mamaemmy 02.01.07, 20:57 ktos wie coś? Nie mogę się dostac na stronę Pp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twarz2 Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 02.01.07, 20:58 www.allegro.pl/announce.php?cat=2&item_pos=2#1334 Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 05.01.07, 08:39 w połowie grudnia wygrałam licytację ciuszków na allegro w aukcji była określona cena za przesyłkę 10 zł (waga ciuszków 'na oko' to maksymalnie 2 kg) sprzedający po zakończeniu aukcji poinformował, że właśnie wyjeżdża za granicę na ponad 2 tygodnie i będzie wysyłał paczkę po nowym roku zrobiłam przelew na wylicytowaną kwotę + opłatę za przesyłkę teraz sprzedający chce dopłaty + 4 zł ze względu na zmiany cen Poczy Polskiej co byście zrobiły na moim miejscu? czy wiążąca jest cena określona w aukcji czy cennik poczty? no i chyba ceny PP nie wzrosły o 4 zł za paczkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewadorotaola Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 05.01.07, 08:48 do 1 kg to 8 zł priorytet 1-2 kg 9 zł 2-5 kg 11 zł wiec skad te 14 zł??????? Ja równiez sprzedaje na allegro sprzedałam sporo przed nowym rokiem ze starym kosztami przesyłki , a pieniazki przesłane juz w nowym , niektórzy sami dołozuli 1 zł a niektórzy nie trudno moja strata , nie bede pisac ze maja dopłacac a w Twoim przypadku to ktos przegina 14 zł to paczka 2-5 kg +chyba papier (ja kupuje za 0,50 groszy duzy)+rolka całej tasmy napisz do tej osoby i zapytaj dokładnie jaka jest waga bo poczta polska podniosła ceny o ok 1,50 a nie 4 zł Odpowiedz Link Zgłoś
m_e_l_i_s_s_a znów Allegro :( 05.01.07, 08:51 kakuba wiesz, czasem już mam dość tego allegro. no krew mnie zlewa że trafiają sie nieuczciwi sprzedający (jak Tobie) albo nieuczciwi kupujący(jak mi). nie bede opisywać mojego przypadku bo tu nie o tym. No więc tak : to to zrobiła Ci sprzedajacy jest wredne. Sama sprzedaję i po pierwsze uważam , że powinnaś zapłacić cenę za przesyłkę taką jaka była w dniu wygrania aukcji. Po drugie koszty przesyłek wzrosły o 1,50 zl a nie o 4 !!! Tylko nie mam pojęcia jak rozwiązać ta sytuację , bo z tego wynika że sprzedający nie jest zbyt uczciwy. pozdrawiam i napisz jak sie potoczyła sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 05.01.07, 10:59 Ja bym nie zapłaciła, napisz swoje argumenty: 1) w aukcji było popdane tyle i tyle, a to ze nie została przesyłka w ubiegłym roku nie jest Twoją wina 2) ceny wzrosły o tyle i tyle i nie roozumiesz skąd ten koszt. Jakby nie uznała moich argumentów to zrezygnowałabym z zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 05.01.07, 11:10 Uważam, że cena za przesyłkę określona w aukcji jest wiążąca. Nie twoja wina że gość wyjechał za granicę. Napisz że kwota jest za wysoka, niech poda Ci kalkulację. Zgodziłaś się na 10 zł i tyle powinnaś zapłacić. Ja wystawiłam trochę rzeczy przed N.Rokiem, jak zorientowałam się w cenach pp zmieniłam koszt przesyłki w aukcjach, gdzie nikt nie licytował, jeżeli był licytujący - to już moja strata - nie będę zmieniać. A Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 09.01.07, 10:16 no więc jak się sprawa z moją paczka zakończyła: napisałam do sprzedającej z prosbą o dokładne wytłumaczenie za co ta doplata... odpisała, że nie będzie się kłócić i wysyła paczke bez dopłaty Paczka właśnie doszła. Koszt jej wysyłki to 9,50 zł (tyle 'skasowała' poczta) Paczka jest zapakowana w karton 'po czymś tam' więc kosztu dodatkowego nie było... wiec dobrze, że nie dałam się naciagnać na tą dopłatę za to bardzo zaskoczyła mnie zawartośc paczki - co prawda jest to co było na zdjęciach w aukcji - tyle że... w aukcji było wyraźnie napisane że to ubranka dla dziecka w wieku 6-18 miesięcy - a w paczce połowa ubranek jest na dziecko 3- 6 miesieczne (moje ma 8 miesiecy i niestety większosć ubranek jest za mała) nie będę sie czepiac tego, że był opis: stan bardzo dobry, a cześć rzeczy jest sprana... bo stan to jednak rzecz bardzo wzgledna, dla kogoś stan bardzo dobry - a dla mnie najwyżej dostateczny/dobry I co ja mam teraz zrobić? Nie wiem jaki wystawić komentarz? Boję sie negatywa (choc uważam że się należy) - bo pewnie dostatę w odwecie też negatywa (kiedys wystawiłam neutrala i dostałam odwetowego) A jestem na tyle uczciwa, że nie dam pozytywa, żeby inni sie nie nacięli na tym sprzedającym... Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Nowy cennik Poczty Polskiej 09.01.07, 13:00 Ja bym reklamowała do sprzedającego. Jeśli nie uzna reklamacji, to zgłoś to do allegro. Jest to niezgodnoś towaru z opisem. Odpowiedz Link Zgłoś