pade 27.02.07, 16:39 No i jakiej firmy, polećcie solidny, który nie rozleci się po kilku tygodniach używania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 16:42 16". Kupilismy Zosi na 3 urodziny 12" a za rok kupowalismy 16". Mamy Gianta takiego kiczowatego różowego, sprawuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 16:47 )) dzięki, właśnie znów odpisałam na gazetowego)) a tego Gianta gdzie można kupić? kiczowaty róż nawet by mi odpowiadał)) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 16:49 aha, i czy dziecko nie boi się przesiadając się z małego np. bercheta na 16-tkę? Nie zastanawoałabym się nad 16-stką gdyby nie obawa, ze mała na niego nie wsiądzie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 16:56 wsiądzie wsiądzie, spokojnie , też mam gianta puddin, różowy, kiczowaty, przepiękny dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:00 bedzie dobry, zapewniam www.giant-bicycles.com/pl- PL/bikes/kids/916/28465/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:06 a mnie sie wydaje ze 16 za duza, ale za rok juz bedzie za mała....wiec ciezko mi doradzic, my mamy fajny rowerek ale nie pamietam nazwy(( Ale jest solidny i na prawde porządny.....juz wiem Krossa)) my mamy 16 calowego Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:10 co ty Edzia? Moja córka w ub. roku miała 3.5 roku i wsiadła właśnie na puddina. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:15 kurcze mój Kuba dostał rower 16 w tamtym roku i ciezko mu było jeździć....(miał 4,5 roku), ale on nie jest taki bardzo sportowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:17 a moja corka miala 4 i szalala na 16 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 16:55 16 cali, firmy ani modelu nie doradzę, z doświadczenia wiem, że cięższy rowerek się łatwiej prowadzi i łatwiej się na nim jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 17:42 MOja ma 4 i 14 Gianta jest za mała-sprzedam i kupię 16. Jak sprawdzi się tak jak mniejszy to na pewno będę zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 18:14 a sprzedawać będziesz w tym sezonie? Pytam - bo Gianty są na Allegro - właśnie 12tki (Giant Animator). Wszystkie czerwone. Nie bardzo wiem własnie czy dla 3-laki (latem będzie miała 3,5) warto kupować 12tkę? Pomijam juz fakt, że moja Zuza nawet na rower wejść nie potrafi porządnie, na Kettlerze nie potrafiła jeździć... A bardzo chcę coś dobrego dla niej - ale niekoniecznie nowego i za 400zł. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 18:33 A dlaczego wybierasz między 12 a 16. Przecież jest jeszcze pośredni rozmiar 14 cali Właśnie taki rozmiar kupłam gdy mój syncio miał 3,5 roku. I właściwie od razu naczył sie jeździć bez bocznych kółeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 18:43 Też polecałabym 14" A ile Twoja córka ma wzrostu? Bo to jest najistotniejsze, a nie wiek. Mój Alek dostał rower 12" ( romet )jak miał 3 lata i 4 miesiące, jeździł na nim 3 sezony, pierwszy rok z kółkami bocznymi, a potem 2 sezony na dwóch kółkach, jak miała 5,5 roku to miał już maksymalnie podniesioną kierownicę i siodełko. Maja jeździła na tym rowerku w tamtym roku, czyli jak miała 4 lata, ale pod koniec sezonu był już trochę za mały, teraz kupujemy jej 16". Myślę, że na wakacjach Nina już zacznie jeździć na tej dwunastce, będzie miała 2,5 roku. Zobaczymy czy sobie poradzi... Z marek to polecam dawnego rometa - teraz Arcus ( nasz jest niezniszczalny ) i Giant'a. Alek miał Gianta 16", teraz ma 20". Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 19:28 Bardzo dużo zależy od samego dziecka, jego sprawności, odwagi itp. Jak starszy mój synek miał 3 latka kupiliśmy mu rowerek 12", ale zaczął na nim jeżdzić jak miał 4 lata, bo tak się bał,że ciągle objeżdżał Magica trójkołowego. I jako 4 latek dopiero jeździł na 12 calowym, a za rok, jak już się czuł pewnie dopiero na 16". Córka koleżanki miała 3 latka, gdy dostała rowerek 16 " i niestety w ogóle na nim nie jeżdziła, bo się bała. Chodzi o to,że 16 calowe kółka sprawiają,że rowerek jest dużo wyższy i mniej zwrotny i ostrożne dzieci boją się zaczynać naukę na takich większych rowerkach. Teraz mój drugi synek (4 latek już prawie) ma rowerek 12" i bardzo dobrze się na nim czuje, nie będę na siłę zmuszać go do jeżdżenia na 16 ", choć po starszym synku czeka taki w garażu. Sama zastanów się, czy Twoja córcia z tych śmiałych, odważnych i wysportowanych, tak,że nawet małe niepowodzenia na 16 " jej nie zrażą, czy raczej z tych ostrożniejszych typów, wtedy lepiej zacząć od 12". Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 19:39 A może taki? www.ssc.pl/roweryjpg/113.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: syn 2,8 i od dzis jezdzi na 16" 27.02.07, 19:42 moj syn ma obecnie 2 lata i 8 miesiecy. dzis dostal rowerek 16" i jezdzi nim bez problemu. jeszcze do wczoraj jezdzil na megiku, tyle ze Szymek jest bardzo sprawny fizycznie. teraz ma jakies 96cm wzrostu. siedzenie i kierownica maksymalnie obnizone. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: a są 14- stki Gianty? 27.02.07, 19:47 są Decathlony 14-tki. Najnowsza wersja - nie ma jej na stronce kosztuje 370zł - śliczna, dziewczęca. Starsza - bez koszyczków, ozdobników itp - 270zł pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: a są 14- stki Gianty? 27.02.07, 19:47 moja wczoraj wybrała sobie decathlona "14". Wsiadła na decathlonową "16" i z najbardziej obniżonego siedzonka nie sięgała podłoża nóżkami, więc do nauki jazdy chyba nie bardzo. Jak potestujemy - podzielimy się wrażeniami K Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: a są 14- stki Gianty? 27.02.07, 20:31 No właśnie, to o czym napisała Kasia to jedna z ważniejszych rzeczy przy wyborze rowerka, aby dziecko siedząc na siodełku sięgało nózkami podłoża. Znacznie trudniej jest dziecku nauczyć się samodzielnej jazdy kiedy nie sięga do podłoża. Pamiętam jak ja byłam mała i miałam rowrek 14" ( 12-stek wtedy nie było ), dosyć szybko nauczyłam się jeździć na dwóch kółkach, ale że rowerek był dla mnie za duży to ruszałam trzymając się płotu i zatrzymywałam się również na tym płocie było wesoło, ale jakoś nie chciałam aby moje dziecko stosowało takie praktyki zwłaszcza, że ja jeździłam na wsi u babci, gdzie samochodów nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
totolotto Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 20:51 Moja córka ma 4 lata. Miała 12 a teraz ma 16. 12- przynajmniej ta nasza była bardzo wywrotna, kupując taki rowerek trzeba poszukać taki z szeroko rozstawionymi dodatkowymi kółkami. Koledze dziadek dorobił takie szeroko rozstawione kółka i mały super śmigał. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 21:19 Zapomniałam napisać, że 12-stka, 12-stce nierówna, 12' Giant i Romet są dość duże, chyba największe w tym rozmiarze, mają koła 12,5" Kolego mojego Alka miał rowerek 12" i nasz Romet był o połowę wyższy, no i stabilniejszy, bo boczne kółka też miał dużo dłuższe. Alek miał około 97-98cm jak kupiliśmy mu ten rowerek i musiał mieć maksymalnie obniżone siedzisko aby dosięgnąć do podłoża. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 21:28 Pade, mamy Gianta Animatora 12' (bordowego), jeśli chcecie wypróbować proszę bardzo . Ja się zastanawiam nad 14' Decathlonem, a Giantem 16'. Niestety Giant choć różowy ma białe koła - idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
enilka Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 27.02.07, 21:34 12" będzie juz za mała. My tej wielkości (Akccent Lilly) kupowalismy dla naszej drobnej trzylatki. Najlepiej pojechać z dzieckiem, niech samo sobie wybierze Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 28.02.07, 12:55 to prawda, że dziecko samo musi wybrać - pomija już fakt, że moja to pewnie na kwiatki i kolor patrzeć będzie! I prawdą jest że 12-tka 12-stce nierówna. Byłam dzisiaj w kilku sklepach rowerowych - niestety Giantów nie było. Oglądałam natomiast Mexllera - koszyczek, bagażnik, metalowe kółka. Wygląda porządnie - są również na Allegro. Porównywałam go do Arkusa (Romet) - śliczny choć z białymi oponami. I faktycznie Arkus stroszeńkę większy. Pamiętam jednak, że wcześniej przymierzając ZUzię do Mexllera - nie sięgała podłoża! Oglądałam też jakiś wyrób marketowy i bodajże coś w GoSporcie - porażka - rowerek 2 razy mniejszy! W weekend idę przymierzać moją pannę do rowerków - sądzę, że kupię Mexllers (u nas cena wahająca się 210-280. pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 28.02.07, 13:06 Właśnie rok temu miałam identyczny dylemat - córka wiosną skończyła 3,5 roku. Najpierw miał być kupiony rowerek z DECATHLONA 14", ale sie okazało, że nie ma hamulca typu torpedo (nożnego), co go wykluczyło. Potem było zastanawianie sie nad 12 i 16 z Giantów. Decyzja - 12" GIANT ANIMATOR. Córka z łatwością śmiagała na nim całe lato i jesień, rowerek jest dobrze wyważony i nie był za duży. Myślę, że na 16 tylko by sie przez rok męczyła. Za to w tym roku na pewno dostanie 16" My mogliśmy sobie pozwolić na takie zakupy rok po roku, bo teraz mniejszy rowerek przejmie dwuletni syn. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 28.02.07, 13:36 Ale ze mnie sierota, przypomniałam sobie, że w ubiegłe wakacje mała na wakacjach jeździła pożyczonym Giantem 16' różowym "z kucykami". Pewnie, że lepiej jej szła wtedy jazda na 12', ale teraz jest już sporo wyższa. Nasze dziewczyny są podobnego wzrostu, więc sobie poradzą z 16'. Z ciekawości wyciągnę dzisiaj naszego Gianta i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 28.02.07, 14:17 sprawdź koniecznie i daj znać Paulisia męczy mnie o rower już od tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
e-magda Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 01.03.07, 16:35 Pade, a ile ma Twoja córeczka wzrostu? My kupiliśmy w zeszłym roku Giana 12", synaek miał 2 latka i sobie radził dobrze. Męża brata Synek dostał 16 (miał 3 latka), wcześniej jeździł na 12 i 16 była trochę przy duża. Jakoś sobie radził, bo już potrafił jeżdzić, ale był bardzo niepewny. Wg mnie ta 16 była dla niego przy duża (miał ponad 100 cm). Idź z Córcią do sklepu i przymierz ją do tego i tego rozmiaru, niech się kawałek przejedzie i zobaczy na którym się lepiej czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 01.03.07, 19:07 tak zrobię przymierzymy córa ma 104 cm, ale ostatnio stoi w miejscu i sądzę, ze na wiosnę znowu podskoczy w górę Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 01.03.07, 16:38 Ja dla 3 letniej Julki kupiłam 16stki, jeździła bez problemu,zresztą dalej nim jeździ a w tym roku skończy sześć lat więc to inwestycja na kilka ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Schwinn 02.03.07, 18:21 witajcie właśnie wróciłam do domu z 16-tką firmy Schwinn Mam nadzieję, że tak samo jak teraz będę cieszyć się wiosną/latem przy jazdach mojej Perły (95cm, 3 lata). Potrafi samodzielnie na niego wejść - rama jest fajno niziutka, siodełko można bardzo nisko zamontować. Siedząc nie dostaje stopą do podłoża. Ale rowerek jest bardzo stabilny, super firmy i porządnie wykonany. Mam nadzieję że 4 lata nim pojeździ... Dodam tylko, że wahałam się pomiędzy tym modelem a Arcusem 12-tą (16-tka dużo za duża przez rodzaj ramy) -Arcus zbyt plastikowy choć śliczny...No i ten na dłużej będzie pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
e-magda Re: Schwinn 02.03.07, 18:39 Właśnie, podobno w odpowiednio dobranym rowerku, dziecko powinno sięgać nogą do podłoża. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Schwinn 02.03.07, 18:41 krasulas a gdzie kupiłaś, ile taka przyjemność kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Schwinn 02.03.07, 18:49 "Mam nadzieję że 4 lata nim pojeździ"- oj, 4 lata to chyba nie...mój 7 latek już na 20" jeździł, bo 16 calowy sporo już za mały..śmiesznie na nim wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn 02.03.07, 19:10 cena 400zł - na Allegro są za 389. Powiem szczerze, że moja ZUza to w małych 12-tkach sięgała podłoża (przy czym reszta jej ciała wyglądała dysproporcjonalnie w stos. do kierownicy i ramy - wszystko było przymaławe). Jedynie wspomniany Romet (Arcus) był ok (choć tam również nie sięgała jak w Schwinnie). Jest wizualnie śliczny - choć ma sporo plastiku - ale jakoś nie byłam przekonana. A Schwinn jest metalowo-aluminiowy - nawet kółka boczne są niesamowite. Jest ciężki. Właścicielka potrafi na niego sama wejść i zejść - a to już sukces dla panienki antyusporotowionej Narazie pocieszam się faktem, że za rok nie będę musiała zmieniać jej sprzętu (a pewnie tak by się stało). LAtem będzie mieć 3,5 roku, zapewne podrośnie jeszcze - wydaje mi się, że zakup trafiony pozdro Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn 02.03.07, 20:02 Ja miałam Schwinn'a na liście rowerków dla Mai, ale nie ma błotników - trzeba dodatkowo dokupić, dlatego z niego zrezygnowałam, choc jest świetny. Moim zdaniem błotniki są niezbędne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Schwinn 02.03.07, 20:19 > Moim zdaniem błotniki są niezbędne. Twoja córka jeździ po błocie? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn 02.03.07, 20:28 minkapinka napisała: > > Moim zdaniem błotniki są niezbędne. > Twoja córka jeździ po błocie? Wystarczy, że przejedzie po kałuży i już będzie pochlapana... Często jeździmy na wycieczki rowerowe wałem nad odrą, więc i kałuża z błotkiem może być po drodze Także dla nas błotniki są niezbędne... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Schwinn 02.03.07, 21:01 Własnie sprawdziłam, czy nasz rower ma błotniki, bo nawet nie zwróciłam na to uwagi - ma -- Zosia foto.onet.pl/cyjtn,4vwwcz8s005e,u.html Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn 02.03.07, 21:07 Błotnik można bez problemu dokupić - a jest na to miejsce i dziurrraa Ale... dzięki jego nieobecności, Zuzia swobodnie ściąga nogę z siodła i bezpiecznie z niego schodzi. Na Arcusa nie potrafiła wejść samodzielnie i zejść - tu potrafi. Narazie po błocie jeździć nie będziemy pewnie - a za rok, dwa porostu dokupię błotnik. Nie wiem czy ta teoria jest dobra, ale wolę się pocieszać Miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: Schwinn 02.03.07, 21:12 U nas błotnik był podstawą, bo Marta Młoda jak rok temu uczyla się jeździć i kierować/mając 2 lata/ to jeździla od kałuży do kałuży...ale była radocha.. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn 02.03.07, 21:22 krasulas napisała: > Błotnik można bez problemu dokupić - a jest na to miejsce i dziurrraa > Ale... dzięki jego nieobecności, Zuzia swobodnie ściąga nogę z siodła i > bezpiecznie z niego schodzi. Na Arcusa nie potrafiła wejść samodzielnie i > zejść - tu potrafi. Narazie po błocie jeździć nie będziemy pewnie - a za rok, > dwa porostu dokupię błotnik. Nie wiem czy ta teoria jest dobra, ale wolę się > pocieszać > Miłego weekendu Nie musisz się pocieszać, bo rowerek jest fajny, i firma bardzo dobra, także na pewno długo Wam posłuży, a błotniki jak będziesz potrzebować to dokupisz i już Ja wiem na pewno, że będą nam potrzebne, dlatego od razu szukam takiego z błotnikami, ale mamy inny problem, Maja chce rowerek typowo dziewczęcy ( bo 12- stkę miała po Alku ) ale stwierdziła, że nie chce na białych kołach, bo jej się pobrudzą Może, któaś z Was natknęła się na fajny i porządny rowerek dziewczęcy z czarnymi oponami? Ja na razie znalazłam tylko coś takiego www.allegro.pl/item167345908_caiman_ninjas_16_super_promocja_kask_gratis_.html ale zupełnie nie wiem co to za rower i czy porządny? napisałam do tego sprzedawcy to tak mi odpisał: "Rowery Caiman są produkowane w Polsce przez naszą firmę z części z różnych,czesto znanych i cenionych firm.Ramy są produkowane na Taiwanie. Rowery te sa dobre jakościowo, na dobrym osprzęcie." Ale jakoś nie jestem przekonana.... Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn 02.03.07, 21:32 tak - też ten model analizowałam - i też na opony zwróciłam uwagę. Jedynie Arcus (Romet) 16-tka ma różowe opony A wiesz - w tym Schwinn'ie podoba mi się fakt, że nie jest różowy - tylko ładny fiolet z motywem kwiatków. Mam nadzieję, że Zuzi też to pasi... pzdr ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn 02.03.07, 21:39 Ten Arcus 16" to strasznie przesłodzony jest... np. ten www.allegro.pl/item171183842_rowerek_16_cali_polski_aluminiowy.html Dla Mai też nie musi być różowy, może być niebieski lub fioletowy, ale żeby nie było wątpliwości, że jest dziewczęcy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Schwinn 02.03.07, 21:46 Dziewczyny, uświadomcie mnie, bo ja mam chłopaków w domciu, po co w rowerkach dla dziewczynek te frędzle przy kierownicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Schwinn 02.03.07, 21:48 iwek33 napisała: > Dziewczyny, uświadomcie mnie, bo ja mam chłopaków w domciu, po co w rowerkach > dla dziewczynek te frędzle przy kierownicy??? Tez się zastanawiam, chociaz mam dziewczynę Poprosilismy w sklepie, zeby zdjęli Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Schwinn 02.03.07, 21:49 A mnie się ten rowerek podoba najbardziej z wszystkich, które pokazałyście ( ten Author czerwony) wywaliłabym tylko od razu te frędzle i ten koszyczek przy kierownicy, i byłby super. Dla mnie te różowe, fioletowe to dopiero przesłodzone.. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn 02.03.07, 22:02 Iwek, ja też nie wiem po co te frędzle... No z arcusa jakby wywalić te frędzle i koszyk to wyglądałby całkiem fajnie, może uda się Maję namówić na białe opony... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:moniko_wrocław a może taki Kross? 03.03.07, 15:31 Ma czarne oponki... www.allegro.pl/item170533686_rower_16_nika_spraw_radosc_dziecku_polecam.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re:moniko_wrocław a może taki Kross? 04.03.07, 12:44 Iwek, dzięki Wczesniej nie pomyslałam o rowerze Kross, znalazłam jeszcez taką wersję kolorystyczną www.kross.pl/img/rowery/modele/junior/d_2.jpg Bardziej nam się podoba. Przypomniało mi się, że mamy w domu katalog rowerów z 2006 roku, więc sobie rano przejrzałam i znalazłam jeszcze takie na czarnych kołach: Delta Elf 16 City - tylko wstążki trzeba usunąć rowery.onet.pl/_i/sprzet/rowery/460/2006_4957.jpg Decathlon 16 princess rowery.onet.pl/_i/sprzet/rowery/460/2006_11923.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:moniko_wrocław a może taki Kross? 06.03.07, 16:22 Moniko, na jaki się zdecydowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Do Iwek33 02.04.07, 09:27 iwek33 napisała: > Moniko, na jaki się zdecydowaliście? Z zakupem czekałam aż Maja nauczy się jeździć na 2 kółkach, wczoraj wreszcie tata wyszedł z nią na rower i po 10 minutach już zasuwała na dwóch kółkach z zatrzymywaniem się też od razu sobie poradziła, ruszanie zajęło trochę więcej czasu i jeszcze trzeba to poćwiczyć, ale ogólnie super. Także najprawdopodobniej na święta lub zaraz po kupujemy większy rowerek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re:moniko_wrocław a może taki Kross? 06.03.07, 20:28 no ja o Krosie mówilam wcześniej My mamy wersję dla chłpca, bardzo porzadny Polecam...ja płaciłam chyba wiecej za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 06.03.07, 20:59 to i ja dodam swoje trzy grosze. Moja córeczka na 3-cie urodziny dostała rowerek Delta Elf II -16"- był stosunkowo drogi, ale wart swojej ceny. Jeździła do 7-go roku życia. Kup takiej wielkości, żeby dziecko (przy maksymalnie obniżonym siodełku) mogło kręcić pedałami. U nas tak było i mała mimo, ze nie jest typem sportowca szybko się nauczyła. Dla mnie najwieksza wada małych rowerków jest taka, że dziecko szybko się męczy. Już wyjaśniam dlaczego - jeśli jeździ po parku czy placu zabaw - nie ma problemu... ale potem to ono chce pojechać z tatusiem na rower (nawet jak jest to objazd po najbliższych uliczkach) lub pojeździć i innymi dziećmi i wówczas już nie ma szans. A poza tym za rok, najpóźniej dwa musisz kupić większy. A to link do naszego rowerka, zmienił się trochę design i nasz jest czerwono-żółty rowery.onet.pl/4,35,139119,1606,delta_elf_ii,sprzet.html Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 15.03.07, 19:43 Dziś właśnie zrujnowałam się kupując dla 3,5 rocznej panienki Giant Puddin 16' i kask do kompletu ale nie wartości 1/4 roweru. Przez całą drogę do domu kask był na głowie, rower odpoczywał w bagażniku po testach na pl. Kromera. Białe opony na zawsze zmieniły swój kolor, jedynie frędzle przy kierownicy pozostały nienaruszone. Córcia jakoś sobie radzi z prowadzeniem jego a że to pierwsze metry to wg. mnie idzie jej całkiem nieźle. Rower jest stabilny, do pedałów dosięga bez trudu gorzej do ziemi, choć w sklepie powiedziano, że to nie jest aż tak ważne - za chwilę przecież podrośnie. Pojeździła już po domu i nadal z niego nie schodzi, kask pozostaje na głowie. Ciekawe o której uda się dziś zasnąć??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmu unibike, znacie? 15.03.07, 20:37 podobno to porządna, polska firma. Model Daisy. Wydaje mi się dobrze wykonany, stabilny, ciężki. Kosztuje w sklepie 349, widziałam dwa kolory, jasnorózowy z białymi kołami i ciemnoróżowy z czarnymi kółkami. Koszyczek musi być obowiązkowo, na rower bez koszyczka moja córka w ogóle nie chciała wejść a to ten rower: brown.cyklotur.com/rowery,0.html jednak dla mojej 3 latki kupimy 16", bo na 12" wygląda jakoś pokracznie,te rowerki są znacznie krótsze i jakieś takie bardziej wywrotne mi się wydają Odpowiedz Link Zgłoś
marzena72 Re: unibike, znacie? 15.03.07, 23:31 Ja widziałam te rowerki dzisiaj w realu i mnie się bardzo podobają. Mojej córeczce (2,4 lata) także )) Koła 12" wydają mi się na teraz w sam raz, 16" są za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: unibike, znacie? 15.03.07, 23:42 Bardziej podoba mi się model Miss Sandy, ten Daisy jakiś taki dłuuugi mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena72 Re: unibike, znacie? 16.03.07, 00:06 Miss Sandy iMiss Lilly są w realu naprawdę bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmu Re: unibike, znacie? 16.03.07, 09:17 Miss Sandy rzeczywiście ładniejszy i ma jakoś niżej kierownicę, jakoś inaczej jest skonstruowany? tylko szkoda, że u mnie nigdzie nie sprzedają tego modelu tylko ten Daisy a przez internet trochę się boję,choć w końcu jak dobrze było na jednym to i na drugim powinno być dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: unibike, znacie? 16.03.07, 09:33 Unibike to rzeczywiście dobre polskie rowery, aczkolwiek nie mam doświadczenia z żadnym rowerkiem dziecięcym. Ale dziękuję, że w ogóle wspomniałaś o tej firmie. Zainteresował mnie model dla chłopca: www.unibike.pl/viking.html Cena bardzo przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
mmu Re: unibike, znacie? 16.03.07, 09:50 cieszę się, że poddałam Ci tę myśl cena tego rowerku, który ja oglądałam, jest 150 zł. mniejsza, niż bardzo podobnego Geant (czy jak to się pisze), w zasadzie tamten ma takie same parametry, tylko jest ładniej dopacowany, ale jednak sporo droższy. A facet w sklepie mówił, że nie będzie mnie na niego namawiał, bo ten Unibike jest naprawdę świetny i posłuży kilkorgu dzieci a tamten po prostu bardzo cieszy oko, szczególnie babć, które kupują najdroższy rowerek w sklepie dla wnusi Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Jaki wzrost do 16"? 16.03.07, 22:23 Dziewczyny, powiedzcie proszę, przy jakim wzroście dziecka można myśleć o rowerku 16 calowym? Ile mierzyły Wasze dzieci, kiedy przesiadły się z 12"? Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Jaki wzrost do 16"? 17.03.07, 18:59 moja Zuza mierzy 96cm - ma 3 latka i m-c Będzie jeździć 16'' Schwinn'em. Już pisałam wyżej - jest na tyle dobrze skonstruowany, że bez problemu wsiada i wysiada/dostaje do pedałów (do ziemi jeszcze nie). pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Która chciała z czarnymi oponami? 26.03.07, 10:15 Zobaczcie Meridę 16" dla dziewczynki: www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=6&gr=50&id=340 Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Która chciała z czarnymi oponami? 31.03.07, 21:13 Gdzie w Krakowie można kupić Schwinna? Chodzimy po sklepach i praktycznie nie ma nigdzie zbyt dużego wyboru. Dzisiaj oglądaliśmy Gianta 16". Do ziemi małej jeszcze sporo brakuje ,ale do pedałów spokojnie dostawała. Tylko ,że problem z pedałowaniem, ale może wreszcie załapie o co tu chodzi. Jak radzą sobie wasze dzieciaczki ,które dopiero zaczynały przygodę z rowerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Która chciała z czarnymi oponami? 01.04.07, 09:02 Wczoraj dla 3,3 latka kupiliśmy gianta animatora 16'. Mały ma 100cm wzrostu. Rowerek, jak na mój gust(ale nie znam się-zaznaczam) trochę przyduży, ale 12- tka była wielkości magica, a z tego Mały zdecyzdowanie już wyrósł. Na 16-tce radzi sobie, choć nie tak dobrze jak na magicu, choć pewnie to raczej kwestia wprawy niż wielkości rowerka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Która chciała z czarnymi oponami? 01.04.07, 11:00 moja Zuza lepiej siedzi na Schinnie niż na Giancie - w Schinnie bardzo niziutko obniżyć można siedzenie. Nie dostaje też do ziemi!!! Ale swobodzie sama z niego schodzi. Narazie próbuje pedałować po mieszkaniu - i nawet pomału łapie. Na zewnątrz jeszcze nie jeździła i do świąt nie pojeździ - oskrzela Niestety co do Krakowa nie pomogę - ja kupowałam jej pojazd w Bytomiu - sklep ma również ofertę allegrową i swojego czasu sprzedawali Schwinny (390zł). Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re:schwinn 01.04.07, 12:06 w tym kolorku schinna macie? www.allegro.pl/item178777233_new_oryginalny_schwinn_lil_stardust_gratisy_.html kiedyś widziałam na allegro jeszcze takie ładne różowe, ale teraz już nigdzie ich nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re:schwinn 01.04.07, 14:03 Fajny ten schwinn ale białe opony mnie odstraszają... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:schwinn 01.04.07, 16:40 białe opony to nic strasznego, mój synek ma rowerek na białych i jeździ już intensywnie po dworze od dwóch tygodni, na oponkach jest tylko cieniutki szary pasek na samym środku tak szerokości 2 mm i tyle. Poza tym są czyste i nadal białe Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re:schwinn 03.04.07, 11:50 My tez mamy białe opony i po roku używania są białe i czyste Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Iva_marti! 02.04.07, 10:12 Niestety w Krakowie nigdzie nie ma. Zostało tylko allegro. krasulas ,który rowerek jest ładniejszy. Niestety nigdzie nie mogę zobaczyć schwinna w realu. Czy jest kontra na pedały? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Iva_marti! 02.04.07, 10:53 krasulas a czy macie frędzle przy kierownicy? Na stronie Schwinna są przy tym rowerku, a na allegro niestety mają bez. Moja córka jest zachwycona takimi frędzlami . Czy dokupiłaś jakieś błotniki do tego rowerku? Jeśli tak to w jakim kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
ricky300 Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 11:39 Witaj, też robiłam objazd po Krakowie, celem obejrzenia rowerków dla córeczki. Schinny widziałam na ul. Klasztornej w sklepie rowerowym. Obsługa "bezpłciowa" i generalnie zajęta. Żadnych rewelacji ani rzeczowych informacji mi nie udzielono. Pozdrówka Magda Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 15:11 a ja dzwoniłam wczoraj na klasztorną i powiedzieli ,ze nie mają. Muszę jeszcze raz zapytać... Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 16:33 no hej więc tak: - frędli nie mam i dobrze nie podobają mi się i obawiam się, że skutecznie odwrócałyby uwagę od jazdy Rowerek mam fioletowy - chcesz to cyknę fotki i prześlę - ale pisz na krasulas@poczta.onet.pl. Zaraz podam Ci linka do sklepu bytomskiego - nie mają teraz w ofercie Schwinna, ale można zadzwonić i pogadać. Mają podpisane umowy kurierskie, więc... rowery.bytom.025s.pl/go/_category/index.php?idc=52_28&sess_id=fd62e1d9e0f16a6965ab2af465ac4f81 Oni własnie handlowali tym naszym modelem na Allegro. Błotników nie kupowałam - narazie nie będzie jazyd po kałużach, więc... Może później dokupię. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 16:35 aha - ten kolor z linka wyżej to nasz stymże tutaj on wygląda na bardziej niebieskawy - nasz wpada kolorystyką bardziej w fiolet. I przyznam ze skromnością i radością - jest to jeden z ładniejszych wizualnie rowerków dziewczęcych jakie widziałam wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Kupiliśmy rower :-) 03.04.07, 17:47 Przypomnę jaki miał być w stonowanej kolorystyce, na czarnych kołach, bez frędzli... a jest perłowy dość intensywny róż, na białych kołach i z frędzlami ( czyli zgodnie z wymaganiami ) - jednym słowem Giant Maja zachwycona Frędzle zostały zdjęte i służą do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: Kupiliśmy rower :-) 03.04.07, 20:31 Dokonaliśmy tego samego wyboru, nasza córka zachwyconaMnie drażnią frędzle Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 17:56 Bardziej to zdjęcie oddaje realny kolor?: img103.imageshack.us/my.php?image=schwinnfm3.jpg Zdecydowanie lepiej to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Schwinn w Krakowie na ul. Klasztornej 03.04.07, 17:58 Tego gianta oglądaliśmy. Tylko szczerze powiem ,ze troszkę denerwje mnie to ,że wszystkie dzieci w parku na tych samych rowerach śmigają Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Schwinn na allegro 03.04.07, 18:07 Jest nowa aukcja, schwinn 16 po 379zł www.allegro.pl/item182080340_new_oryginalny_schwinn_lil_stardust_gratisy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Schwinn na allegro 03.04.07, 18:35 mój kolor jest jednak bardziej padający w fiolet. A cena z Allegro jest dobra - ja dałam 400zł - cena wyjściowa była 420 bodajże. Wychodzi więc na to samo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Schwinn na allegro 09.04.07, 19:47 a my już mamy dla córeczki UNIBIKE Daisy... Tusia w lipcu kończy 3 latka i nosi ubranka 104/110... szczerze mówiąc to ja nie miałam nic do gadania, przyjeżdżam do rodziców na Święta a na Tusię już czekał rowerek myślę, że to dobry wybór, Tusia nie miała wcześniej rowerka więc ma przed sobą spoooro nauki,jest super i przy obniżonym siodełku bez problemu kręci pedałami polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 09.04.07, 22:30 Dziewczyny przeczytałam cały wątek bo też chcę kupić rowerek córce. Ma to być prezent na 3 urodziny. Córka jest raczej mała nosi ubranka na 92 - 98cm i waży 13kg. Myślę, że chyba na 12 się zdecyduje. Jak myślicie? MOże 12, ale z tych większych, bo piszecie, że niektóre są większe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Dziewczynka 3,5 roczku rowerek 12 czy 16 calo 10.04.07, 07:27 witaj obowiązkowo przymierz ją do 12-tki. Jak czytałaś pewnie wyżej, mojej 3-latce (też nie należy do wysokich) kupiłam 16-tkę. Przymierzałam ją wcześniej do innych rowerków - 12tka starczyłaby na jeden sezon (i to tylko Arcus lub Giant). Teraz widząc masę rowerków (12) w sklepach i hiper... widzę, że pewnie już latem byłyby przymaławe dla Zuzy. Z wszystkich modeli dla małej niejeszcze 3-latki wybrałabym Arcusa (12'' cena ok. 290zł, z pchaczem). pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Do maczkama 12.04.07, 20:26 Właśnie kupiłam na zajączka córeczce rowerek. Jest dokładnie postury twojej małej. W czerwcu skończy 3 latka ,ale jest raczej drobna. Przymierzałam ją do 12" i wyglądała już teraz smiesznie na takim małym rowerku. Polecano mi dla niej 16" (choć według wzrostu ,przy miarce w dethatlonie była zdecydowanie zbyt mała do 16" rowerka) W sklepie przymierzałam ją do 16" z Gianta Pudinn (czy jakoś tak). Do ziemi nie sięgała ,ale do pedałów spokojnie. Jednak bardziej podobał mi się schwinn i kupiłam przez allegro nie przymierzając dziecka do rowerka Reszte napisze potem bo już jest wieczorny płacz Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Do maczkama 12.04.07, 21:44 Okazało się ,że mala nie bardzo sięga do pedałów. siedzisko było zbyt wysoko i nie dało się już opuścić bardziej. Mimo ,że wystawała ta rurka od siedziska z ramy jeszcze o jakieś 3 cm to już nie dało się opuscić bo w ramie nie było już miejsca. Problem rozwiązaliśmy ucinając tą rure na którwej jest siedzisko 2cm od dołu. Dzięki temu siedzisko dało się jeszcze te 2 cm opuścić. Teraz jest ok. Mała wczoraj dotała rowerek a dzisiaj juz sama bez problemu wejdzie i zejdzie z niego. Z pedałowaniem mamy problem od zawsze. Zupełnie nie umie załapać o co z tym chodzi. próbowaliśmy już bardzo wieeeele razy i to na różnych rowerkach i nic z tego. Po domu próbowałam ją uczyć wzoraj i dzisiaj rano i nawet raz się nie udało. Wieczorem zabraliśmy rower na spacer i mała zaskoczyła i już pedałuje. Jeszcze trzeba jej od czasu do czasu pomagać startowac. Teraz będziemy się uczyć kierowac.... tak wiec dla takiej dziewczynki to tylko 16". Kupisz mniejszy i jak nie bedzie chciała jeździć w tym roku ,to na następny będzie już mały i trzeba kupować nowy. zresztą na 12" już wyglądają jak wielkoludy Odpowiedz Link Zgłoś