Dodaj do ulubionych

Sukienka do Komunii - WROCŁAW

IP: *.* 02.04.02, 19:05
Czy któraś z mam wie gdzie można kupić we Wrocławiu sukienkę do Pierwszej Komunii ? Będę bardzo wdzięczna za namiary,Agnieszka :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa_P Re: Sukienka do Komunii - WROCŁAW IP: *.* 04.04.02, 10:12
      Czesc, co prwada nie kupowalam sukienki do Komunii, bo córka wystepowala w "szacie liturgicznej" szytej wg teg samego wzoru dla calej grupy, ale szukalam dodatków. Jest (a przynajmniej byl 2 lata temu, a i potem tez go widzialm przelotnie) sklep na ul.Szewskiej miedzy Wita Stwosza a nastepna poprzeczna( chyba Kotlarska)- maly, ale sukienek dzieciecych bylo duzo, sa tez chyba w skklepie z sukniami slubnymi na Olawskiej, wtedy bylo tez stoisko w Kameleonie gdzies na 2 lub 3 pietrze. Teraz , w sezonie, pewnie znajdzie sie tez cos w kazdym z "centrow handlowych", CZY hal targowych (no wlasnie - na Piaskowej?) typu Arena, czy w Astrze.Czy Twoja córcia bedzie pzrystepowac do Komunii tutaj? Pozdrowienia, Ewa
      • Gość: AgnieszkaP. Re: Sukienka do Komunii - WROCŁAW IP: *.* 05.04.02, 04:09
        Ewo, bardzo dziękuję za informacje. U mnie w rodzinie to pierwsza Komunia od 20 lat, więc ogólnie nie jesteśmy "w temacie". :) Ja mieszkam w Kanadzie i tutaj córa przystąpi do Komunii ale moja mama przyjeżdża do nas na tą uroczystość i chciała kupić sukienkę dla wnuczki. A Komunia już za dwa tygodnie. A swoją drogą to super że kiedy Twoja córcia szła do Komunii to uszyli jednakowe szaty liturgiczne ( tak było za "moich czasów" ). Pamiętam że w swoim czasie Komunia zrobiła się rewią mody i szły do niej malutkie "panny młode" :)Nie mam pojęcia jak to będzie tutaj ...Jeszcze raz bardzo dziękuję,Agnieszka :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka