Dodaj do ulubionych

11Listopada

10.11.05, 15:53
Czy u was wisi flaga państwowa?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: 11Listopada 10.11.05, 16:28
      Tak. W firmie.
      • andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 17:59
        A u ciebie w domu?
        • czuk1 Re: 11Listopada 10.11.05, 21:33
          Jeszcze nie. Mam flagę .Nie mam gdzie (jak, na czym) powiesić. U mnie na wsi
          flagi tradycyjnie są tylko na budynku szkoły, nawet sołtys nie wiesza flagi.
          Wiem. że to nie ładnie.
          m
          • andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 22:17
            Maszt to nie problem.
            • czuk1 Re: 11Listopada 10.11.05, 23:15
              Jutro pomyślę. Troche mi wstyd.
              m
              • januszx biało czerwona 12.11.05, 13:03
                Flaga wisi jak co roku :-), co prawda masztu nie mam gdzie zamontować , ale
                całkiem dobrze prezentuje się na balkonie:-)

A wiecie skąd wywodzi się polska falga , jej barwy , powiem Wwam,że nie
                koniecznie czerwień oznacza przelanąkrew a biel szlachetność i honor , choć są
                tacy , którzy w ten sposób interpretują pochodzenia barw. Tak naprawde polskie
                barwy narodowe pochodzą od Unii Polski i Litwy i jest to nawiązanie do polskiej
                tradycji , nalezy też wspomnieco heraldyce ,napisac ,że czerwień oznacza
                majestat królewski Rzeczypospolitej...
                • januszx jakie polskie Hymny ? 12.11.05, 13:05
                  Własnie może spróbujecie dać odpowiedź napytanie jakie w przeszłości
                  obowiązywały w Polsce hymny ?, lub kandydowały do tego miana? i kiedy
                  wprowadzono Mazurek Dąbrowskiego?
                  Pozdrawiam
                  • januszx tutaj jest kilkapytań o polskiej fladze i hymnie.. 26.01.06, 12:52
                    i wciąz nie ma odpowiedzi?

zatem...

Tu Małgorzato piszemy o naszych barwach narodowych...
                    Pozdrawiam
                    J
                    • andrzej.sawa Re: Kiedy wywieszać flagę? 26.01.06, 13:23
                      Mam do Was pytanie,kiedy powinniśmy wywieszać flagę?Jakie są Wasze propozycje,bo
                      3 maja i 11 listopada to oczywiste,wielkie wydarzenia,np.śmierć Papieża też.
                      ale inne okazje?
                      • januszx Malgo, tu o patriotyzmie 02.03.06, 11:11

Znalazłem Malgo temat o naszej fladze :-) mysle ,że warto Malgo żebys zapoznał
                        się z programem Ministra Ujazdowskiego , który ma na celu zmiane tej
                        rzeczywistośći , zwrócenie uwagi na ksztatowanie postaw
                        patritotycznych ,świadomości historycznej , zapoznanie się (przypomnieniem) z
                        piekna kartą polskiej historii , bohterską postawa naszych przodków w XVII
                        XVII, XIX czy XX wieku
                        ale szczegóły tutaj:
                        www.mk.gov.pl/po/regulaminy/patriotyzm-regulamin.pdf
                        tymczasem juz mnie nie ma , ostatnio niestety mam MNIEJ czasu:-(
                        • czuk1 Problem jest - stosowaniaa nie prawny. 02.03.06, 12:39
                          Nie ma potrzeby wymyślania nowych uregulowan prawnych.
                          Jest ustawa o godle i fladze? Jest.
                          Stosujmy. Tu jest potrzebna praca organiczna, od podstaw... aż do powszechnego
                          stosowania, do tradycji .... stosujmy,począwszy od urzędow, poprzez szkoły,
                          obywateli i KOŚCIÓŁ.
                          Na tym tle spójrzmy - czy wprowadzanie wojska pod bronią i ze sztandarami do
                          kościoła zgodne jest z w/w ustawą. Czy flaga narodowa może byc uwidoczniona na
                          każdej uroczystości?, czy wizerunek orła (często stylizowany) moze wisieć w
                          siedzibach stowarzyszeń, partii,w sklepach,... byle gdzie....
                          To jest temat i problem właściwy - a nie taki "czy 11 listopada wywieszam
                          flagę".
                          Najpierw niech flaga i godło zaistnieje tam,wtedy i w miejscach godnych.
                          Nad tym popracujmy.
                          A święto narodowe - i flaga na każdej chalupie, to jest drugi etap stosowania
                          flagi i godła, etacji edukacji spoleczeństwa.
                          m

m
                          • malgo.neffe Re: Problem jest - stosowaniaa nie prawny. 02.03.06, 15:10
                            Całkowicie się zgadzam. To, że nie chodzę do kościoła i nie daje na tacę nie
                            oznacza wcale, że nie jestem chrześcijaninem, prawda (Choć pewnie niektórzy
                            uznają mnie za niewierną)?

A ja dopisałam się jeszcze do wątku o analfabetyzmie:))
                            • andrzej.sawa Re: Problem jest - stosowaniaa nie prawny. 02.03.06, 20:49
                              Problemy religijne nie są takie proste.
                              Ograniczmy się jednak do elementów państwowych.
                            • czuk1 Re: Problem jest - stosowaniaa nie prawny. 03.03.06, 01:37
                              Malgo - podpisuję się , pod Twoim postem. mariusz
                            • januszx o chrzescijaństwie słów kilka :-) 03.03.06, 09:20
                              malgo.neffe napisała:

> Całkowicie się zgadzam. To, że nie chodzę do kościoła i nie daje na tacę nie
                              > oznacza wcale, że nie jestem chrześcijaninem, prawda (Choć pewnie niektórzy
                              > uznają mnie za niewierną)?

Miła MAlgo jesli mogę się tu wypowiedzieć ...to bardzo ważne ,że w swoim sercu
                              uważasz się za chrześcjijanina - to co myśla inni znikome ma znaczenie ...
                              Mam nadzieję ,że nie ma zbyt wielu takich osób , które uważają CIę za
                              niewierną ...
                              to takie moje skromne zdanie
                              serdecznie Cię pozdrawiam
                              J

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka