Dodaj do ulubionych

Po co SNIP jeśli...

18.04.07, 08:17
...
Obserwuj wątek
    • smietankowa Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 14:28
      Agent Allegro to oprogramowanie serwisu pilnujące kto podał najwyższą kwotę -
      jesli ty oferujesz za dany przedmiot (na licytacji od 1 zł) 10 zł widac będzie
      kwotę oferowaną 1 zł, później ktoś inny wpisze 8 zł, pojawi się że aktualna
      cena to 8,50 (twoja oferta), jezeli wpisze 11 zł pojawi się że aktualna kwota
      to 10,50 ( przebicie o 50 gr twojej kwotu). Zwykły mechanizm licytacji.
      Wizualnie na aukcji jest to to okienko w którym się wpisuje kwotę i naciska
      przycisk 'Licytuj'.

SNIP jest snajperów aukcyjnym. Wpisujesz parametry i program loguje się na
      allegro i licytuje za ciebie kilka sekund przed zakończeniem aukcji. Wiadomym
      jest że końcówka aukcji jest najbardziej 'emocjonująca' - jak korzystasz ze
      snajpera nie musisz pilnowac kiedy jest koniec aukcji, nie zaoferujesz więcej
      niż masz pierwotnie w planie i czesto przedmiot uzyska mniejszą kwotę niż przy
      zwiększonej liczbie widocznych licytujących.

O to chodziło?
    • iwonabw Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 18:10
      Właśnie miałam taka sytuację parę dni temu i przegrałam, bo ustawiłam snipa, na
      taką sama kwotę, jak ktos inny w licytacji. Ale byłam zła.
    • kumakk Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 22:12
      Wszystko ma plusy i minusy. Ja lubie snipa. Ustawiam kwote i moge zapomniec o
      aukcji. Moge wyjsc z domu, nie przejmowac sie brakiem pradu czy netu
      (sprawdzilo sie kiedy nie mialam przez 2 tyg dostepu do netu!). A jezeli sie
      rozmysle i nie zechce kupowac to moge po prostu usunac strzal z listy bez
      zadnych konsekwencji - co jest niemozliwe w przypadku gdybym stanela do
      normalnej licytacji. Minus - czasem snajper nie zadziala!
    • mamatie Re: Po co SNIP jeśli... 27.04.07, 21:34
      Dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka