Dodaj do ulubionych

Pieluszki Tesco

IP: *.* 29.12.02, 19:48
Co sadzicie o pieluszkach jednorazowych Tesco???
Obserwuj wątek
    • Gość: polanka Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 29.12.02, 20:47
      Fioletowe są porównywalne z pampersami, polecam.
      • Gość: zela Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 29.12.02, 22:40
        Ja to jestem chyba jakas slepa.Widzialam tylko jakies rozowe, czy rozowo czerwone juz sama nie wiem.A o tych cos wiesz?????????
    • Gość: kasia28 Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 31.12.02, 16:25
      Ja raz kupiłam te pieluchy i też uważam ,że są porównywalne z pampersami( nawet lepsze bo nie przeciekają), ale w paczce było 7 pieluch rozdartych w środku. Jestem ciekawa czy wszystkie paczki są takie wybrakowane.
      • Gość: polanka Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 31.12.02, 22:30
        Ja nie skończylam jeszcze pierwszego opakowania, ale jak dotąd wszystkie są OK. Są mięciutkie jak pampersy, mają porównywalną chłonność, Pawłowi wystarczają nawet na noc i oczywiście nie odparzają.Mają tez rzepy i obrazki, mam tylko wrażenie, że są nieco mniejsze niż pampersy, zwłaszcza jak się zrolują na brzuszku, ale to w niczym nie przeszkadza. Tylko jak jesteś na pograniczu to lepiej kupić te większe.
        • Gość: resorak Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 02.01.03, 21:58
          A ile te pieluchy kosztują?I co w końcu z tymi kolorami - fioletowe czy różowo-czerwone?
          • Gość: halina Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 03.01.03, 09:33
            Wiesz, jak to jest z tymi kolorami :). Ja bym go okreslila jako "boskupi" :) Zreszta inne pieluchy Tesco, duzo tansze i gorsze sa biale, wiec nietrudno rozroznic :) A cena ostatnio chyba 36 czy 37 zeta za 60 sztuk (rozmiar 9-18 kg)Pozdrawiam
            • Gość: halina Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 03.01.03, 09:34
              "biskupi", oczywiscie :)
              • Gość: abdzimek Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 03.01.03, 12:13
                Ja właśnie wczoraj kupiłam te pieluszki(rozmiar 9-18kg,60 szt.,cena-36,90 zł) z myślą o używaniu ich na dzień(do tej pory na dzień była tetra), ale po wypróbowaniu stwierdzam że świetnie nadają się też na noc, jak na razie niczym szczególnym nie różnią się od Pampersów,a są jednak od nich tańsze.A czy ktoś może wie ile kosztują te białe Tescowe?I czy są jeszcze inne tańsze pieluszki które mogłyby być na dzień?
                • Gość: halina Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 03.01.03, 15:14
                  Biale Tesco sa sporo tansze, juz nie pamietam dokladnie, ale wg mnie i tak sie nie oplacaja, nawet na dzien. Ja je musialam zmieniac co 2, gora 3 godziny, a poza tym ten wklad chlonny z nich "wylazil" i sporo krysztalkow znajdowalam w pielusze przy skorze malej. Na szczescie sie jakos strasznie nie odparzyla, ale generalnie odradzam.
                  • Gość: lwica Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 04.01.03, 19:19
                    A czy sa mniejsze? takie na 5 kg?
                    • Gość: halina Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 04.01.03, 20:23
                      Oj, dokladnie to nie wiem, bo jak one sie pokazaly to juz uzywalismy tego rozmiaru od 9 kg, ale chyba sa jeszcze 2 mniejsze (jeden na pewno).
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 04.01.03, 21:06
      No kobitki ja dzisiaj kupiłam te fioletowe i od jutra zaczynam je testować.Jeśli się mi one nie sprawdzą to was... :gun: Za parę dni dam znać co i jak. Aga :D:
    • Gość: fasola Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 04.01.03, 21:45
      ja też polecam te biskupie :lol:
      • Gość: lili Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 06.01.03, 08:28
        powiedzcie mi,bo my od półtoraroku używamy tylko pampersy (kiedyś były sensitiv, super mięciutkie ,ach...), czy one też są bawełniane na wierzchu, czy taka okropna cerata?bo ja nie mam jakoś przekonania do innych ;)u nas w Łodzi jest sklep Dino, w którym pampersy mają porównywalną cenę, bo kosztują ok 39złpozdrówkaDorota
    • Gość: lwica Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 06.01.03, 18:16
      Kupilam dzisiaj Midi i na oko wygladaja jak pampersysmileA cenowo wychodzi taniej prawie o 1/3. Ciekawe czy tez sa takie dobre?Powiem jak przetestuje.
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 07.01.03, 16:55
      jak na razie użyłam chyba ze 3 szt. ale jestem z nich zadowolona , dobrze wchłaniają i dupcia jest sucha.Jak tak dalej pojdzie to się przeżucę na nie choć do tej poru używałam na dzień Happy bella a na noc pampersy ale te na noc to jednak zostawię.
      • Gość: gosiuniek Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 09.01.03, 20:50
        Ja też jestem bardzo zadowolona z tych pieluszek(biskupich). Rzeczywiście są dobrej jakości, nie odparzają i wyglądają jak Pampers a są jednak znacznie atrakcyjniejsze cenowo. Mam bliźniaczki, co prawda dwuletnie ale wciąż potrzebujące, więc u mnie pieluchy idą jak woda i cena odgrywa dużą rolę. Naprawdę polecam, są też dla maluchów, najmniejsze to 5-9 kg. Natomiast te w białym opakowaniu są tańsze, bo kosztują 15,90 za 36 sztuk (9-18 kg)ale są do niczego, przeciekają, mają słabe zapięcia, szkoda pieniędzy.
    • Gość: lili Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 01.03.03, 15:44
      Kiedyś z uwagą czytałam Wasze opinie o tych pieluszkach. Trafiła sie promocja w Tesco, 29.99zł , więc stwierdziłam że jak się nie sprawdzą to nie będzie dużej straty.Otworzyłam opakowanie i... z wyglądu przyjemne, nie ceratowe, w miare miękkie. Pierwsza niby ok, ładnie wchłaniała, pupa synka była sucha... i a co to? Pupa i nie tylko pokryte białymi kłaczkami, włoskami, które wychodzą z pieluchy :(Jestem zawiedziona po tych dobrych opiniach, które tu przeczytałam.pozdrawiam Dorota
      • Gość: ulcik Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 01.03.03, 16:12
        ups :( A myśmy ich używali bardzo długo ...... i nic się nam takiego nie przytrafiło :( :)A teraz chwilowo używamy pieluszek LOVEMI :) i jesteśmy bardzooo zadowoleni również :)ulcik
      • Gość: Monika_D Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 01.03.03, 21:14
        Po przeczytaniu pochwalnych opinii na temat fioletowych pieluszek Tesco postanowiłam je kupić i jestem bardzo z nich zadowolona. Uważam, że są lepsze od Hugissów, bo bardziej miekkie i delikatniejsze (nie odciskają się gumki). A jako iż najczęściej robimy zakupy w Tesco to ciągle je kupujemy.pozdrawiamMonika
        • Gość: Agnieszka71 Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 02.03.03, 17:03
          Ja tez zaczelam kupowac te pieluszki. Zadnych klaczkow nie zauwazylam... na noc uzywam jednak Pampersow, bo sa bardziej chlonne. Ale w ciagu dnia - tylko Tesco ostatnio.
          • Gość: Pangios Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 03.03.03, 10:42
            Ja mam ptyanko z nieco innej beczki.Ile pieluch średnio na dobę zużywa noworodek?Nie śmiejcie się :) Ja mam jeszcze 6 miesięcy do porodu i żadnego doświadczenia.Pozdrawiam.Pangios
            • Gość: kamyczek Re: Pieluszki Tesco- do Pangios IP: *.* 03.03.03, 15:16
              Ja noworodkowi zmieniałam pieluchy przy okazji karmienia, czyli co 3 - 4 godziny (wychodziło 6 - 7 na dobę).Z tym, że wówczas Pampers Newborn.
      • Gość: lili Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 07.03.03, 09:16
        jejku dziewczyny Wy się nimi tak zachwycacie, to może ja trafiłam na jakąś dziwną paczkę. Założyłam Kacprowi kolejną sztukę i to samo po 2 godzinach :( pupa i siusiak pokryte białym, włochatym nalotem :(Przy pampersach i hagisach nie zauważyłam nigdy czegoś podobnego, może te pieluszki po prostu są nie dla nas :(Ach powiem Wam jeszcze jedno, do naszej paczki były dołączone chusteczki tesco. Co o nich myślicie, bo ja byłam przerażona intensywnym zapachem i zużyłam je... do czyszczenia butów na spacerach :lol:pozdrawiam Was serdecznieDorota
        • Gość: wiesia Re: Pieluszki Tesco- straszne! IP: *.* 07.03.03, 11:05
          Też myśle, że trafiłaś jakąś pechową paczkę. Zachęcoan tym Wątkiem kupiłma i zużyłam jużprawie dwie paczki i żadnych skutkó ubocznych nie zaobserwowałam. Co do zapachu chusteczek - różne sa gusta, mnie się on podoba.Co do pechowych paczek to zdarzają się różnym firmom: ja korzystam często z TIp-ów i jestem zadowolona, ale też kiedyś trafiłam na paczkę w której wszystkie przylepce się urywały.
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 03.03.03, 16:13
      a ja podtrzymuję tezę ,że pieluszki tesco ale te fioletowe są super!!!!!!
      • Gość: grzesiowamama Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 06.03.03, 18:24
        witajciesmile)) przekonałyście mnie do zakupu tych pieluszek (fioletowych)i jestem zadowolona, a gdyby nie wy, na pewno bym ich nie kupiła (chyba dlatego że tesco). Jeszcze raz dzięki. papasmile)))
    • Gość: Iza2 Re: Pieluszki Tesco IP: *.* 07.03.03, 12:38
      Używam tych pieluch już od 3 miesięcy ( a może dłużej?) i sprawdziły się świetnie. Zakładam je na dzień i na noc i jeszcze nigdy nie przeciekły. Byłam ostrożna co do produktów własnych oferowanych w supermarketach, ale akurat na tych pieluchach się nie przejechałam :). No i cena, zawsze to prawie 10zł w kieszeni na paczce.Pozdrawiam Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka