Dodaj do ulubionych

Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:)

IP: *.* 15.02.03, 19:53
Oglądałam dziś wózki w sklepie. Najlżeszy i najfajnieszy okazał się Peg Perego Venezia - lekki z przekładaną rączką, pasy pięciopunktowe, rozkłada się do całkwoitego lezenia etc etc.Bardzo bym prosiła o komentarze na temat uzywalności tego wózka. Chcę go kupić dla mającego przyjść na świat w pierwszych dniach sierpnia malucha i ma służyć do końca -tyle ile będzie potrzebny czyli do około 3 - 3,5 roku zycia dziecka. Z tego ci się dowiedzialam kończą produkcję Venezi i nie wiadomo na razie co ją zastąpi. Model Altantico nie rozkłada się całkowicie do leżenia więc odpada bo noworodka nie usadzę do pozycji półleżącej ;)Zalezy mi na opinii o kółkach - czy nie skrzypią i ogólnie nie nawalają? No i wogóle o tym jak się jeździ mamom pchającym i dzieciaczkom uzywającym wózkasmilepozdrawiamKasia_M & fasolka
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 15.02.03, 23:15
      Cześć.Miałam taki wózek przez ok.7 miesięcy.Kupiłam, bo musiałam wnosić go na 3 piętro bez windy.Najważniejsze jego zalety to: -waga-jak na wózek głęboko spacerowy z przekładaną rączką jest bardzo lekki, wnosiłamgo i znosiłam w jednej ręce na drugiej dzidzie, -przekładana rączka-to zwłaszcza dla małego dziecka ale nie tylko, -można go złożyć i rozłożyć jedną ręką i nogą trzymająć dziecko na ręku,- jako jedyny chyba wśród wózków ma wszystkie koła skrętne , można jechać nim nawet bokiem :), -można na nim zamocować fotelik .Niestety wady też ma :-ma małe kółka i nawet jak jedziesz po kostce brukowej to dziecko bardzo trzęsie, -mój miał akurat trochę śliski materiał tapicerki i dziecko co jakiś czas zjeżdżało,-2 razy mieliśmy naprawianą rączkę(nie chciała się przekładać) no ale to juz pech, -twarde siedzisko, musiałam podkładać kocyk.Ogólnie to raczej trudno mi go polecić .Pozbyłam się go w zimie bo nie poradził by sobie z niewielką nawet ilością śniegu.Jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem.Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: bridgett Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 16.02.03, 12:18
      podpisuję się pod zaletami i wadami opisanymi przez moją poprzedniczkę. Moim zdaniem nie nadaje się dla noworodka właśnie ze względu na twarde "zawieszenie". Kółka są super, wózek jest b. zwrotny, ale gdy rozkopano ulice na mojej dzielnicy, musiałam sobie sprawić drugi wózek z dużymi kołami, bo Wenecją trudno było pokonać osiedlowe drogi. Sprawdził się natomiast jako wózek na wyjazdy do miasta, łatwo się składa i rozkłada, mieści spokkojnie w bagażniku Corsy, jest lekki i ogólnie wygodny dla mamy i dziecka. Nic się w nim nie psuło, jedynie podpadało większość emblematów z nazwą firmy (?!). Polecam na równe drogi dla trochę większych maluchów.
    • Gość: Kasia_M Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 16.02.03, 13:10
      dzięki za rady :)uśmiałam się ciut bo własnie bardzo mi się podobało ze siedzisko i oparcie czyli razem powierzchnia do leżenia dla malucha jest twardasmile pierwsze dziecko spało na twardym kokosowym materacu i w wózku też nie miało jakiś specjalnych puchów pod kregosłupem - więc akurat z kwestii twardości podłoża to jestem zadowolonasmilemartwi mnie tylko to co piszecie o kółkach - ale też sobie zdaję sprawę, że żeby mieć super amortyzację trzeba by kupić kilkunastokilogramowy wózek z pompowanymi kołamioczywiście nadal sie rozglądam - ale jak na razie Venezia jest u mnei na 1 miejscu jeśli chodzi o typy zakupów na latosmilejeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: i2h2 Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 16.02.03, 20:22
        Zapraszam na wspólny spacer- zdaje sie, że mieszkamy w miarę blisko (ja- Jelonki). Będziesz się mogła "namacalnie" przekonać, co o tym wózku myśleć. Nam twardość siedziska nie przeszkadzała, a do kółek byłam przyzwyczajona- starsze dziecko miało spacerówkę z jeszcze mniejszymi. Poza tym tapicerka super- raz oblałam kawą, nie zauważyłam i następnego dnia dało się wytrzeć samą wodą!!! Teraz Niunia ma trochę ponad rok i nadal jeżdzimy Venezią ( m. in. po zaspach śniegowych, niestety). Pozdrawiam Was cieplutko i ponawiam zaproszenie. Iwona H.
        • Gość: Kasia_M Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 17.02.03, 08:51
          dzięki za zaproszenie ale na Jelonkach bywam z okazji neidzielnych obiadków u rodziców... niestety wymeigrowałam na drugą stronę Wisły :(ale dziękuję za zaproszenie - a co do wózka to jestem jak najbardziej przekonana :) widziałam takowy w sklepie Smykatesy na Swiętochowskiego jest teraz promocja i zastanawiam się czy nei kupić... chociaz akurat ten rodzaj tapicerski jaki mająnei za bardzo mi się podoba.... zobaczymypozdrawiamKasia ex. sąsiadkasmile
    • Gość: mamaOlka Re: Peg Perego Venezia - proszę o opinie użytkowników:) IP: *.* 18.02.03, 15:37
      Miałam wózek Peg Perego i naprawdę polecam. Solidna firma!!!Wózki synkowi zmieniałam trzy razy. Po narodzinach miał typowy, głęboki(najlepszy dla noworodka), później spacerówkę Peg Perego. To była rewelacja!!!! Bardzo wytrzymały i miał dużo przydatnych mi funkcji. POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka