Dodaj do ulubionych

Nożyczki dla leworęcznych maluchów

IP: *.* 13.03.03, 14:52
Ola jest jeszcze mała (2 i 10 mies.), ale wszystko namiętnie przekłada do lewej rączki. Sądzę że tak już zostanie.Wiem, że dla dorosłych są specjalne nożyczki do lewej ręki.Czy spotkałyście się kiedyś z takimi nożyczkami dla dzieciaczków?Kinga
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystyna_M Re: Nożyczki dla leworęcznych maluchów IP: *.* 13.03.03, 15:45
      Witaj :-)Mój starszy syn jest leworęczny. Kupowałam dla niego różne rzeczy m.in. nożyczki - były takie dla najmłodszych dzieci, całe plastikowe (ale cięły). Pamiętam tylko, że się ich bardzo naszukałam (syn był słaby manualnie, dlatego bardzo mi zależało, aby mu trochę ułatwić pewne czynności).Jeżeli dla Ciebie nie jest to tak istotne, to możesz na razie temat odpuścić i kupić gdy córeczka będzie starsza (już metalowe), a możesz spróbować poszukać już teraz.Życzę powodzenia :-)Krystyna
    • Gość: simmi Re: Nożyczki dla leworęcznych maluchów IP: *.* 13.03.03, 16:34
      Cześć KingaTu mama siedmioletniego leworęcznego Szymonka. Tak, są takie nożyczki, mój Szymon używa takich od trzech lat w przedszkolu. Był nawet taki wymóg, aby używał takich nożyczek, ponieważ miał ogromne kłopoty z nożyczkami dla praworęcznych (wiesz, wszystko, jak w lustrze). Ja kupiłam od razu dwie pary (jedne do domu, drugie do przedszkola), ponieważ w Polsce dosyć trudno je dostać. Spróbuj w Smyku, mnie się tam udało kupić takie nożyczki. Radziłabym Ci kupić też dwie pary,naprawdę się przydadzą. Szymon teraz jest bardzo zadowolony ze swoich nożyczek. I tak, jak kiedyś nie znosił wycinania i miał z tym kłopoty, tak teraz uwielbia prace ręczne z wycinankami.PozdrawiamBeata
    • Gość: KingaiOla Re: Nożyczki dla leworęcznych maluchów IP: *.* 14.03.03, 13:39
      Dzięki Dziewczyny!Szczerze mówiąc pytałam wcześniej w kilku sklepach papierniczych, ale sprzedawczynie powątpiewały w istnienie takich.Teraz wiem na pewno, że są. I sprawdzę w Smyku.DziękiKinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka