede wszystkim czy jakośc,wykonanie i niezqwodnośc reklamowane w gazecie to
prawda czy jedynie chwyt reklamowy.Dziękuję bardzo i czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • hratli Re: Reima 18.11.06, 18:52
      pogadaj - napisz na prv do olaj - ona jest specem od reima. tak sobie tu czytam
      i zdaje mi sie, ze olaj wie wszystko w tym temacie smile
      • czarna_maruda Olaj 18.11.06, 19:36
        Tak, tylko do niej. Sprzedaje te kombinezony i na pewno wiele się do niej
        dowiesz.
    • olaj Re: Reima 18.11.06, 19:37
      Hej,

104 będzie za duże na dziecię 98cm, trzeba wziąć 98cm właśnie. Rzeczywiście,
      Reima szyje wyjątkowo starannie i ma super wykonczenie detali.

Sprzedaję Reimę w sklepie, ale również testuje na własnych dzieciach i polecam
      w szczególności:
      rewelacyjne kominiarki
      kombinezony jednoczęściowe

Mam jeszcze 2cz kombinezon 98cm w sklepie (dla dziewczyny), więc jak chcesz
      mogę Ci wymierzyć, ew. kurtkę chłopięcą 98. Jakby coś, to mój Mateuszek właśnie
      nosi 104 Lassie (inna podgrupa Reimy, na ten sam wymiar szyje), więc też służę
      wymiarami. A propos - Lassie jest BOSKIE, kupiłam z wzorów i mam jedyne dwa 2cz
      kombinezony na 104 w całej Polsce smile))) I 1cz też. Maniaczka ze mnie...

Ale ad rem.
      W nowej kolekcji są 2 główne typy kombinezonów, jest tańsza linia Reima Casual
      oraz droższa z Reimatecu, o lepszych parametrach technicznych materialów.

W razie pytań pisz na priva smile

Miło mi, hratli smile

Pozdr
      OLa
      • mmu Re: Reima 18.11.06, 20:26
        a będą jeszcze te długie rękawiczki dla dziecka 2,5 roczku?bo jak patrzyłam w
        sklepie, to tylko małe sąsad
        • olaj Re: Reima 18.11.06, 21:00
          Po prawdzie nie wiem - zobaczę następnym razem jak będe w Reimie, najlepiej
          napisac maila na info@czerwonykapturek.com.pl z listą zyczen - mniej więcej
          typ, rozmiar, kolor itp.
          Pozdr
          Ola
          • mmu Re: Reima 18.11.06, 21:11
            dzięki!
            a jakieś zniżki dla e-mam?smile
            • olaj Re: Reima 18.11.06, 21:17
              Jak ze starszych kolekcji, to przynajmniej 20%
    • agni71 Re: Reima 18.11.06, 22:45
      Nie uzywaliśmy nigdy kombinezonow reima, ale jak w tym roku szukałam zimowej
      kurtki dla córki 4-letniej, to oglądałam też Reimę. No i troche sie
      rozczarowałam - kurtka jakaś taka sztywna... I miała strasznie długie rękawy,
      na moją 4-latkę o wzroście ok. 104 cm, rękawy nawet w kurtce na 98 cm byly za
      dlugie, w dodatku tak wykończone, że nie daloby sie ich podwinąć (mankiet na
      rzep).

aga
      • leigh4 Re: Reima 18.11.06, 23:30
        Nie przereklamowana. Ale warto zainwestować w reime tec, bo tak naprawdę w
        reimie o tkaninę rozbija się cała rzecz. Reima-nie tec to raczej zwykłe
        kombinezony, ani dużo lepsze ani gorsze od ubrań innych producentów. Dopiero w
        serii tec i kolejnej(niestety nazwy nie pamiętam, ale to już tej najwyższej
        klasy tkanina) widać różnicę wręcz niewiarygodną w porównaniu z innymi tego
        typu ubraniami. Są b. cienkie, leciutkie, przepuszczają powietrze, a są tak
        ciepłe, że nie trzeba nawet w mroźny dzień zakładać pod spód swetrasmile
        Dodatków z polaru zaś nie polecam. Nic nadzwyczajnego-tu niestety polar jak
        polar: nie jest lepszy od innych. Ani jakość ani wzornictwo nie jest powalające.
        • linearka Re: Reima 19.11.06, 08:53
          ja właśnie kupiłam Reimę 1cz dla mojego 11 miesięczniaka. Zależało mi na
          wygodzie bo tej zimy młody pewnie zacznie chodzić. Mam serię chyba Casual, taka
          seria z myszką. już parę razy go ubraliśmy bo było naprawdę zimno i nie żałuję
          wydanych pieniędzy wink Kubuś ma cieplutko (pod spodem tylko body i rajstopki) nie
          krępuje ruchów i generalnie uważam, że to bardzo dobra firma. POLECAMY.
    • weronka77 Re: Reima 19.11.06, 16:20
      O jak miłowink) Jak tylko dotrze do mnie nowy lap-maluszka skutecznie rozwaliła
      starywink To przejrzę kolekcję reimy na stronie internetowej i będę wiedziała
      jaki model. Interesują mnie wyroby z Reimatecu poniewaz nie chcę córeczki
      pakowac w swetry,kurtki puchowe itp. Chciałam kupić kurtkę,spodnie ocieplane do
      kompletu-dla małej lepsze to niż jednoczęściowywink Rękawiczki
      nieprzemakalne,czapkę-te które ma wszystkie ją "gryza"wink no i rękawiczki.
      Napiszę o jaki model mi chodzi i może będziecie mogły doradzić.ok? W Krakowie
      już wstępnie w jednym sklepie zdecydowali się sprowadzić.
    • weronka77 Re: Reima 19.11.06, 16:20
      O jak miłowink) Jak tylko dotrze do mnie nowy lap-maluszka skutecznie rozwaliła
      starywink To przejrzę kolekcję reimy na stronie internetowej i będę wiedziała
      jaki model. Interesują mnie wyroby z Reimatecu poniewaz nie chcę córeczki
      pakowac w swetry,kurtki puchowe itp. Chciałam kupić kurtkę,spodnie ocieplane do
      kompletu-dla małej lepsze to niż jednoczęściowywink Rękawiczki
      nieprzemakalne,czapkę-te które ma wszystkie ją "gryza"wink no i rękawiczki.
      Napiszę o jaki model mi chodzi i może będziecie mogły doradzić.ok? W Krakowie
      już wstępnie w jednym sklepie zdecydowali się sprowadzić.
      • ricky300 Re: Reima Kraków w Smyku widziałam 20.11.06, 10:19
        Widziałam kiedyś trochę kombinezonów Reima w SMyku w Galerii Kazimierz.

Pozdrawiam
        Magda
      • olaj Re: Reima 20.11.06, 10:56
        Hej,

Podam Ci wymiary 2cz kombinezonu Reimatec w rozmiarze 98cm, żebyś mogła
        poprosić sklep o odpowiedni rozmiar. Akurat mam model Almond (Kurtka, 11001)i
        Crystal (Spodnie, 12001) hot chocolate/pink:
        www.czerwonykapturek.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=8&products_id=784
        czyli w Reimie:
        www.reima.com/en/products/product19.aspx
        oraz:
        www.reima.com/en/products/product20.aspx
        Kurtka
        dł. 46cm
        szer. 40cm
        rękaw dołem 31cm
        Spodnie
        nogawka po wewn. 37cm
        dł. bokiem 66cm
        + oczywiście są szelki smile

Pozdrawiam,
        Ola
        • weronka77 Re: Reima 20.11.06, 20:38
          Dzwonilam do Reimy do Izabellina i powiedzieli ze tylko w Zakopanem są takie
          rozmiary..Zadzwoniłam i mają ostatni komplet kurtka i spodnie. Ale niestety
          blady róż ze wstawkami malinowymi czyli dla mnie odpada.Cena kurtki 450zł a
          spodni 350z z Reimatecu ccyli jakaś nieprzemakalność 10000-tak mi
          tłumaczono.Jeśli cena Twpojego kompletu jest taka jak mi podałas i kolor taki
          czyli szaro-różowy to od razu biorę i przelewamwink
          • olaj Re: Reima 20.11.06, 20:54
            Hej,
            Mam ten jeden ostatni komplet na 98, kakao + blady róż, ew. do kompletu czapki
            lub kominiarki. Cena jak podałam za komplet, materiał - Reimatec, z tym, że to
            jest tańsza kolekcja Reimatec Baby (droższa jest Reimatec Kids i rzeczywiście
            trohę kosztuje).
            Nieprzemakalność 5000mm słupa wody, klejone szwy, oddycha itp. Mam z tej serii
            kurteczkę dla mojej Mariki (właśnie blady róż z ciemnymróżem) i kombinezon 1cz
            (ciemnyróż z bladym akurat). Kurtkę testuję od miesiąca, piorę co kilka dni.
            Rzeczywiście przez noc schnie,ale musi wisieć koło grzejnika.
            Jeżeli rzeczywiście chcesz,zaloguj się proszę na stronie sklepu i kup smile
            Będziesz i tak miała u mnie darmową przesyłkę. Czapki sa w dziale:
            www.czerwonykapturek.com.pl/sklep/index.php?cPath=6_29&sort=2a&filter_id=2

Acz nie mam chwilowo rękawiczek 2 w kolorze kakao....
            Pozdr
            OLa
            • weronka77 Re: Reima 20.11.06, 21:01
              Ja potrzebuję ubranka dla córeczki na miejskie zabawy. Sanki,lepienia
              bałwana.Nie zjazdy na nartach w Zakopiańskim śniegu.Proszę Cię poleć mi co ma
              kupić dobrze? A to Baby od Kids czym się różni?
            • weronka77 Re: Reima 20.11.06, 21:07
              Córeczka jest u babci i jutro ką zmierzy i wyśle mi rozmiary,ok? Wieczorem Ci
              napiszę dobrze? Mogę?
              • olaj Re: Reima 20.11.06, 21:52
                Reimatec Baby jest b. dobry na śnieg w każdych warunkach.
                Baby od Kids różni się wzornictwem smile
                A, mąż mówi, że jdzie do Zakopanego w czwartek i może do Krakowa coś
                podrzucić smile)
                Pozdrawiam,
                Ola
                • weronka77 Re: Reima 21.11.06, 16:07
                  Kupujemy i przekażemy mężowi pieniądze.Może tak być?Mój numer to 501-301-906.A
                  czy do tej kurtki będzie można dokupić rękaawiczki które zaapnie się na rzepa
                  do kurtki? Takie długie.
                  • dzidzia_ch weronka77 21.11.06, 16:33
                    oj to chyba niezbyt rozsadnie podawac swoja komorke na forum?
                    nie wiadomo kto i kiedy z niego skorzysta!
                    • weronka77 Re: weronka77 21.11.06, 16:35
                      Dzidzia..chętnie z każdym porozmawiam bo nie mam nic do ukryciawink Mój numer
                      jest ogólnie dostepny-wystarczy wejśc na Forum Kraków lub otworzyć gazetę
                      (krakówkową)wink) Poza tym-myślisz że to mój jedyny numer?wink)
                      • dzidzia_ch Re: weronka77 21.11.06, 16:40
                        wiesz ja mam swira na punkcie swojej prywatnosci i bezpieczenstwa mojej rodziny
                        a dobrze wiesz ze za pomoca numeru komorkowego mozna namierzyc dana osobe!
                        sorki ze sie wtracilam ale myslalam ze zrobilas to przypadkiem smile!
                        • weronka77 Re: weronka77 21.11.06, 16:43
                          Spokojniewink Bezpieczeństwo rodziny gwarantowanewink A numer tej akurat komórki
                          służy własnie do takich celów jak wyżej wymienionywink
                  • olaj Re: Reima 21.11.06, 17:31
                    Hej Weronko,
                    Przekażę mężowi telefon i kombinezon - niestety, na czwartek nie zdążę załatwić
                    żadnych rekawiczek, bo do Reimy pojade dopiero, jak spadnie troszkę śniegu.
                    Pozdrawiam
                    Ola
                    • weronka77 Re: Reima 21.11.06, 18:45
                      Ola potem zamówię u Ciebie rękawiczki i czapeczkę,dobrze? Skontaktuj się prosze
                      ze mną w kwestii rozmiaru bo chciałam pewne rzeczy dogadać jeszcze,dobrze?
                      Najlepiej jesli to mozliwe to zadzwoń dobrze?KOmputer mam rzadko...
                    • renata28 Re: Reima 22.11.06, 01:47
                      Dopisuję się do rękawiczek na 2,5-letnie dziecko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka