Dodaj do ulubionych

Wózek moich marzeń!!!

19.02.07, 15:06
Wózek moich marzeń którego nie mogę znaleść powinien mieć

1. Cztery duże pompowane koła łatwiej taki pchać po każdej nawierzchni i
przednie powinny być skrętne
2. powinien być dwufunkcyjny gondola i spacerówka (ewentualnie i fotelik)
3. budka obszerna chroniąca od deszczu i wiatruz wizjerem plus folia
przeciwdeszczowa
4. rączka przekładana z regulowaną wysokością
5 powinien się skłądać na bardzo malutki żeby było go łatwo przewieść w
małym aucie(parasolka)
6. całość materiału powinno się dać zdjąć żeby uprać
7. powinien mieć i barierkę i pasy
8. powinien mieć spory kosz na zakupy i torbę na akceroria malucha, uchwyt na
butelkę
9. powinien być lekki
10.powinien mieć podnużek też regulowany
11.w wersji spacerowej powinien być spiworek
12.no i oczywiście przystępna cena

ALE JA JESTEM MAŁO WYMAGAJĄCA
JEŚLI KTOŚ TAKI MA ALBO WIDZIAŁ TAKI MODEL PROSZĘ O INFO smile
ja do tej pory widziałam każdą tą cechę ale w różnych wózkach niech ktoś
skonstrułuje taki co będzie miał wszystko
Obserwuj wątek
    • sabka22 Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:16
      ja taki kupiłam za 400zł razem z folią.
    • donkaczka Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:19
      stelaz do motazu gondolki i skladanie sie stelazu do parasolki to sprzecznosc,
      wiec szans nie ma na taki wozek

pompowane kola sptoyka sie coraz rzadziej, sa ze spaecjalnych tworzyw, dobrze
      amortyzujacych ale nei wymagajacych pompowania - teutonia na przyklad

kola skretne sa zazwyczaj troche mniejsze od nieskretnych, ze wzgledu na
      manewrowowsc

im wiecej gadzetow tym wieksza waga

wiec przemysl oczekiwania i dopiero szukaj wozka, bo na razie chcesz zjesc
      ciastko i miec ciastko
      • mariken a bebe confort loola?? n/t 19.02.07, 17:22

• sowasylwia Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:24
      Witam.Ja kupiłam taki wózek na stadionie za 500 zł.W sklepie oglądałam taki sam
      tylko firma inna za 1200.
      • sowasylwia Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:28
        To jeat stronka tej firmy.Osobiście polecam ,tylko jest ciężki bo są koła
        pąpowane i troche ze stali.Niechcieliśmy plastikowego bo jak wiaomo są
        nietrwałe.www.sklep-gabi.pl/sklep.php/wozki/wozki-wielofunkcyjne/233/
        • asiakal Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:35
          To co autorka wątku nawymyślała to są co najmniej 3 wózki w jednym, nie mówiąc o
          tym że te wymagania się niektóre wykluczają (np. gondolka i składanie w parasolkę).
        • mawo84 Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:39
          Miałam tego Adbora pierwsze 2 miesiące i na szczęście szybko sie go pozbyłam..
          Za niski, za ciężki, spacerówka i gondola są razem-co wpływa właśnie na ciężar.
          Gondola to tak naprawdę tylko wkładka, a ten typ (wkładkowy, że tak to ujmę) ma
          dość niewielką długość. Jak wiemy dzieci szybko rosną.. Mój okaz w dodatku
          okrutnie skrzypiał smile Z własnego doświadczenia nie polecam, najfajniejsza to w
          nim była cena. Z tańszych wózków natomiast dość dobra ( w przedziale cenowym do
          1000zł) jest Bartatina polskiej firmy JEDO (dawniej Jędroch). Ale nie próbowałam
          jej składać jak na razie wink Pzdr.
    • wieleb Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 15:36
      Nestor Rambler
      > 1. Cztery duże pompowane koła (co wyklucza skrętność)
      > 2. dwufunkcyjny gondola i spacerówka
      > 3. budka obszerna chroniąca od deszczu i wiatru plus folia
      > przeciwdeszczowa
      > 4. rączka przekładana z regulowaną wysokością
      > 5 (wchodzi do punto)
      > 6. całość materiału da zdjąć żeby uprać( oprócz bagażnika)
      > 7. mieć i barierkę i pasy
      > 8. spory kosz na zakupy i torbę na akceroria malucha, uchwyt na
      > butelkę
      > 9. 15 kg
      > 10. nie regulowany podnurzek
      > 11.w wersji spacerowej spiworek
      > 12. 800 zł
    • janeczka79 Najlepszy wózek to taki... 19.02.07, 15:38
      który kosztuje co najmniej 2000 zł...Co wy na to??? Nie ważne szczegóły...To
      rada mojej szwageirkiwink
      • caline-czka Re: Najlepszy wózek to taki... 19.02.07, 16:05
        Jędroch Bartatina classic, zajrzyj na stronę www.jedo.pl, obecnie uzywam tego od
        2 miesiecy,jestem zachwycona,duze, pompowane kola, duza gondola, zawieszenie na
        paskach, jak na ta cene,wydaje mi sie stosunkowo lekki, nie sklada sie w
        parasolke, ale jesli chcesz miec z gondola i duzymi kolami, to nie znajdziesz
        takiego wozka, mozna dokupic takie akcesoria jak folia przeciwdeszczowa i
        spiworek, ja zaplacilam za ten wozek 700 zl
    • falasarna Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 16:03
      dla kogo ma być ten wózek? dla starej inwalidki, czy dla normalnego dziecka i
      równie normalnego rodzica?
    • aoamok Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 16:38

"telaz do motazu gondolki i skladanie sie stelazu do parasolki to sprzecznosc,
      wiec szans nie ma na taki wozek"

otóż nie:
      www.allegro.pl/item164390508_chicco_enjoy_trio_spacerowka_gondola_fotelik_.html

"wiec przemysl oczekiwania i dopiero szukaj wozka, bo na razie chcesz zjesc
      ciastko i miec ciastko"

pisze o tym co chciałabym żeby miał i kupie taki który będzie miał najwięcej
      cech z listy a moje oczekiwania są bardzo przemyślane a ciastka akurat nie chcę
      zjeść może czekoladę wink

"To co autorka wątku nawymyślała to są co najmniej 3 wózki w jednym, nie mówiąc
      o tym że te wymagania się niektóre wykluczają (np. gondolka i składanie w
      parasolkę)."

www.allegro.pl/item164390508_chicco_enjoy_trio_spacerowka_gondola_fotelik_.html

"dla kogo ma być ten wózek? dla starej inwalidki, czy dla normalnego dziecka i
      równie normalnego rodzica?"
      wyobraź sobie że ja i moje dziecko jeśmy w pełni sprawne fizycznie i jak
      najbardziej normalne ale mam wątpliwości co do ciebie i twojego stanu
      • donkaczka Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 17:25
        > otóż nie:
        > www.allegro.pl/item164390508_chicco_enjoy_trio_spacerowka_gondola_fotelik_.html
        >

i to jest swietny przyklad ze albo rybki albo pipki
        bo co z tego ze jakas tam gondole ma i stelaz z malymi kolkami sklada sie do
        parasolki, skoro noworodka do takiej gondoli nie wsadzisz, bo z takim stelazem i
        kolkami to amortyzacja jest zerowa
        wiec to ze ktos wpadl na pomysl i polaczyl te dwie rzeczy nie znaczy ze ma to
        sens i jakas wartosc uzytkowa

zastanow sie, jesli wozek ma sluzyc noworodkowi, to musi miec i kola i stelaz
        dobrze amortyzujacy, a tego do parasolki nie zlozysz

mysle za masz liste zyczen, a nie przemyslane potrzeby, bo te sie uklada weglud
        istotnosci i rezygnuje z najmniej waznych

ja olalam wage wozka bo mam dom i na pietro go nie targam, i rozmiar, bo jezdze
        kombi, a u dziadkow mam drugi taki wozek, wiec nie musze go wozic w podroze

reszta jest super i mam wozek ktory posluzy mi dlugo i z ktorego jestem zadowolona
        • aoamok Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 17:39
          nic mnie nie obchodzi co masz i jakie masz wymagania pisze o swoich jak nie
          jesteś w stanie udzielić konkretniej odpowiedzi to nie pisz wogóle chyba że w
          tym swoim domu nie masz ciekawszego zajęcia jak wytykanie na forum co kto
          wymaga od czego i SPUŚĆ POWIETRZE
          • donkaczka Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 18:06
            dobrze sie czujesz?

to po co piszesz na forum skoro g.. cie obchodzi co inni pisza i liczysz ze ktos
            znajdzie cos czego sama nie potrafisz znalezc bo masz wydumane potrzeby
            inne matki to idiotki, nie moga znalezc wozka idealnego wiec kupuja byle co

proponuje dopisac do listy zeby wozek mial nawigacje i sam jechal w wyznaczone
            miejsce, wbudowane mp3 i podgrzewacz do butelek
            to dopiero bedzie hicior
    • daisy Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 18:07
      Sprawdź wózki Jane (mam taki), mają wszystko oprócz pompowanych kół (jeden model
      również kombinację gondola+składanie jak parasolka), za to waga bardzo przyjemna
      (mój waży 6 kilo, mniej niż mój synek). Cena trochę mniej przyjemna, ale i tak
      lepsza niż Mutsy czy Em-jungi.

euro-trade.pl/jane/index.php
      • aoamok Re: Wózek moich marzeń!!! 19.02.07, 20:02
        dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło Okazuje się że jednak można znaleść to
        czego się szuka i warto mieć wymagania i je skonsultować z kimś kto ma o tym
        pojęcie
        jeszcze raz serdecznie dziękuje
    • moniquev Re: Wózek moich marzeń!!! 21.02.07, 18:00
      moze nie wszystko co jest na twojej liscie zawiera ten wozek ale cos tam sie
      powtarza smile

familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=388

lub
      familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=303&id_kol=23
      lub

familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=421
    • jovi78 atlantic baby dream 21.02.07, 18:31
      Spełnia większość punktów - (nie ma przekładanej rączki, ale jest regulowana).
      Kosztuje ok. 900 zł. Duże pompowane koła, przednie skętne, pompka, spacerówka ze
      śpiworkiem, większośc materiału mozna zdjąć i wyprać, ma duży kosz na zakupy,
      spacerówka chyba ma (jeszcze jej nie uzywamy) pasy, nie składa się w parasolkę,
      ale mieści się na w IBIZIe, Folię dostam gratis, ale kosztuje ona ok. 10 zł.

www.allegro.pl/item165197322__atlantic_spacerowka_gondola_torba_baby_dreams.html
      • falasarna nie ma wózka idealnego 21.02.07, 18:51
        j.w.
        potrzeby matek są różne i nie można gustu turystki zrównac z gustem
        zakupowiczki.
        kryteriów, które okresliłas nie znajdziesz w żadnym modelu, niezależnie, czy
        kosztuje 200 czy 5000, gadżeciary dokupują sobie różne rzeczy, jedne dla
        wygody, inne dla zawału kolezanki.
        określ, w jakich warunkach (i przed czyim nosem) będziesz biegac z wózkiem, idź
        do sklepu i wybierz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka