alojw 27.12.06, 14:05 Właśnie urządzamy pokoik naszemu szkrabowi i przeniesie sie do normalnego łóżka. Łóżko już mamy natomiast pozostał wybór materaca. Jestem w tym zielona. Możecie coś doradzić. Dodam, że mały jest alergikiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamama123 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 14:10 Mój synek (1,5 roku) odkąd skonczył rok spi na tapczanie. materac ma z grubej pianki ale jak tylko zakonczymy odpieluszanie chce mu kupic materac sprezynowy. Niestety nie znam sie na materacach wiec tez prosiłabym o jakies info jaki byłby najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 15:33 Hej Mój mały tez jest alergikiem, odkąd ukonczyl 2 latka spi na normalnym materacu z Ikei (200 na 90 cm), materac jest sprezynowy z drewnianym dnem do łóżka. pozdrawiamy Sylwia i Hubi(24.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
olunia75 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 23:47 Wszystko zależy, jaką kwotą pieniążków dysponujesz. Osobiście polecam materac lateksowy, z bawełnianym antyalergicznym pokrowcem, który można zdjąć i uprać. Poza tym dla dzieci powinnaś kupić optymalnie jak najbardziej miękki, dostosowany do jego wagi ciala. Więc na nie próbuj prosić o wypróbowanie i opinię osoby o zbyt dużej wadze, bo dla niej materac może wydać się zbyt miękki. Mój 4,5 latek śpi na takim: www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=1575&idp=3503&kid=26&z=0&lang=hu&galeria=1 Polecam, posiada 3 stopnie twardości (uważam że wystarczająco, ponieważ przypadku małych dzieci, więcej stopni twardości nie spełnia swojej funkcji, a to z prostego powodu, że dziecko nie zajmuje całej powierzchni materaca, ponieważ jest za małe), jest naprawdę wygodny. Generalnie przeznaczony jest dla osób do 50-60 kg. Wada - dość wysoka cena(ale to pojęcie względne). Jeśli zdecydujesz się na tańszy, pamiętaj że musi być przede wszystkim dostosowany do dziecka.Głównie kieruj się stopniem miękkości, oraz możliwością zdjęcia i uprania pokrowca Kupując materac, kup też dodatkowy pokrowiec zabezpieczający przed "nocnymi - i nie tylko - niespodziankami". pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Olunia75... 28.12.06, 10:30 Możesz mi napisać jaka jest cena tego materaca. Odpowiedz Link Zgłoś
olunia75 Re: alojw... 28.12.06, 21:29 Cześć, przepraszam że dopiero teraz odpisuję. ja płaciłam za niego coś ok 1000 zł.(cena promocyjna).normalnie chyba 1100 - 1200. szczerze mowiąc nie pamiętam. ale naprawdę jest dobry. jest to materac o zwiększonej elastyczności, więc jest chyba najbardziej miękki wśród sobie podobnych (nie mylić z przesadną miękkością). Najlepiej odwiedź jakiś sklep selene i wypróbuj go sama, a przynajmniej porównaj z innymi, podobnej klasy i o podobnym stopniu twardości. Szczerze mówiąc kiedy wybierałam materac dla syna, mało co fioła nie dostałam, bo tych materacy jest od groma...na szczęście wybór trafny... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 29.12.06, 13:41 Ja właśnie jestem po zakupie. Poczytałam trochę na internecie i rzeczywiście najlepszy byłby materac lateksowy ale są dość drogie, ceny zaczynają się chyba od 700zł wzwyż, nie chciałam aż tyle wydawać na sam materac. Oglądałam sprężynowe kieszonkowe ale wszystkie były dosyć twarde i w końcu zdecydowałam się na zwykły sprężynowy (bonelowy), który był miękki i uginał się pod ciężarem synka. Czytałam, że materac sprężynowy zbyt twardy nie ugina się w ogóle pod ciężarem tak małego ciałka i dziecko śpi na nim jak na desce, bo sprężyny w ogóle pod nim nie pracują dlatego kierowałam się miękkością. Materac kupiłam w ikei nazywa się sułtan heberg i kosztował 195zł. Odpowiedz Link Zgłoś