Dodaj do ulubionych

dobra ksiązka

17.05.08, 18:39
Książka pani Esther Perel "Inteligencja erotyczna" Naprawdę polecam prosta i dobra Daje odpowiedzi na większość poruszanyvch tu wątków
- przesadna bliskośc powoduje nude w sypialni
- Facetów nie podniecaja czerwone pazn0okcie mini ani seksowna bielizna Facetów podnieca podniecona kobieta
Dwa takie małe przykłady
Przeczytać, przemyśleć , zastosować i opuścić to forum ;-PPP
Obserwuj wątek
    • prosty_facet Re: dobra ksiązka 17.05.08, 20:43
      brzmi ciekawie ..... Jak zobaczę to kupię ....
      • kawitator Re: dobra ksiązka 17.05.08, 21:20
        . Jak zobaczę to kupię ....
        zobaczaj
        merlin.pl/Inteligencja-erotyczna-Seks-klamstwa-i-domowe-pielesze_Esther-Perel/browse/product/1,584862.html;jsessionid=2C71D16C140C5868BD56A9E0917D5D38.LB1?gclid=CMjWw96YrpMCFQ8vQgodrgKQog#fullinfo
        jeszcze opinia czytelniczki która dziwnie pokrywa się z moimi poglądami ;-))

Rewolucja w myśleniu o seksie (2008-03-19)

annabaranina777 Więcej o recenzencie

Nareszcie jakaś odmiana! Po latach czytania o tym, jak to najlepszym lekarstwem na problemy w łóżku są długie szczere rozmowy (akurat, każdy facet ucieka gdzie pieprz rośnie!), trafiłam na poradnik, który mnie od tego odwodzi! Nie każdy poczuje się komfortowo, stosując proponowane przez autorkę rozwiązania intymnych problemów, na pewno warto je poznać! Serdecznie polecam!
        • misssaigon a jak u pani Perel? 18.05.08, 08:15
          a jak u Pani Perel w sypialni? jak wykorzystuje swoje doswiadczenia we wlasnym
          zyciu?
          czytalam fragmenty tego "podrecznika"
          z jednej strony cieszy , ze ktos potrafil spojrzec na problemy z seksem w
          zwiazku z zupelnie innej perspektywy, a z drugiej strony martwi , ze jest to tak
          bardzo po amerykansku uproszczone...

ale teza, ze skupianie sie na podtrzymywaniu pozytywnych relacji w zwiazku
          prowadzi do zaniku seksualnego zainteresowania partnerem jest ciekawa ...Co wy
          na to?
          • kawitator Re: a jak u pani Perel? 18.05.08, 09:54
            a jak u Pani Perel w sypialni? jak wykorzystuje swoje doswiadczenia we wlasnym zyciu?
            A skad mamy o tym wiedzieć?

> bardzo po amerykansku uproszczone...
            Bo to poradnik dla prostych amerykanów i ma być zrozumiały dla duzej grupy Im bardziej precyzyjna naukowa ksiązka tym ma mniejszy krąg odbiorców .

ale teza, ze skupianie sie na podtrzymywaniu pozytywnych relacji w zwiazkuprowadzi do zaniku seksualnego zainteresowania partnerem jest ciekawa ...Co wy na to?

Sadząc po dzisiatkach jeśli nie setkach postów typu
            Kochamy sie z moim misiem ( moja żabunią ) Jest super rozumiemy się jak dwie połowki jabluszka tylko bzykania nie ma
            To coś w tym moze być

• murakami2 Re: a jak u pani Perel? 19.05.08, 09:06
              Ma to swój sens, bo efekt "gonienia króliczka" jest w zaniku.

Moje życie seksualne bardzo się poprawiło, kiedy się okazało, że mam swoich
              znajomych kilka razy w tygodniu, zainteresowania intelektualne, potrafię robić
              wiele rzeczy sama. Jednym słowem, wprowadzam do związku inne treści niż wspólne
              puszczanie bąków. Stary się zainteresował mną i moimi potrzebami. Tyle, że ja
              już ich aż tyle nie miałam, bo nagle okazało się, że to interesujące życie jest
              dużo ciekawsze, niż seks.
              • aandzia43 Re: a jak u pani Perel? 19.05.08, 13:28
                murakami2 napisała:

Jednym słowem, wprowadzam do związku inne treści niż wspólne
                puszczanie bąków.

Zdechłam ze śmiechu opluwszy klawiaturę i monitor;-DDD
                Nadaje się na sygnaturkę. Jeśli nie wykorzystasz tego tekstu w ten
                sposób, to jestem pierwsza w kolejce. Z podpisem autorki,
                oczywiście:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka