aaola 17.04.07, 16:08 musze kupic pierwsze sandałki dla synka Jakie macie opinie o tych firmach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluniaaa Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 17.04.07, 20:50 kupilam bartkowe i bylam bardzo zadowolona.Ceny porownywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 17.04.07, 20:51 mamy bartka, nosimy też mrugałe niemniej teraz bede kupowała sandałki i kupie napewno mrugały Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 17.04.07, 21:03 Bartki. My do dziś nosimy a Elefanten to już nie Elefanten, tylko Deichmann. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 10:14 sandalki mamy teraz trzecia parea Bartkow, i za chwile zamierzam kupic czwarta pare. Z pelnych bucikow mielismy Elefanteny ,Bata, Superfity. Nie ma chyba jednej idealnej firmy, przynajmniej ja sie nie przywiazuje i kupuje wg potrzeb.Poza tym nie zawsze jest latwo trafic z rozmiarem. Np moj syn ma stope 13.5 cm, chce dla niego buty nie dluzsze niz 14 cm. A wiele jest w rozm np 13.5 a potem 14.5, wiec taki but odpada i musze szukac innych, innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ag112 Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 13:05 Ja kupuję tak ; Jesień/zima Bartek, a sandałki w zależności od wzorów - w ubiegłym roku mieliśmy Bartki , w tym roku kupiłam Coolclub. Generalnie jestem bardzo zadowolona z Bartków. Nie miałam Mrugały, miałam jeden jedyny raz i ostatni Deitexy - więcej nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 14:44 Ja miałam i Bartka i Mrugałę, po kilka par butów. Lubię obydwie firmy, i jak na moje oko, to Mrugała w niczym nie ustępuje Bartkowi. A nawet zaryzykuje twierdzenie, że buty z Mrugały (takie intensywmie użytkowane) lepiej wyglądają niż dużo noszone Bartki. Ale i te, i te są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 14:47 Mój synek do 3,5 roku miał tylko Bartki. Ale w końcu kupiłam raz antylopy, dwa razy Mrugały i byłam bardzo zadowolona. Teraz szukam sandałek właśnie tych firm. Kupię te które będą mi się najbardziej podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 16:43 Z sandałków moim chłopakom kupuję Bartki i Antylopy. Mrugała mieliśmy, ale tylko pełne trzewiki, też były ok. Wszystkie były całkowicie ze skóry, dobrze trzymały kostkę. Teraz szukałam dla 4 latka sandałków z pełną, wysoką piętą i niestety w Bartku nic nie znalazłam, natomiast jak zwykle nie zawiodłam się na Antylopie. Coraz bardziejlubię tę firmę. ( Zwłaszcza za baaaardzo ciepłe, wyłożone grubym, ciepłym kożuszkiem butki zimowe) Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 18.04.07, 19:01 My w tym roku kupilismy Superfity, chociaz w zeszłym roku mielismy Bartki i były super. O wyborze zadecydował fakt, że Superfity są lżejsze, maja bardziej soręzysta podeszwę i takie poduszeczki, które powoduja, że dziecko nie czuje np. każdego kamyczka, niestety są troche drozsze nasze kosztowały 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: bartek/mrugała czy Elefanten? 19.04.07, 10:31 My kupujemy wszystkich tych firm ale z całej listy (Bartek, Elefanten, Bata, Antylopy i Mrugała) najmniej mi odpowiada Mrugała a najbardziej ostatnio Bata. Głównie dlatego, że wzornictwo i jakość bardzo podobne do Bartka ale ceny lepsze. Akurat ze dwa razy pokazywałam buty ortopedzie i też Bartki odpadły przy Bacie (akurat te modele, które wtedy pokazywałam). Wszystkie są ok, ale starsze dziecko mocno zużywa buty i stopa rośnie ekspresowo więc my ostatnio Baty "tłuczemy". Odpowiedz Link Zgłoś