smietankowa Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 14:28 Agent Allegro to oprogramowanie serwisu pilnujące kto podał najwyższą kwotę - jesli ty oferujesz za dany przedmiot (na licytacji od 1 zł) 10 zł widac będzie kwotę oferowaną 1 zł, później ktoś inny wpisze 8 zł, pojawi się że aktualna cena to 8,50 (twoja oferta), jezeli wpisze 11 zł pojawi się że aktualna kwota to 10,50 ( przebicie o 50 gr twojej kwotu). Zwykły mechanizm licytacji. Wizualnie na aukcji jest to to okienko w którym się wpisuje kwotę i naciska przycisk 'Licytuj'. SNIP jest snajperów aukcyjnym. Wpisujesz parametry i program loguje się na allegro i licytuje za ciebie kilka sekund przed zakończeniem aukcji. Wiadomym jest że końcówka aukcji jest najbardziej 'emocjonująca' - jak korzystasz ze snajpera nie musisz pilnowac kiedy jest koniec aukcji, nie zaoferujesz więcej niż masz pierwotnie w planie i czesto przedmiot uzyska mniejszą kwotę niż przy zwiększonej liczbie widocznych licytujących. O to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 18:10 Właśnie miałam taka sytuację parę dni temu i przegrałam, bo ustawiłam snipa, na taką sama kwotę, jak ktos inny w licytacji. Ale byłam zła. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Po co SNIP jeśli... 18.04.07, 22:12 Wszystko ma plusy i minusy. Ja lubie snipa. Ustawiam kwote i moge zapomniec o aukcji. Moge wyjsc z domu, nie przejmowac sie brakiem pradu czy netu (sprawdzilo sie kiedy nie mialam przez 2 tyg dostepu do netu!). A jezeli sie rozmysle i nie zechce kupowac to moge po prostu usunac strzal z listy bez zadnych konsekwencji - co jest niemozliwe w przypadku gdybym stanela do normalnej licytacji. Minus - czasem snajper nie zadziala! Odpowiedz Link Zgłoś
mamatie Re: Po co SNIP jeśli... 27.04.07, 21:34 Dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś