Dodaj do ulubionych

rozmiarowka mint&berry

23.03.16, 07:58
Witam. Może są tu forumowiczki, które doradzą jak wypada rozmiarówka mint&berry (w szczególności sukienki). Na zalando kilka ślicznych modeli i waham się miedzy 36/38
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 08:49
      Z moich doświadczeń wynika, że mają duże rozmiary. Nie żeby jakieś ogromne, ale 38 bliżej do 40 niż do 36.
      • robin81 Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 08:54
        a jak wypadają w biuście?
        • sinceramente Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 08:57
          Ja jestem nosicielką 70d, więc wielkich wymagań co do sukienki nie mam, ale też nigdy mi nic z mint&berry nie odstawało, ani nie było zbyt luźne w biuście, więc myślę, że raczej standardowo.
          • robin81 Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 09:00
            Bardzo dziękuję za odpowiedź - wychodzi na to ze spróbuję z 38 - w biuście mam 65F więc 36 może być za mała.
    • joanna_poz Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 10:27
      nosze ciuchy w rozmiarze 38, czasem 36.

Sukienkę od nich brałam akurat 38 i gora była ok.
      natomiast była za dluga i musiałam skracać.

Teraz brałam drugą - co prawda zwróciłam - ale bylo to samo, 38 na gorze ok., dol ewidentnie do skracania.
      • patatajowa Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 10:43
        no ale długosc ma akurat w tym przypadku niewiele wspólnego z rozmiarem,to juz kwestia upodoban co kto lubi smile ja jestem niska a mam ciagły problem z długoscia sukienek-bo żle sie czuje w czyms przed kolano, a problem z wydłuzeniem sukienki jest zazwyczaj nie do pokonania wink
        • joanna_poz Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 10:55
          zgadza się, zgadza.. smile to tylko dygresja, że ich sukienki opisywane jako "krótkie" niekoniecznie tak wypadają
          • robin81 Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 11:02
            z moim wzrostem 162cm w kapeluszu to rzadko która sukienka jest krótkawink dziekuje za wszystkie wskazówki - wychodzi na to ze 38 powinna być ok. Proszę jeszcze o opinie jak z jakością
            • patatajowa Re: rozmiarowka mint&berry 23.03.16, 11:07
              zamówiłam kiedys sukienke i zakiet. oczywiscie w sukience sie w biuscie nie dopięlam a w zakiecie mi sie nie podobał kolor. ale do jakosci zastrzezen nie miałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka