03.04.07, 09:48
Dziewczyny, pomóżcie mi proszę. Nie wiem na jaką wanienkę sie zdecydować.
Od razu odrzuciłam wszelkie komody z przewijakami, bo to za droga sprawa.
Waham się między większą a mniejszą wanienką z ewentualnie stelażem. Na jaką
się zdecydować? Mniejszą czy większą. Jakie są wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mariken :) 03.04.07, 09:59
      tylko onda!
      może być na stelażu, może być bez smile
      www.allegro.pl/item180515175_wanna_wanienka_onda_termometr_wskaznik_wody_w_wa_.html

ja mam bez stelaża, jest super, bo sama mogę wykąpać młodą smile

joaśka
      • mea8 Re: :) 03.04.07, 11:19
        Polecam najzwyklejsze wanienki, lepiej te wieksze, na dluzej wystarczaja.
      • monikaa13 do mariken, pytanie o wanienke 03.04.07, 12:04
        do jakiego wieku wystarcza ta wanienka, pisze ze do roczku, ale chodzi mi
        konkretnie na przykladzie, jaka ona jest duza??????? chodzi mi o dlugosc???
    • monikaa13 Re: Wanienka 03.04.07, 11:38
      najwieksza jaka znajdziesz

my mamy najwieksza jaka byla, chyba metrowa mala ma 4,5 miesiaca i jest juz
      ciasna,
    • gadoma Re: Wanienka- tylko duża 03.04.07, 11:39
      Zdecydowanie polecam wanienkę dużą, zwykłą ze stelażem. Na początku będąc w
      ciąży chciałam kupić małą fikuśną z gadżetami typu fotelik, miseczka,
      ręczniczek dla noworodka itp. Ale potem mnie olśniło i oświeciło. Moja mała
      dzisiaj zaczęła 9 miesiąc a ja prawie każdego dnia mówię sobie jak to dobrze,
      że mam dużą wanienkę ze stelażem. Mała mieści się ładnie, pluska się a ja nie
      mam obolałego kręgosłupa - dzięki stelażowi.
      • 1979gl Re: Wanienka- tylko duża 03.04.07, 16:51
        Ja tez ci polecam wanienke duza ze stelazem-ja osobiscie kupilam srednia i mam
        problem bo corka ma 4 miesiace i niebawem musimy sie przenies do wanny -chyba
        mi plecy pojda z tej okazji
    • olusia_mala Re: Wanienka 03.04.07, 12:04
      Ja polecam ONDĘ. Nie potrzeba dwóch osób do kąpania i jest bardzo wygodnie
      zarówno dla dziecka jak i dla rodzica. Szczególnie kiedy maleństwo ma już pare
      miesięcy. Nasza Córcia leży sama w wanience jak królowa, bawi się, chlapie
      nóżkami. Mam porównanie ze zwykłą wanienką, w której kąpiemy gdy jesteśmy u
      teściów. W zwykłej kąpią dwie osoby, jedna trzyma małą, a druga myje, jest
      niewygodnie, cały czas trzeba trzymać dziecko, żeby się nie zanurzyło. Onda
      warta jest swojej ceny. My mamy ze stelażem, ale równie dobrze można ustawić
      wanienkę na krzesłach itp.
    • asieksza Re: Wanienka 03.04.07, 13:15
      Najlepsza najzwyklejsza, duża. Kupiliśmy też stelaż , mieliśmy po starszym ale byl niestabilny i czasem wanienka lekko się przechylała. Polecam też fotelik foczkę wkładany do wanienki, maluch nie moczy pępuszka i uszu, można zostawić na chwilkę samemu gdy trzeba po coś sięgnąć. W wanience z siedziskiem nie wyobrażam sobie umycia główki .
    • jooska2 Re: Wanienka 03.04.07, 13:26
      Ja mam zwykłą, duża na stelażu. dłużej posłuży niz maał a potem wstawie ja do
      dużej waany.Nie wiem jaki dziewczyny widzą problem w kapaniu bo ja kapie sama i
      nie potrzebuje pomocy drugiej osoby.
      • olamad Re: Wanienka 03.04.07, 17:16
        własnie to samo chciałam napisac - pierwszy raz słyszę, ze w normalnej
        wanience, na stelazu czy też nie, muszą kąpać dwie osoby. Tak jak przy
        pierwszym dziecku, teraz też mam najzwyklejszą małą wanienkę, i nie widze
        absolutnie żadnego problemu w samodzielnym kąpaniu nawet noworodka.
        • ameraa Re: Wanienka 03.04.07, 17:34
          duża
    • grubaska20 Re: Wanienka 03.04.07, 17:57
      wiesz, to zależy.. my najpierw mieliśmy tą malutką, potem kupiliśmy większą.
      nasz synek był okropnym alergikiem i kąpaliśmy go wyłącznie w oilatum, więc
      tyle, co byśmy zaoszczędzili na małej wanience i małym stelażu, dopłacilibyśmy
      za oilatum, bo trzeba byłoby zużyć go więcej, żeby napełnić małą wanienkę.
      wyszłoby nam na to samo. planujemy jeszcze drugie dziecko, więc nic się nie
      zmarnujesmile
      przy wyborze stelaża, proponuję zwrócić uwagę na to, by po rozłożeniu, rurki
      stelaża obejmowały boki wanienki, a nie przód i tył. nie wiem czy rozumiesz o
      co mi chodziuncertain stabilniejszy jest stojak rozkładany na boki, te obejmujące
      wanienkę przy nożkach i główce, są bardziej chwiejne. mieliśmy dwa różne i
      widziałam zdecydowaną różnicę. kiedy dzieck ojest maleńkie, nie ma problemu,
      ale już przy większym smyczku, to robi różnicę
      • ewa_mewa Re: Wanienka 03.04.07, 20:04
        A ja polecam małą zwykłą wanienkę na stelażu - zajmuje mniej miejsca a w
        zupełności wystarcza - mój synek ma 10 m-cy, jest długi (80 cm) a większej póki
        co nie potrzebuje. Przecież ak dziecko już siedzi czyli od 6-8 m-ca to nie ma
        żadnego znaczenia czy jest w malej czy dużej, a do tego czasu mała na pewno
        wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka