Dodaj do ulubionych

Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić

27.12.06, 14:05
Właśnie urządzamy pokoik naszemu szkrabowi i przeniesie sie do normalnego
łóżka. Łóżko już mamy natomiast pozostał wybór materaca. Jestem w tym
zielona. Możecie coś doradzić. Dodam, że mały jest alergikiem.
Obserwuj wątek
    • agamama123 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 14:10
      Mój synek (1,5 roku) odkąd skonczył rok spi na tapczanie. materac ma z grubej
      pianki ale jak tylko zakonczymy odpieluszanie chce mu kupic materac sprezynowy.
      Niestety nie znam sie na materacach wiec tez prosiłabym o jakies info jaki byłby
      najlepszy.
    • sylaluk Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 15:33
      Hej
      Mój mały tez jest alergikiem, odkąd ukonczyl 2 latka spi na normalnym materacu
      z Ikei (200 na 90 cm), materac jest sprezynowy z drewnianym dnem do łóżka.
      pozdrawiamy
      Sylwia i Hubi(24.09.2003)
    • olunia75 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 27.12.06, 23:47
      Wszystko zależy, jaką kwotą pieniążków dysponujesz.
      Osobiście polecam materac lateksowy, z bawełnianym antyalergicznym pokrowcem,
      który można zdjąć i uprać.
      Poza tym dla dzieci powinnaś kupić optymalnie jak najbardziej miękki,
      dostosowany do jego wagi ciala. Więc na nie próbuj prosić o wypróbowanie i
      opinię osoby o zbyt dużej wadze, bo dla niej materac może wydać się zbyt miękki.
      Mój 4,5 latek śpi na takim:
      www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=1575&idp=3503&kid=26&z=0&lang=hu&galeria=1

Polecam, posiada 3 stopnie twardości (uważam że wystarczająco, ponieważ
      przypadku małych dzieci, więcej stopni twardości nie spełnia swojej funkcji, a
      to z prostego powodu, że dziecko nie zajmuje całej powierzchni materaca,
      ponieważ jest za małe), jest naprawdę wygodny.
      Generalnie przeznaczony jest dla osób do 50-60 kg.

Wada - dość wysoka cena(ale to pojęcie względne).

Jeśli zdecydujesz się na tańszy, pamiętaj że musi być przede wszystkim
      dostosowany do dziecka.Głównie kieruj się stopniem miękkości, oraz możliwością
      zdjęcia i uprania pokrowca

Kupując materac, kup też dodatkowy pokrowiec zabezpieczający przed "nocnymi - i
      nie tylko - niespodziankami".
      pozdrawiam,
      • alojw Olunia75... 28.12.06, 10:30
        Możesz mi napisać jaka jest cena tego materaca.
        • olunia75 Re: alojw... 28.12.06, 21:29
          Cześć,
          przepraszam że dopiero teraz odpisuję.
          ja płaciłam za niego coś ok 1000 zł.(cena promocyjna).normalnie chyba 1100 -
          1200. szczerze mowiąc nie pamiętam.
          ale naprawdę jest dobry. jest to materac o zwiększonej elastyczności, więc jest
          chyba najbardziej miękki wśród sobie podobnych (nie mylić z przesadną
          miękkością). Najlepiej odwiedź jakiś sklep selene i wypróbuj go sama, a
          przynajmniej porównaj z innymi, podobnej klasy i o podobnym stopniu twardości.
          Szczerze mówiąc kiedy wybierałam materac dla syna, mało co fioła nie dostałam,
          bo tych materacy jest od groma...na szczęście wybór trafny...
          pozdrawiam
    • indra2 Re: Materac dla dwulatka - możecie coś doradzić 29.12.06, 13:41
      Ja właśnie jestem po zakupie. Poczytałam trochę na internecie i rzeczywiście
      najlepszy byłby materac lateksowy ale są dość drogie, ceny zaczynają się chyba
      od 700zł wzwyż, nie chciałam aż tyle wydawać na sam materac. Oglądałam
      sprężynowe kieszonkowe ale wszystkie były dosyć twarde i w końcu zdecydowałam
      się na zwykły sprężynowy (bonelowy), który był miękki i uginał się pod ciężarem
      synka. Czytałam, że materac sprężynowy zbyt twardy nie ugina się w ogóle pod
      ciężarem tak małego ciałka i dziecko śpi na nim jak na desce, bo sprężyny w
      ogóle pod nim nie pracują dlatego kierowałam się miękkością. Materac kupiłam w
      ikei nazywa się sułtan heberg i kosztował 195zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka