Gość: magdasm IP: *.* 26.10.02, 19:11 polecam pieluszki Belli. Mojego synka nie uczulająsą przewiewne ale i mniej chłonne. Cena też niższaPozdarwiamMagdaPS. Huggiski się nie sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ulcik Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 26.10.02, 19:37 Hej A ja polecam Panal Bebe - Carrefour - tańsze i nieuczulają naszej małej pupci Misia ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agosia Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 29.10.02, 13:57 A jak duże są wasze dzieci? Kiedy mój syn był w wieku pieluszkowym używaliśmy najpierw Pampersów a kiedy był już sporo większy (tak około roczku)"przerzuciłam" się na Belle.Teraz oczekuję maleństwa i zastanawiam się czy mogę korzystać od samego początku z tańszych pieluszek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaz Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 30.10.02, 11:18 Hej Agosia- ja korzystała z Belli od dkiedy Zosia skończyła 2 miesiące. Tzn. używałam ich w ciągu dnia. Na noc zakładałam jej klasycznego pampersa, ponieważ Bella jednak jest mniej chłonna. Nie musiałam zmieniać pieluszki w nocy ponieważ mój Skarb smacznie przesypiał całą noc bez budzenia się.Bella - nie ma foli, nie ma tęz rozmiarów newborn. zaczynają się od mini.PozdrawiamJoannaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia.T Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 31.10.02, 01:25 Hej! Ja od początku używałam pieluszek Huggies, próba użytkowa Pampersów wypadła niekorzystnie dla pupci maleństwa - uczulenie. Podobnie zresztą z pieluchami Belli, kupiłam ostatnio na próbę, ale ma uczulenie jeszcze większe niż na Pampersy. Huggisy są jak na razie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LARA Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 01.11.02, 23:58 Jakie hugisy są najlepsze? Bo w sklepach są trzy rodzaje. Standard,freedom i beniamin. Właśnie mi się skonczyły pampersy i chciałabym kupić najlepsze! A nowych pampersów nie kupię bo podobno uczulają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 03.11.02, 11:04 "Beniamin" nie widziałam, polecam natomiast Freedom - super!Używam też pieluch z Reala TIP, nie uczulają, ale na noc się nie nadają, chociaż nie przemakają, ostatnio odkryłam TESCO pieluchy - od 8 do 19kg, 34 szt za 16 zł. I nie moge powiedziec o nich nic złego, informuję że w TESCO- HIT Bytom są jeszcze "stare" pampersy po 56 zL, dodatkowo gratis chusteczki pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaP. Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 04.11.02, 04:47 Ja co prawda mieszkam w Kanadzie (od urodzenia uzywalismy Pampers, tutaj produkowane, i nigdy nie bylo problemow )ale wakacje spedzilismy w Polsce, no i ciekawa rzecz. Fioletowe Pampersy byly super, natomiast raz kupilam paczke zielonych i uczulily synka Ale uzywalismy tez pieluchomajtki Libero i byly super. Moge polecic Tylko nie pamietam jaka byla roznica w cenie.Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejziaja Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 06.11.02, 12:01 Sporo nt. innych pieluch jest na forum "Niemowlę".Stamtąd właśnie dowiedziałam się o pieluszkach Dada z Biedronki,które używamy w ciągu dnia.Cena za rozmiar"maxi"-16.99zł (32 sztuki w opakowaniu).Pozdrawiam serdecznieKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lia Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 09.11.02, 15:43 Moim zdaniem najlepsze w Polsce są Huggis`y freedom, mają większą numerację ( t zn większe niż pampersy w podobnym przedziale wagowym), bardziej miękkie, lepsze zapięcia - i są super chłonne. Niestey w większych rozmiarach są też droższe niz inne . Ostatnio kupiłam huggies standard ( w niebieskoróżowych opak) - są zdeydowanie tańsze ( 8-14 kg - 66 sztuk = 36 zł) , mięciutka bawełniana warstwa górna, ale troche gorsze od freedom ( mniej chłonne, inne, węższe i krótsze rzepy). Ale na dzień są wystarczająco dobre (oceniam wg kryteriów cena/jakość). Pampersy... są chłonne, ale to wszystkie ich zalety. Wady liczne: za małe, twarde , uczulają , fatalne zapięcia- i te stare, i nowe coala. W dużych rozmiarach bardzo drogie. Próbowałam Belli - niezłe, Libero - średnie jakościowo( z Libero lepsze są majteczki). Pozdrawiam. Lia i Ania - 13 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aluc Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 09.11.02, 15:57 Pampersy Premium (drogie jak jasna cholera, ale byłam u mamy, skończyły się pieluszki ze względu na nieprzewidziany przerób i wieczorem tylko w aptece można było coś dostać) - uczuliły, przelały się górą i to dwie noce pod rządhuggies freedom - używamy od początku i nie było żadnych wpadek, tylko zwykle byliśmy rozmiar do przodu, bo Maksio raczej długi niż szeroki i szybciej wskakiwał w wyższe kategorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinak-s Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 09.11.02, 17:39 Pewnie co pupa to inne preferencje. Moj syn jest alergikiem i na noc uzywam pampersow a na dzien belli. I jest OK. Jeszcze nie uzywalam pampersow koala. Co do belli to jestem zadowolona bo sa tansze, miekkie i wieksze niz pampery w tym samym rozmiarze. Co do uczulen to zwracajcie uwage na chusteczki do pupy - uczulaja duzo bardziej niz pieluchy i na przyklad chusteczki huggies uczulaja moje syna chociaz pieluszki huggies nie. O johnsonie nie wspominam, bo to katastrofa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TatiMati Re: Zamiast Pampersów IP: *.* 17.11.02, 00:34 Witam!Kupiłam, sprawdziłam i bardzo gorąco polecam : "LOVMI". Przeczytałam o nich na forum-salon, znalazłam w supermarkecie (Hipernova) i wiem,że godnie zastąpią córce pampersy. Są bardzo chłonne (!), miekkie, delikatne.Byłam sceptykiem ( ach, ta moc reklamy), teraz jestem zwolennikiem !!!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś