Dodaj do ulubionych

kto poleca wozek implastu?

IP: *.* 25.01.03, 11:53
czy ktos jest zadowolony z glebokiego wozka implastu?zastanawiam sie czy kupic imlast czy np uzywane peg perego?
Obserwuj wątek
    • Gość: MagdaK30 Re: kto poleca wozek implastu? IP: *.* 25.01.03, 12:52
      Część Kasia!Od dziewięciu miesięcy jestem szczęśliwym użytkownikiem wózka Implast Roy. Jak zapewne zauważyłas na forum już kilkakrotnie o nim było, najczęściej jest on porównywany z Inglesiną Magnum. Ja też wybierałam ostatecznie pomiędzy tymi dwoma typami. Zapewne też dokładnie go obejrzałaś w sklepie tak więc wiesz jak wygląda jakie ma zalety i wady. Jako użytkownik pozwolę sobie dodać parę słów jak to wygląda w praktyce. Zalety:- duże, pompowane koła i miękkie zawieszenie: wózek bardzo dobrze i "miękko" się prowadzi, po wybojach, lasach, krawężnikach błocie i innych tego typu miejscach,- gondola jest obszerna, można w niej używać pasów pięciopunktowych, tych które są doczepione do spacerówki: to pozwoliło na wożenie mojej córeczki przez osiem miesięcy w gondoli, zimą sowicie opatulonej, mogła w Niej usiąść jak miała ochotę, nie bałam się, że wypadnie, no i mieściła się tzn. nie zawadzała główką o budkę, co np. ma miejsce u dziecka mojej koleżanki w wózku Aro,- ogólnie wózek jest solidnie wykonany, ciężki, masywny, nic w nim sie nie urwało, złamało itp. a wózka nie oszczędzam, mieszkam w wiejskie okolicy i wędruję gdzie i którędy się da, np. małe kauczukowe kółka nie miałyby w moim przypadku żadnych szans przeżycia,- spacerówka jest dosyć fajna, nie kusi kupnem nowego wózka typowo spacerowego, używam ją dopiero miesiąc i jestem zadowolona, niezbyt podoba mi się rozwiązanie z regulacją na zamki i "wisząca" z tyłu budka.Wady:- osobno trzeba kupić wszystkie dodatki, ja poprzestałam na śpiworze na zimę, uważam, że osłonki na nóżki nie będę potrzebować a parasolkę można dokupić : "niefirmową" trzy razy tańszą,- wózek jest bardzo ciężki, trudno samemu go dźwigać, i duży, nie mieści się do bagażnika nawet Lanosa, trzeba ściągać koła, robi się to bardzo prosto, ale j.w. samemu troche ciężko się w podróż wybrać no i tak czy owak zajmuje prawie cały bagażnik.Jak chciałabyś więcej szczegółów to pytaj. Wiem jak trudno się zdecydować na kupienie wózka i czasem jak nie do końca można sie w sklepie czegoś dowiedzieć.Moja rada to: przanalizuj sobie, gdzie i jak często będziesz chodzić na spacery i niech to będzie wyznacznikiem przy wyborze, plus, wiadomo zależy ile możesz wydać.PozdrawiamMagda
      • Gość: Agnieszka71 Re: kto poleca wozek implastu? IP: *.* 26.01.03, 18:25
        Tez jestem posiadaczka tego wozka (Roy). Na razie uzywamy tylko gondoli, niunia ma 4 i pol miesiaca. Rowniez mieszkamy poza miastem i w jezdzie terenowej bardzo dobrze sie sprawdza. Gondola jest na tyle obszerna, ze dziecko miesci sie swobodnie ubrane w kombinezon i okryte np. kocykiem. Wozkiem lekko przejezdza sie po najrozniejszych powierzchniach (piach, igliwie, trawa, duzy snieg itp.)Pozdrawiam,Agnieszka
        • Gość: Agnieszka71 Re: kto poleca wozek implastu? IP: *.* 27.01.03, 22:09
          Jeszcze zapomnialam dodac, ze na ten wozek zdecydowalismy sie rowniez ze wzgledu na:regulowana wysokosc raczki (maz jest wysoki, ja niska - bardzo sie nam to przydaje)miekkie zawieszenie - dziecko jest kolysane, a nie wytrzesioneladne wzornictwo i kolorystyke (w porownaniu z innymi polskimi wozkami, np. Deltimem)Agnieszka
      • Gość: Jedynka Re: kto poleca wozek implastu? IP: *.* 27.01.03, 00:27
        Ja tez miałam ten wózek do 10 miesiąca życia mojej córeczki.Używałam zarówno wózka głębokiego jak i spacerówki. Masz racje Magdo gondola jest na piątkę. Co do spacerówki jednak miałam dużo zastrzezeń.Oto kilka z nich: - po pierwsze zamki zimą się wyginały i nie dało się ich łatwo zapiąć; - po drugie dziecko posadzone na siedzisku zjeżdżało (impregnowany, nieprzemakalny materiał) - po trzecie wisząca budka. Ale to akurat szło rozwiązać. Wystarczy bowiem doszyć do spodu budki (od lewej strony) rzepy i to samo zrobic z oparciem spacerówki u samej góry. I tylko je ze soba połączyc by budka wyglądala ładniej. - po czwarte nie podobało mi się rozwiazanie podnóżka, który nigdy nie był w równym poziomie z reszta wózka.Teraz mamy wózek Peg Perego i jestem z niego bardzo zadowolona. Lekki (9,7 kg), zwrotny i wszędzie się mieści.Pozdrawiam Jedynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka