Dodaj do ulubionych

Łóżko dla prawie 3-latki... które?

21.02.07, 23:00
Ufff...chciałabym już tak powiedzieć... nie wiedziałam, że zakup łóżka dla
córeczki będzie takim problemem, ale cóż trzeba sobie jakoś poradzić, może mi
pomożecie? smile
W sklepach nie ma zbyt wielkiego wyboru jeżeli chodzi o łóżka dla takich
brzdąców, więc są wg moich spostrzeżeń dwa warianty: albo IKEA albo coś za ok.
1000 zł.. ten drugi wariant odpada (no chyba, że jakaś wygrana niespodziewana
w totka), więc została IKEA... cenowo odpowiadające są 3 rodzaje:
1. takie, chyba najbardziej popularne i praktyczne bo rośnie z maluszkiem smile
ale nie ma materaca sprężynowego:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=11210&langId=-27&categoryId=16182&chosenPartNumber=90098894
2. to mi się podoba bo ma barierkę przy ścianie i maluszek podczas spania nie
opiera się o zimną ścianę, szkoda tylko e białe a nie tak jak poprzednik w
kolorze drewna, ale za to jest do niego materac sprężynowy:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=74346&langId=-27&categoryId=16183&chosenPartNumber=S19823979
materac:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=53012&langId=-27&categoryId=16185&chosenPartNumber=10107835
3. i jeszcze to mi się podoba, bo czerwone, a córeczka kocha ten kolor, mi też
się podoba bo jest takie wesołe, ale materac piankowy:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=69995&langId=-27&categoryId=16183&chosenPartNumber=80090469
macie może któryś z nich? jesteście zadowoleni? a może znacie miejsce gdzie we
Wrocławiu są jakieś sklepy z podobną ceną łóżeczek jak w IKEA? dzięki za
wszelkie sugestie smile
Obserwuj wątek
    • karanissa Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 08:35
      Ja ostatnio kupowalam w Ikei lozko dla synka (3,3 lata) i dwa pierwsze lozka
      nie podobaly mi sie z tego wzgledu, ze sa biale - szukalismy czegos
      drewnianego. To drewniane, Kritter, z trzeciego linku bardzo mi sie podobalo,
      ale dwa tygodnie temu w ogole go nie bylo - ani na stronie internetowej, ani w
      Ikei (Warszawa Janki).

Koniec koncow kupilismy Ateles:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=53015&langId=-
      27&categoryId=16182&chosenPartNumber=S79809348

Lozko rozsuwane, szerokie, dosc ciemne drewno - bardzo dobrze pasuje do mebli,
      ktore juz mamy w pokoju synka. Nie ma co prawda barierki, tym sie martwilam,
      ale dosuwam na noc fotel i jestem spokojna.

Fajne jest jeszcze dla dziewczynki:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=60826&langId=-
      27&categoryId=16182&chosenPartNumber=00077363
      • karanissa Zle mi sie wkleilo 22.02.07, 08:37
        Ateles:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=53015&langId=-

Minnen:

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=60826&langId=-
        27&categoryId=16182&chosenPartNumber=00077363

Moze teraz dobrze sie wklei
        • monika_wroclaw Długość łóżka 22.02.07, 09:15
          Gucci, ale przecież to drugie i trzecie łóżko ma taką samą długość i szerokość,
          więc do trzeciego też można materac sprężynowy dokupić
    • iwonabw Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 11:19
      Też mamy Ateles dla córeczki i planujemy już niedługo zakupić drugie takie samo
      dla drugiej córeczki.
    • irenka_n Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 11:34
      Ja zamierzam kupić Kritter (ale w kolorze drewna) z materacem spężynowym i matą

• ana119 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 12:08
      HENSVIK ma tylko 63cm szerokości a to mało, bo łóżko ze szebelkami miało 60cm.
      mój maluch ma to rozsuwane białe, bo najlepiej pasowało do mebli i szerokość
      też jest dobra.
      wybierając łóżko też mieliśmy mały dylemat więc postanowiliśmy, że kiedy
      pójdzie do szkoły to kupimy nowe a na teraz to łóżko nam odpowiada.
      myślałam tylko, że będę chować pościel do pojemnika pod łóżkiem, ale mi się nie
      chce bo mały sypia w dzień...
      • maja285 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 12:27
        witaj, my mamy z Ikei takie metalowe, czarne i jest super! szerokie, stabilne i
        slicznie wygląda, ma ograniczniki przy głowie i nogach więc uważam że jest tez
        bezpieczne i baardzo przytulne!
        • gucci77 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 17:06
          dzięki dziewczyny za porady smile rzeczywiście można kupić ten materac sprężynowy
          do tego VIKARE? a jak z tymi częściami na głowę i nogi? mozna osobno dokupić?
          póki co chcę żeby z dwóch stron były te boki podniesione i miękkie smile a ten
          ATELES i się podoba, ale troszkę drogi i dodatowo nie można tych bocznych
          ochronek montować...na szczęście do soboty mam czas na podjęcie decyzji wink
          • gucci77 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 17:10
            co do szerokości to może rzeczywiście najlepiej wypada VIKARE... można jednak ten...
      • bluestarfish Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 12:13
        Hensvik ma 77 cm szerokości, 63cm to jego wysokość smile
        www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15558&catalogId=10103&storeId=19&productId=74346&langId=-
        27&categoryId=16183&chosenPartNumber=S19823979
        • ana119 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 12:59
          hi, hi wczoraj nadziwić się nie mogłam, że takie wąskiesmile))
    • emonik Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 17:48
      Moja córka śpi w VIKARE odkąd skończyła 2 lata. Obecnie opuściłam jej tę część
      przy nogach, więc ma miękko tylko przy głowie - zrobiłam to dla własnej wygody
      przy wieczornym usypianiu. Materac jest wygodny, chociaż niesprężynowy. To łóżko
      ma tę zaletę, że starczy na długo - rozkłada się do długości 200cm! Ma też wadę:
      boki ograniczające materac są wysokie, materac jest zagłębiony, więc łatwo się o
      nie uderzyć. Niewiem czy jasno się wyraziłam.
      Ogólnie polecam!
      • gucci77 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 19:20
        to chyba taka "uroda" wszystkich łóżeczek z IKEA, że materac jest zagłębiony...
    • martap10 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 23:23
      My mamy to trzecie łóżeczko, ale nie czerwone, tylko w kolorze drewna (niestety
      czerwonego nie było). Kupiłam je, kiedy synek miał ok. 15 m-cy i uparcie
      odmawiał spania w swoim łózeczku ze szczebelkami. To pokochał od razu i
      codziennie żegna się z pieskiem i kotkiem. Nie wiem, jak wiele łóżeczko zniesie,
      ale póki co (prawie rok) ma się świetnie i uważam, że to udany zakup bardzo.
      • iwek33 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 22.02.07, 23:34
        Moja znajoma kupiła córeczce łóżko Ateles w kolorze ciemnego naturalnego
        drewna. Łóżko jest przepiękne!
      • karanissa Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 08:40
        Ja bardzo zaluje, ze nie bylo KRITTERA (tego z pieskiem i kotkiem) - do tego
        widzialam jeszcze lawe, stolik i krzeselke, sa super.

Ale ATELES tez jest niekiepskie - meble z tej serii pasuja do serii DIKTAD,
        mamy z tej serii komode, wiec wszystko wyglada ok. A lozeczko wcale nie jest
        jakies koszmarnie drogie, bo z rama i materacem zaplacilam 540 zl.
    • weronka77 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 09:51
      Ja ma Pali.polecamwink
      • mercy2 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 11:47
        a możecie polecić łózko naprawdę praktycznego dla 3 letniego chłopca?
        • agam28 Re: Łóżko dla prawie 3-latki... które? 23.02.07, 20:30
          Znalazłam coś takiego, mnie się bardzo podoba, Pani robi rysunki jakie się
          chce, tylko cena wysoka.
          www.allegro.pl/item153799457_lozko_jak_z_bajki.html
    • abosa Miałam prawie identyczny dylemat ... 23.02.07, 21:08
      i ostatecznie zdecydowaliśmy się na KRITTER. Czailiśmy się na nie przez ok. dwa
      tyg.,(były braki na magazynie). W końcu pojechaliśmy i ... kupiliśmy duże
      (90x200), solidne, dorosłe łóżko drewniane + odpowiedni sprężynowy materac smile
      Argumenty (natchnęło nas na miejscu, po wpatrywaniu, mierzeniu, testowaniu ...)
      1. Okazuje się, że te 20 cm na szerokości to sporo, przypuszczam, że za dwa-
      trzy lata młoda potrzebowałaby kolejnego łóżka (dla orientacji: za dwa miesiące
      skończy trzy lata);
      2. Barierka mnie nie przekonała: wyobraziłam sobie, jak mała wystawia rączkę,
      zmieniając bok podczas snu i uderza się w barierkę;
      3. Koszt tego małego łóżka + materac (nie pamiętam który, ale na miejscu
      zasięgneliśmy porady i wybraliśmy jakiś solidny) wynosił ok.550zł (tak, już
      prawie je kupiliśmy wink), łóżko, które ostatecznie wybraliśmy kosztowało (z
      materacem) ok. 820zł, ale posłuży dłużej;

Wnioski:
      1. młoda spadła z łóżka raz, jako że materasz jest zamontowany nisko a obok
      łóżka jest dywan, nawet się nie obudziła smile
      2. razem z nią śpi cała banda misi i ... ich znajomych wink, mieszczą się;
      3. w sytuacjach newralgicznych (ostatnio całonocne hmmm ... zatrucie pokarmowe)
      jestem w stanie (no dobra, nie upieram się, że było mi wygodnie) położyć się
      obok;
      4. pasuje "zwykła" pościel (standardowa "pojedyńcza") z ikea;

Młoda śpi w swoim łóżku już dwa miesiące smile, wcześniej spała z nami, poszło bez
      problemu (a zmieniła nie tylko łóżko ale i pokój!);
      • iwek33 Re: Miałam prawie identyczny dylemat ... 23.02.07, 22:33
        Mój 3,5 latek też śpi od roku na tapaczaniku o wymiarach "normalnych" czyli
        90 x 200 ( łóżko piętrowe) i też mi to pasuje, że kupuję normalną standardową
        pościel, prześcieradła, razem z nim śpią pluszaki i czasem obok położę się ja
        lub mąż i jest wygodnie. Łóżko mamy rozbieralne, czyli jak synowie będą już
        mieli oddzielne pokoje ( mam nadzieję że przeprowadzimy się w tym roku) robimy
        z piętrusa dwa oddzielne duże łóżka.
        • gucci77 Re: Miałam prawie identyczny dylemat ... 25.02.07, 21:33
          no i kupiliśmy VIKARE dziś pierwsza noc przed nami... kupiliśmy bez barierki, w
          razie czego kołdry i poduchy leżą obok łóżka i jakby był problem to jutro
          dokupię barierkę... myślałam, że będzie trudniej, szczególnie, że od roku Tusia
          spała ze mną... oby tak dalej wink dzięki dziewczyny za sugestie smile to z serii
          kritter rzeczywiście ładne, ale zdrowy rozsądek zwyciężył, bo rzeczywiście za
          wąskie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka