Dodaj do ulubionych

Maclaren Quest czy Jane Energy

08.02.07, 11:10
Witajcie, chciałam się Was doradzić - mam zamiar zakupić jakąś zgrabną,
lekką parasolkę (jako dodatkową spacerówkę). Myślę o Maclaren Quest lub Jane
Energy. czytałam że Jane posiada wysokie rączki, a ja jestem niska (156) więc
zastanawiam się czy będzie mi się dobrze prowadzić..
Co polecacie? Z góry serdecznie dziękuję za Wasze opinie>
pozdrawiam maja4444
Obserwuj wątek
    • magia Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 11:55
      Jane - wieksze kolka, rozklada sie na plasko, ladniejszy smile
      Dla mnie Maclaren to niewypal stylistyczny smile
      • maja4444 Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 17.02.07, 22:37
        dzięki za Wasze opinie, myślę,że chyba zdecyduję się na Maclarena
        pozdrawiam
    • mfka Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 12:14
      Mamy Energy, rozważaliśmy też zakup Maclarena Techno, ale Energy jest lżejszy,
      ma większe kółka, lepszą amortyzację. Uważam,że Energy to świetny wózek i
      naprawdę udany zakup, także polecam.
      • julkowamama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 13:48
        Energy jest na pewno cięższy od questa. Quest jest zdecydowanie lepiej
        wyważony - łatwiej go podbić. Ma mniejsze kółka, ale to naprawdę nie
        przeszkadza - prowadzi się śietnie.
    • weronka77 Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 18:18
      Ja miałam dylemat czy Spider czy Techno XT-różnica w wymiarach 1-1.5 cm...ale
      wybrałam Spider'a bo maclaren to faktycznie niezbyt stylistyczny jest;-(((
    • koma.edziecko Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 18:36
      Quest ma szersze i głębsze siedzonko,dużo lepiej się podbija.
      Jane jest ładniejszy i ma większe kółka więc sama musisz wybrać na czym
      bardziej Ci zależy,ja miałam już kilka parasolek ostatnio kupiłam Maclarena
      Techno XT i mimo że nie ma super nowoczesnego wyglądu bardzo jestem z niego
      zadowolona bo świetnie się prowadzi i podbija.
      • monika_wroclaw Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 20:33
        Nie zgodzę się z tym że quest ma szersze siedzisko od Energy, techno tak, ale
        nie quest...

Energy ma 32cm

Jeżeli chodzi o podbijanie, to dla mnie Energy był bezkonkurencyjny ( mam
        jakieś 173cm wzrostu )

Ja polecam Energy, jest to świetna i porządna parasolka, a przy tym ładna,
        quest dla mnie jest bardzo brzydki...

pozdrawiam
    • maczkama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 20:58

Wiesz, nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Szczerze mówiąc nie jestem Questem zachwycona, ale wg. mnie jest bardzo fajny z wyglądu. Nie porównywałam z Jane dokładnie, mogłabym się w queście przyczepić do podnóżka, dziwnie wysuwanego i do hamulca, ale wygląd??? To zdecydowanie sprawa gustu. Są tacy, którym się Graco podoba choć wg. mnie jest okropne. Mi się najbardziej podoba chicco ct1, a niektórzy tego nie rozumieją....Pzdr
      • monika_wroclaw Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:23
        No przecież nie napisałam, że jest brzydki tylko, że dla mnie właśnie taki
        jest, czyli że mi się nie podoba...
        Zresztą to nie tylko moja opinia...
    • maczkama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:32

Racja

szerokość w Qeście 34cm, a głębokość, bez wysówania podnóżka 22 cm. Właśnie zmierzyłam.
      Kasia
      • maczkama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:33

Bez wysuwania - sorki
      • monika_wroclaw Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:35
        No to widocznie w necie podają z błedem, bo w trzech sklepach internetowych
        jest podana szerokość siedziska w Quest 32cm, za to głębokość jest 23cm...

I jak tu ufać tym pomiarom w sklepach internetowych... dobrze, że jest to
        forum, gdzie mamy podają faktyczne wymiary smile

pozdrawiam
        • maczkama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:40

Mój wózek ma już ponad rok może się trochę rozklekotałsmile
        • iwek33 Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 21:48
          Jeśli masz 156 cm wzrostu, to uważam, że Energy nie będzie Ci się dobrze
          prowadzić i podbijać, bo rzeczywiście rączki do prowadzenia ma bardzo wysoko.
          Sama jestem raczej niska ( ciut wyższa niż Ty) i wyprobowałam w ciągu 7 lat
          wiele parasolek. Polecam przymierzenie się do wózka, bo za wysoko umieszczone
          rączki to spore utrudnienie dla niskiej mamy, zwłaszcza, gdy dzieciak nie jest
          już maluszkiem, tylko np: dużym i ciężkim dwulatkiem, wtedy podbijanie takiego
          cieżaru przy wysokich rączkach jest sporym wysiłkiem dla ndgarstków i stawów
          mamy. Nie wiem, na jakiej wysokości rączki ma maclaren Quest ( chyba niżej niż
          Energy), ale przez tę jego "kopniętą" konstrukcję podobno dużo łatwiej się
          podbija. Ja z doświadczenia niewysokiej mamy bardzo polecam Chicco Caddy, bo
          rączki ma nisko umieszczone, dobre amortyzatory i głębokie, bardzo dobrze
          wyprofilowane siedzonko dla dziecka ( 25 cm głębokości). Z tym, że to prosta
          parasolka, nie dla niemowlaczka, bo oparcie można tylko obniżyć do pozycji
          półleżącej, ale jeśli chodzi o komfort prowadzenia wózka przez niską mamę to
          szczerze polecam.
          • maczkama Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 08.02.07, 22:01
            Nie wiem jak to mierzyć, ale zgięcie rączki wypada na wysokości ok 94 cm w Queście. Faktycznie b. lekko się podbija, ale tym samym wózek jest dość wywrotny i wystarczy na rączkach powiesić 2 litry soku, żeby wózek przez swoją "kopniętą" konstrukcję leciał do tylu. Ale kosz na zakupy jest bardzo wytrzymały, znosi obciążenia do ok 10 kgsmile W wózku natomiast siada sobie mój 40 kg synek który ma ochotę pobawić się w dzidziusiawink - no i szkód w konstrukcji wózka nie widać.
            Sama nie wiem czy Qesta polecać. Jest mały, zgrabny, lekki i zwrotny. Typowa przewozówka. Ale jeśli chodzi o bardziej wypasione wózki to dla mnie chico ct 01 to jest ideał absolutny. Cudowny, rewelacyjny wózek. Pod każdym względem. pozbyłam się go bo moja panienka ma już prawie 3 lata, ale ze wszystkich wózków mojego życia ( miałam ich 6, ct o1 był najukochańszy). Na szczęście przejęła go moja przyjaciółka, więc wszystko zostało w rodzinie.
            Pzdr. kasia
            • dzidzia_ch Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 09.02.07, 17:13
              ja tez jestem raczej kieszonkowa dziewuszka - 158cm - najlepsza dla mnie
              wysokosc raczki to 92-93cm
              jak czasem zapomne przelozyc raczke po moim mezu z wysokosci ponad 100cm to
              zaraz to czuje w ramionach i nadgarstkach - nie dam rady dlugo tak jechac bo
              mnie bola
              dlatego bardzo wazne jest aby isc do skepu i przymierzyc sie do wozka i troszke
              nim pojezdzic
              raczka umieszczona zbyt wysoku to naprawde nic przyjemnego dla malutkiej mamy!
    • monika_wroclaw Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 17.02.07, 22:51
      Moim zdaniem oba te wózki są raczej dla wysokich rodziców, Energy dla bardzo
      wysokich. Wysokość Energy to 107cm, a Maclaren Quest jest niewiele niższy -ma
      104cm
      Także najlepiej jak w sklepie przymierzysz się do tego wózka.
    • maja4444 Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 19.02.07, 09:53
      dzieki Wam za pomoc, chyba maclaren zwycięży..., choć myślęjeszczy oInglesina
      Trip, pozdrawiam
    • iwek33 Re: Maclaren Quest czy Jane Energy 19.02.07, 11:59
      Ingleina Trip też ma baaardzo wysoko rączki do prowadzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka