Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy - nosidło

IP: *.* 12.12.02, 16:09
Chcę kupić fotelik - nosidło 0+ Inglesiny typ Huggy. Zwykły, jak wszystkie inne. Czy według was są różnice w tych fotelikach, które nie mają rozkładanego oparcia. Mi wydają się one wszystkie podobne, niezależnie od firmy - trochę nieprzystosowane dla niemowlaków, są chyba trochę za głębokie i mają oparcia pod zbyt dużym kątem. Czy macie jakieś doświadczenia - złe lub dobre z jakąś firmą? Ja chcę kupić Inglesinę Huggy bo będzie pasować w razie czego do mojego wózka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agula27 Re: fotelik samochodowy - nosidło IP: *.* 13.12.02, 09:36
      Cześć !!!Piszę bo pewnego dnia mocno się zdziwiłam :O próbując zamontować mój nowy fotelik dla dziecka w naszym samochodzie. Mamy fotelik nosidło z Chicco i nie wiem czy to wina fotelika czy samochodu ale ani w Fiacie Uno ani w Daewoo Leganza nie można go prawidłowo umocować na tylnim siedzeniu. Pasy nie wystarczają choć samochody i fotelik spełniają te same normy jeśli chodzi o przystosowanie do przewożenia dzieci. Mam nadzieje, że masz dopasowany samochód do fotelika który chcesz kupić :D ale lepiej to sprawdzić za wczasu. Ja byłam naprawdę bardzo niemiło zaskoczona całą sytuacją. Okazło się, że tylko u teściów :craz: w samochodzie (mają jakiegoś Opla) można dobrze zapiąć fotelik z tyłu.Pozdrawiam Agula mama Zuzanki
      • Gość: alaska Re: fotelik samochodowy - nosidło IP: *.* 13.12.02, 22:49
        Polecam fotelik firmy Play. Jest chyba jedynym z rozkładanym oparciem i to się bardzo fajnie sprawdziło gdy mój Bartuś był mały. Potem wymyśliliśmy jeszcze wiele zastosowań naszemu fotelikowi, lącznie z podwieszeniem go w futrynie i zrobieniem z niego kołyski do usypiania. Teraz służy jako leżaczek do karmienia i też się nieźle sprawdza.
    • Gość: Querto Re: fotelik samochodowy - nosidło IP: *.* 16.12.02, 10:23
      Hej, Podobnie jak ty kupiliśmy fotelik w komplecie do wózka - bardzo wygodne jest montowanie fotelika na stelażu i wożenie w nim dziecka np. w sklepie.Ale - my kupiliśmy Peg Perego Primo Viaggio - i niestety fotelik okazał się dla naszego synka nieodpowiedni - właśnie przez zbyt ostry kąt i mocno siedzącą pozycję.Lekarz zalecił natychmiastową zmianę fotelika -lekarz neurolog.Efekt jest taki, ze po 4,5 miesiacach użytkowania (a jeżdżę z synem bardzo często samochodem - w zasadzie codziennie wożę go w jakieś fajne miejsce na spacer) musielismy kupić inny. Kupiliśmy Maxi Cosi - w nim synek miał pozycję najbardziej płaską, wydaje się wygodny i synkowi nie opada główka.Sprawdź koniecznie, czy fotelik łatwo sie montuje w samochodzie. Ja przed kupnem pakowałam kilka wózków do bagażnika samochodu, zeby sprawdzić, któy najłatwiej sie składa i który mi się mieści w bagażniku.Serdecznie pozdrawiam,Querto
      • Gość: jl101 Re: fotelik samochodowy - nosidło IP: *.* 16.12.02, 11:16
        Czesc, ja mam tez taki fotelik peg-perego i jestem bardzo zadowolona. swietnie montuje sie na wozku i moim zdaniem dla dzidzi wygodny. nie zabieram go w tym foteliku na spacery, ale do sklepu super. nasz lekarz ortopeda widzial jak wsadzamy do niego synka i powiedzial, ze fajny. takze pewnie co dzidzia to inne wymagania sprzetowe :lol:pozdrawiamp.s. gdzies obilo mi sie o uszy, ze dla takiego malucha niedobry z odchylanym oparciem, bo za bardzo obciaza kregoslup. podobno najlepsze kubelkowe.
      • Gość: Querto Re: fotelik samochodowy - nosidło IP: *.* 16.12.02, 11:30
        Na pewno masz rację - kazde dziecko jest inne i każdemu wygodnie w czym innym. Dla nas Peg Perego było super wygodne - bo bardzo łatwo się montuje i na stelażu i w samochodzie (na bazie).Dodam jeszcze, że nasz syn ma asymetrię (wyrażną tendencję do ustawiania głowy i ciała w jedna stronę - zostało mu to z życia w moim brzuszku, gdzie było mu baaardzo ciasno). Dlatego tak ważny jest dla niego fotelik leżący.Szkoda, ze nie mozna dzidziusia na moment wyjąć i powkładać do róznych modeli - wtedy na pewno wybrałoby się ten najlepszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka