Dodaj do ulubionych

lumpeks tylko dla dzieci

IP: *.* 03.01.03, 15:36
czy wiecie może drogie Mamy czy istnieje lumpeks z rzeczami tylko dla dzieci w Warszawie ?A jeśli istniałby taki w Waszym mieście to czy korzystałybyście z jego usług ?Pytam bo jestem sama mamą na bezrobociu nie z własnej winy - po macierzyńskim podziekowano mi za pracę i będąc na utrzymaniu męża nie jest najłatwiej z kasą , a dziecko jak wiadomo wyrasta momentalnie z ubranek nawet nie zdązy zniszczyć i trzeba kupować nowe. Jestem ciekawa co sądzicie o takim sklepiku gdzie mamy mogłyby wstawiać też swoje niepotrzebne już rzeczy po bobsach i ogłaszać się.No i jestem ciekawa czy w Warszawie już coś takiego istnieje. A może uważacie że dla dzici powinno kupować się tylko nową choć drogą odzież.Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: JoannaLidia Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 03.01.03, 16:04
      Niestety ja jestem z Gdyni, ale często kupuję używaną odzież dla mojej pociechy. I tu Cię zaskoczę, z reguły te rzeczy są markowe, dobre gatunkowo i prawie nowe! Uważam, że nie ma nic niestosownego w kupowaniu rzeczy używanych. Ja ładniejszych rzeczy w Polsce nie spotkałam, niz te które kupiłam w ciucholandzie :).
      • Gość: kborz Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 03.01.03, 16:18
        Ja też kupuję w lumpeksach bo nie stać mnie na nowe rzeczy bo Janek szybko wyrasta i nie niszczy. Kupuję też tam dla siebie i dla męża. Ale mam problem żeby tak po prostu wejść i kupić w lumpeksie ciuszki dla Janka bo rzeczy dziecięce są przeważnie na marginesie rzeczy dla dorosłych i jest to raczej polowanie niż spokojne zakupy. Cieszę się że akceptujesz taką formę. Ja zastanawiam sie czy miałby sens taki sklep tylko z odzieżą dzicięcą. Bo jako osoba bezrobotna i bez kasy chciałabym otworzyć taki w Warszawie. No i właśnie Wy wiecie najlepiej czy to może się udać i czy komuś się przyda. Co o tym myślicie ?
        • Gość: Nawojka Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 03.01.03, 21:55
          Ja bardzo lubie kupować w szmateksach i mam stamtąd wiele "skarbów" głównie dla Natalki, bo wśród rzeczy dla dzieci łatwiej znaleźć fajne ciuszki, choć i dla siebie zdarza mi się coś znaleźć. Na pewno taki sklep miałby sens, bo rzeczywiście maluszki nie niszczą bardzo ubranek, szybko wyrastają, więc warto kupować im taniej, zwłaszcza dobre rzeczy. Ważne jednak, żeby w takim sklepie nie było zbyt drogo. Moim zdaniem właściciele szmateksów w Warszawie przesadzają z cenami. Ja jednak wolę za taką samą cenę kupić nową, choć gorszej jakości rzecz w supermarkecie, albo trochę dołożyć i mieć na lepszą i nową. To są jednak rzeczy używane i żeby były konkurencyjne muszą być naprawdę tanie.Pozdrawiam i życzę powodzeniaPS Jak już rozkręcisz interes, koniecznie podaj namiary ;-)
          • Gość: lidka21 Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 26.01.03, 01:35
            Witajcie!Poszukuje namiarów na takie lumpeksy dla dzieciaczków i dorosłych w Gliwicach i okolicy ,a takze w Oświęcmiu.Jesli coś wiecie podzielcie się ze mna ta wiedza , bo ja na razie nie znalzałam jeszcze zadnego , a bardzo chcesmilePozdrawiam seredecznie!
    • Gość: agab5 Re: lumpeks-w Poznaniu-jest, w Lodzi-? IP: *.* 03.01.03, 23:00
      Ja bardzo lubie kupować w szmateksach i mam stamtąd wiele "skarbów" głównie dla Natalki, bo wśród rzeczy dla dzieci łatwiej znaleźć fajne ciuszki, choć i dla siebie zdarza mi się coś znaleźć. Na pewno taki sklep miałby sens, bo rzeczywiście maluszki nie niszczą bardzo ubranek, szybko wyrastają, więc warto kupować im taniej, zwłaszcza dobre rzeczy. Ważne jednak, żeby w takim sklepie nie było zbyt drogo. Moim zdaniem właściciele szmateksów w Warszawie przesadzają z cenami. Ja jednak wolę za taką samą cenę kupić nową, choć gorszej jakości rzecz w supermarkecie, albo trochę dołożyć i mieć na lepszą i nową. To są jednak rzeczy używane i żeby były konkurencyjne muszą być naprawdę tanie.Pozdrawiam i życzę powodzeniaPS Jak już rozkręcisz interes, koniecznie podaj namiary ;-)
    • Gość: agab5 Re: lumpeks-w Poznaniu-jest, w Lodzi-? IP: *.* 03.01.03, 23:09
      W Poznaniu, na osiedlu Słowiańskim jest komis, ciuszki jak nowe, raczej markowe, także wózki, zabawki. Kołderka i poduszeczka za jedyne 20 zl, ale nie miałam przy sobie pieniędzy a następnego dnia już nie było- wniosek sklepik chyba cieszy się dużą popularnością. Teraz mieszkamy pod Lodzią, w Pabianicach i chętnie odwiedziłabym taki komis-lumpeks, może ktoś zna adres?
    • Gość: magamaga0 Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 04.01.03, 13:52
      Na Bazarze przy Hali Marymonckiej jest rewelacyjne stoisko z uzywanymi ciuszkami dla dzieci. Niestety nie umiem podac numeru stoiska :-( . Sprzedaja (sprzedawali, bo dawno juz nie korzystałam) tam głównie ubranka dla maluszków... ale naprawde piękne i czyste :-)Pozdrawiam Marghe
      • Gość: ewkka Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 07.01.03, 10:43
        Też tam kupuję. Ubranka są bardzo dobre gatunkowo, bardzo ładne, markowe, czyste i wiele nowych. ewka
        • Gość: dorian Re: lumpeks tylko dla dzieci a we Wrocławiu są?? IP: *.* 07.01.03, 23:05
          Ja nie dawalam. Zarówno pediatra, jak i moja ciotka (stomatolog) były przeciwne podawaniu dziecku chemii. Obie były zdania, że jak zacznie myc zęby pastą (około 2 lat) to wystarczy jej fluoru.PozdrawiamMarghe
        • Gość: bobas Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 14.01.03, 23:10
          Dziewczyny a gdzie jest ten sklepik, mieszkam bliziutko wiec z chetnie tam bym zajrzała
    • Gość: anuś Re: lumpeks tylko dla dzieci - Warszawa Ursynów IP: *.* 10.01.03, 23:34
      Witam. Wiem, że na warszawskim Ursynowie jest lumpeks dla dzieci na ul. Stryjeńskich - jadąc w stronę Kabat po prawej stronie, w nowym, żółto-białym budynku, za Stryjeńskich a przed Wąwozową. Są tam tylko ciuszki dla dzieci ale w dużym przedziale wiekowym. No i jest tam stosunkowo tanio.Pozdrawiam anuś
    • Gość: lidzik Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 11.01.03, 12:14
      Witam,w Warszawie jest taki lumpeks na Żoliborzu- bazarek na Broniewskiego. Sama robię tam zakupy dla Kacperka. Mają świetne ubranka 3zł za sztukę.Zdecydowanie wolę kupić mu używane ciuszki świetnej jakości niż naszą odzież, która jest albo bardzo droga, albo po pierwszym praniu wygląda okropnie.Mam nadzieję, że twój biznes się powiedzie- trzymam kciuki-jak tylko zaczniesz będziemy przyjeżdżać na zakupy.
      • Gość: dotty Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 19.01.03, 18:52
        A w którym miejscu na Broniewskiego jest ten bazarek? Chodzi ci o ten przy Duraczej, bo raczej nie zauważyłam tam zadnego lumpeksu dla dzieci? A chętnie bym się czasami tam zaopatrzyła w jakieś ubranka dla mojego Kubusia ;-)PozdrawiamDotty
    • Gość: katarzyna102 Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 11.01.03, 18:53
      Hej,Na Bemowskim bazarku w Warszawie są dwa sklepiki z dziecięcą odzieżą używaną. Cieszą się ogromnym powodzeniem, chociaż najczęściej wtedy gdy mają przecenę 50% lub gdy jest nowy towar i można znaleźć naprawdę fajne rzeczy. Sama zaopatruję tam swoją córkę, ponieważ często mogę znaleźć rzeczy prawie nowe. Kupuję jej również rzeczy nowe w sklepach i w hipermarketach. Na tych ostatnich można się nieźle oszukać. Często rzeczy z promocji i te najtańsze odbiegaja jakością od naszych oczekiwań i po pierwszym praniu nadają się na ścierkę do podłogi.Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.Kasia
    • Gość: Aga Re: lumpeks tylko dla dzieci-A W KRAKOWIE ? IP: *.* 15.01.03, 09:52
      czesc , czy w Krakowie są gdzieś takie sklepy o których pisały wyżej dziewczyny?Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: ulcik Re: lumpeks tylko dla dzieci-A W KRAKOWIE ? IP: *.* 15.01.03, 12:43
        Hej :)Takich tylko dla dzieci niestety nie znam ... ale np. na Balickiej ( giełda RTV) jest szmateks gdzie mają dużo rzeczy dla dzieci, dużo też jest na osiedlu Widok no a reszta to juz w normalnych szmateksach :)pozdrawiamulcik
    • Gość: electra Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 18.01.03, 21:00
      Jest taki sklep (a raczej budka) na bazarku przy ul. Człuchowskiej, chodzi mi nie o bazarek tuż przy Hali Wola ale po drugiej stronie ulicy. Jest to bardzo, dobrze wyposażona budka (mozna wejść do środka, nie jest to buda typu "szczęka"). Ceny naprawde niskie, a jest wszystko od koszulek po kurtki. Co ważne co ok. tydzień jest nowa dostawa. Są tam ubranka dla dzieci tak do ok. 5 latek.PozdrawiamAga Lacek :-)
      • Gość: ANAX Re: lumpeks tylko dla dzieci IP: *.* 26.01.03, 18:21
        ja jestem z Krakowa i bardzo lubię chodzić po szmatexach.Mam kilka w których jest tanio i często kupuje ubranka dla syna.nie znalazłam jeszcze takiego w którym by były tylko dziecinne ciuszki ale tam gdzie chodze jest duży wybór.A ceny w dzień dostawy ok30 zł za kilogram a kolejne dni do następnej dostawy są tańsze nawet do 1 zł za sztuke.ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka