buzka5 28.11.06, 12:45 Dziewczyny czy taka niania jest w stanie wychwycić najmniejszy szmer,majaczenie dziecka,niespokojny oddech?Rozważam zakup Fisher Price. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaimichalek Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 13:02 Ja mam wlasnie Fisher Price i moim zdaniem jest bardzo dobra.Slychac jest kazdy szmer.Baterie dlugo trzymaja.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 13:06 No to super raczej sie zdecyduję.Moje dziecko cierpi na drgawki gorączkowe i musi być pod ciągłą kontrolą.Myślę że jest to dla nas dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 13:56 tylko fisher price (choć może to zależy od modelu) nie ma takiej funkcji "auto" - czyli włączona jest cały czas. a fajniejsze są takie, które włączają się tylko wtedy, kiedy pojawia się jakiś dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 17:34 Ja mam zestaw AngelCare rzem z monitorem oddechu, b. dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
becik1 Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 17:43 ja również mam AngelCare z monitorem oddechu (gdyby dziecko przestało oddychać). Polecam oczywiscie dziecko tez słychac. Kosztuje ok 500zł a nawet więcej zależy gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: Niania elektroniczna 28.11.06, 19:08 my mamy philipsa, jest ok. Bateria długo trzyma, wychwytuje wszelkie szmery, z tym, że oczywiscie mozna ustawiac czułość aparatu - kiedy np. pada deszcz musimy czułość zmniejszyc bo niania uruchomiona jest cały czas od padających kropel deszczu Mamy model, który uruchamia się również z sygnałem swietlnym, nocą ważne, bo czasem szmerek jest krótki i cichutki wtedy widać swietlne migotanie. W ogole to przy bardzo krókich szmerach niania uruchamia się na dłużej, żeby rodzic zdążył to wychwycić. Minus jest taki, że dziecko kręci się w nocy np. z boku na bok i stuka nóżką w szczebelek a niania już "szaleje" i niestety mamusia się budzi..... No, ale o to przeciez chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tatko1 Re: Niania elektroniczna 29.11.06, 19:01 ja mam pytanie, do kogoś kto ma nianię el. czy słychać wszystko co się dzieje w pokoju np głosy innych ludzi oprócz dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Niania elektroniczna 29.11.06, 21:14 Tak, slychac... czasem podsluchuje, jak maz usypia Malego ) Odpowiedz Link Zgłoś