Dodaj do ulubionych

UWAGA na pieluszki huggies

15.04.07, 22:30
A dokładnie te w zielono niebieskim opakowaniu. Niebieska cześć "do
zaczepiania" przecina skórę!!! Zdarzyło się to u mojej córeczki, u synka
koleżanki i u innych znajomych. Nie wiem jakie są inne pieluszki taj firmy
ale ja ich napewno nie będę kupować.
Obserwuj wątek
    • joan2705 Re: UWAGA na pieluszki huggies 15.04.07, 23:30
      Uzywam tych huggiesow i jeszcze mi sie to nie zdarzylo, ale zwroce wieksza
      uwage. dzieki za info
    • mniemanologia Pytanie do Huggiesowych mam 15.04.07, 23:44
      Kupiłam raz Huggiesy i one sa takie miękkie i dość wąskie - czy nie boicie się
      np. o nieprawidłowy rozwój bioderek? Wydaje mi się, że w sztywniejszych
      pieluszkach typu Pampers czy Happy nóżki są szerzej ustawione i tak powinno
      być - czy się mylę?
      • plusiak822 Re: Pytanie do Huggiesowych mam 16.04.07, 00:17
        pampersy nie sa sztywne,dostosowuja sie.malej na poczatku dawalam po prostu
        miedzy nogi jeszcze 2 zwykle tetry.na pewno te pieluszki nie wplyna na bioderka
    • komyszka Re: UWAGA na pieluszki huggies 16.04.07, 07:07
      te o któych piszesz sa faktycznie fatalne- kupiłam raz z musu i zarazprawie
      wyrzuciłam.na stałe natomiast używam huggies-softlex i nie zamieniłabym ich za
      skarby świata na inne
      • slonko1335 Re: UWAGA na pieluszki huggies 16.04.07, 07:11
        Mojej córce akurat Pampersy przecinają skóręsad Huggisów nie używam bo z kolei z
        tych wszystko nam przeciekałosad
    • miaa26 Re: UWAGA na pieluszki huggies 16.04.07, 08:13
      U nas młodemu też poprzecinało nóżki po pampkach super flex huggies.
      Faktycznie ten element do zaczepiania jest bardzo sztywny i ostry, czego w
      pampersach orginalnych nie ma.
      • robin2510 Re: huggiesy to najgorsze g....wśród pieluch 16.04.07, 08:54
        moja córka ma rok i 8 miesięcy i testowałam wiele pieluch, huggisy były
        najgorsze, nie dość ze przecinały skórę jak u was to jeszcze przeciekały na
        wylot przez ten niby chłonny wkład. Szkoda kasy na ten szajs , już o wiele
        lepsze od tych przereklamowanych pieluch są , np. pieluichy z lidla, rossmana
        czy biedronki.
        • mamatrunia Re: huggiesy to najgorsze g....wśród pieluch 16.04.07, 09:02
          My używamy tylko huggiesy superflex i jestem bardziej zadowolona niż z
          oryginalnych pampersów,ale dziękuję za inf.napewno zwrócę teraz uwagę przy
          przewijaniu synkasmile
          • dorota.skupa Re: huggiesy 16.04.07, 10:12
            Używamy super flexów od urodzenia i jeszcze nigdy nie przeciekły ani nie
            przecinały skóry.Wręcz przeciwnie uważam ,że mają bardziej miękkie zapięcia niż
            inne np.pampersy (miałam tylko jedną paczkę w szpitalu - zgroza!Przeciekały cały
            czas)
            • akerl Re: huggiesy 16.04.07, 10:16
              Ja uzywam HAPPY i jestem b. zadowolona,a do Pampersa sie okropnie
              zrazilam,odparzal pupcie mojego synka
              • monikzy Re: huggiesy 16.04.07, 10:23
                Ja tez używam huggiesów tych zielono niebieskich i jestem bardzo zadowolona.
                Może dlatego, że mój Kubuś jest szczuplutki i one są mu akurat. natomiast z
                pampersami i huggisami czerwono niebieskimi miałam problem bo na rzepach jest
                miejsce klejące i to czasami przyklejało się do skórki mojego synka. Tragic.
                • gosikc Re: huggiesy 16.04.07, 13:04
                  Witam, jestem mamą niespełna 8-miesięcznego synka. Sama pracuję w korporacji,
                  która jest producentem pieluszek huggies. Uwierzcie, że pieluszki te przechodzą
                  ogromną ilość testów. Są poddawane wielokrotnym badaniom, po to by wciąż je
                  ulepszać. Opinie konsumentów są do tego niezbędne. Jednak jak każdy produkt i
                  nasze pieluszki mają swoich zwolenników i przeciwników. Są dzieci, które łapią
                  uczulenie na pampersy, są też dzieci, ktore uczula huggies. To samo dotyczy się
                  kształtu pieluszki - jednym pasuje, innym mniej. Cieszmy się jako matki, że
                  mamy ogromny wybór, jakiego nie mialy nasze rodzicielki, czy babcie smile
                  • lunetkaa Re: do gisikc 17.04.07, 15:28
                    Hej, wysłałam do Ciebie maila na priv, przeczytaj.
                    pzdr
            • cadorna Re: huggiesy 16.04.07, 14:24
              dorota.skupa napisała:

> Używamy super flexów od urodzenia i jeszcze nigdy nie przeciekły ani nie
              > przecinały skóry.Wręcz przeciwnie uważam ,że mają bardziej miękkie zapięcia
              niż
              > inne np.pampersy (miałam tylko jedną paczkę w szpitalu - zgroza!Przeciekały
              cał
              > y
              > czas)

potwierdzam !
              teraz znów się chciałam "przesiąść" na Pampersy, ale wróciłam do Huggiesów
              są bardziej suche po zasiusianiu, JEDNAK bardziej chłonne - i to zdecydowanie -
              z Pampersów nam wyciekało, no i są przyjemnie mięciutkie
              jedyne co mi w nich trochę przeszkadza, to ta wewnętrzna taśma - troszkę za
              ciasno uciska nóżki - widzę ją po prostu odciśniętą na nóżkach- czego w
              Pampersach nie ma

na zapięcie zwrócę uwagę
              dzięki
    • brunette23 straszny badziew! 16.04.07, 13:07
      kupiłam bo pampersy 4 przeciekały bokami ale to fatalstwo jest koszmarne,
      przeciekają jeszcze bardziej, w środku gdy mokre to robią się grudy, te zapięcia
      też jakieś bez sensu, odradzam wszystkim! pozdrawiamy! smile
      • gadoma huggiesy są ok 16.04.07, 17:59
        jako jedyne posiadają pozytywną opinię IMiD jak ktoś nie umiejętnie je zakłada
        to niech się nauczy a dopiero później pisze opinie.
        • mamatrunia Re: huggiesy są ok 16.04.07, 19:26
          gadoma napisała:

> jako jedyne posiadają pozytywną opinię IMiD jak ktoś nie umiejętnie je
          zakłada
          > to niech się nauczy a dopiero później pisze opinie.
          Popieram w pełni.
        • brunette23 do wszystkich przemądrzałych zołz! 17.04.07, 08:37
          moja córka ma 13 mies. i umiem zakładać pieluchy, dla Waszej informacji... nie
          każde roczne dziecko ma jeszcze uda jak pudzianowski a moje o szczupłych udach i
          wąskiej pupie niestety nie może nosić huggiesów, tak jak napisałam, pampersy 4
          niekiedy przeciekały bokami ale huggiesy to beznadzieja! zresztą te opinię
          potwierdza wiele znanych mi mam nie tylko ze względu na przeciekanie... także
          głupie uwagi pod adresem innych radzę na przyszłość zachować dla siebie bo
          psujecie atmosferę udzielając na prosty problem durnych odpowiedzi...
      • iguana260604 Re: straszny badziew! 16.04.07, 23:57
        Jesli pieluszki przeciekaja bokami to albo sa za duze albo za luzno zapiete !
        Ja uzywam tylko Pampersow i nigdy nie mialam problemu .
        • brunette23 ani nie za duże, ani za luźno zapięte! 17.04.07, 08:42
          o tym że niektóre dzieci są wysokie i szczupłe a jednocześnie nie posiadające ud
          jak pudzianowski już pisałam (wyjaśniając, 3 spadają jej z tyłka bo są za małe
          na jej wagę i wzrost, 4 przeciekają bokami bo ma wąski tyłek i szczupłe uda)...
          proponuję więćej zaufania do intuicji innych doswiadczonych mam...
          • kaeira Re: ani nie za duże, ani za luźno zapięte! 17.04.07, 10:46
            brunette23 napisała:

> o tym że niektóre dzieci są wysokie i szczupłe a jednocześnie nie posiadające
            > ud jak pudzianowski

suspicious>
    • yummy_mummy2 Re: UWAGA na pieluszki huggies 16.04.07, 13:52
      Ja mojej malej kupowałam pieluszki pampers i huggies w czerwonym opakowaniu. Z
      obu jestem zadowolona.
      • zebra51 Re: UWAGA na pieluszki huggies 16.04.07, 19:24
        Gdy synek był malutki Huggiesy spisywały się doskonale. Nie przeciekały, dobrze
        dopasowywały sie do brzuszka.

ale odkąd synek stał sie bardziej ruchliwy nie sprawdzaja się. I też parę razy
        zaczep przecinał mu skórę!! Jak dla takiego biegającego malucha polecam
        bardziej wycięte i bardziej miękkie pieluchy. Huggiesy mają za dużo "papieru".
        teraz zakładam małemu pampersy z gąsienicą. Są mięciutkie i bardziej wycięte,
        choc nie tak chłonne jak Huggiesy (jednak nie przeciekają).
    • gadoma Re: UWAGA na pieluszki huggies 17.04.07, 09:14
      Parę tygodni temu wszyscy narzekali na pampersy a teraz na Huggisy. Moja mała
      też jest szczupła i wysoka, bo oboje z mężem jesteśmy takiej budowy a jednak
      nie mam problemów z zakładaniem pieluch Huggies. Jest tyle pieluch na rynku, że
      można dopasować a jak nie to zawsze istnieją tetrowe. Teraz i tak mamy wygodę z
      jednorazowymi w porównaniu do poprzednich pokoleń.
      Brunette23 nie irytuj się dziewczyno, szkoda Twojego zdrowia.
      • brunette23 gadoma... :) 17.04.07, 13:05
        widzisz, trudno się nie irytować, gdy wątek służy wyrażeniu opinii o pieluchach
        a ktoś ni z gruszki ni z pietruszki wyjeżdża z tekstem o braku umiejętności ich
        zakładania nic o tych umiejętnościach nie wiedząc, ja narzekam i na jedne i na
        drugie odkąd moje dziecko zaczęło się poruszać z prędkością światła, gdy była
        tylko leżącym, siedzącym czy stojącym niemowlęciem nie było z pampersami bo
        wtedy ich używałam żadnego problemu, teraz po prostu jakoś jej się nie mogą
        dopasować, spróbowałam więc huggisów i moim zdaniem to totalny kicz... a o moje
        zdrowie martwić się nie musisz! pozdrawiamy! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka