Dodaj do ulubionych

vision express

25.05.07, 18:41
Ile się czke an okulary w vision express? Połamały mi się włąsnie moje i
musze mieć na duch nowe, bo jutro mam ważne zaliczenie na studiach, czy w
godzinę dadzą radę zrobić mi drugie?
Obserwuj wątek
    • wjw2 tak, tylko weź receptę ze sobą 25.05.07, 19:51
      • tina1234 Re: tak, tylko weź receptę ze sobą 25.05.07, 21:29
        A nie wystarczą same okulary?
    • aetas Re: vision express 25.05.07, 19:53
      godzinę dokładnie tak jak mówią w reklamie, sprawdzili moi domowi okularnicy
    • kirianna Re: vision express 25.05.07, 21:58
      Bzdura z tżgodziną. Ja właśnie wyrablałam i czekałam 18 dni. To zależy od tego,
      czy mają szkła na stanie i skad je trzeba sprowadzać.
      • sebaga Re: vision express 25.05.07, 22:01
        zrobią w godzinę jeśli mają właściwe soczewki i jeśli oprawka jest tradycyjna.
        Jeśli wiercona to w kilka dni.
        • syla113 Re: vision express 27.05.07, 07:51
          dla mnie ta firma jest potwornie droga ......ceny maja z sufitu po prostu ,
          jak sie pojdzie do zwyklego optyka i okulisty zaplaci sie polowe tego co tam
          albo jeszcze mniej ....
      • sebaga Re: vision express 25.05.07, 22:02
        i jeszcze jedno, jeśli masz astygmatyzm może być trudno odczytać moce z Twoich
        okularów.
        • tina1234 Re: vision express 25.05.07, 22:11
          Nie mam astygmatyzmu, na jednym oku mam -3,5 a na drugim -3,25. Jeśli pojadę
          rano o 9 to mam nadzieję że do 11 mi to zrobią .
          • tina1234 Re: vision express 25.05.07, 22:13
            A tak wogóle to ile mniej więcej kosztują tam okulary?
    • edytkazkorytka Re: vision express 25.05.07, 22:51
      Jeśli mogę coś radzić, trzymaj się od nich z daleka. Na szkłach mają
      kilkakrotną przebitkę. Najlepiej znaleźć małego prywatnego optyka, gwarantuję,
      że jak porównasz ceny, to sama dojdziesz do tego wniosku. Fakt, nie wiem, czy
      taki zrobi Ci okulary w godzinę, pewnie zalezy, czy ma szkła na stanie.
      A może zamiast okularów soczewki jednodniowe a okulary na spokojnie, z
      namysłem? (kontakty kupuj o 0,25 D słabsze niż okulary)
      • aetas Re: vision express 25.05.07, 22:57
        ostatnio za szkla, jedno plus, dugie minus i jedno z astygmatyzmem i cylindrem
        zaplacilam ok. 350 zł, plus oprawki 150, w godzine smile
        • katrin_bo Re: vision express 25.05.07, 23:10
          U optyka przy Kruczej takie szkła nie kosztowałyby na pewno więcej niż 200 zł.
          U mnie ta różnica wynosiła: Vision - 495 zł, powyższy optyk - 160 zł.
          • katrin_bo aetas... 25.05.07, 23:14
            a właściwie to bez sensu Ci napisałam. Sama nie lubię takich mądrych cioć, a tu
            się wymądrzam.
            Twoje szkła na pewno są dużo fajniejsze smile))
            • aetas Re: aetas... 25.05.07, 23:32
              nie wiem, czy sa fajniejsze, nie zastanawialam sie nad tym,
              generalnie nie chodzilo o to chyba, ktore fajniejsze, tylko czy sie da w
              godzine, dlatego napisalam ze sie da i dlaczego moim zdaniem sie da smile
    • kamcia_79 Re: vision express 26.05.07, 09:37
      Dziewczyny! Większość "zwykłych" optyków zrobi wam te szkła w godzinę i o połowę
      taniej. Nie dajcie się tak ogłupiać reklamom.
      • jagoda.li Re: vision express 26.05.07, 11:56
        zgadzam się z wypowiedziami powyżej- większość małych zakładów jeśli ma na
        magazynie szkła zrobi szybko jeśli poprosisz a w vision eks. cena X3 wiem bo
        pracowałam i w vision i u zwykłego optyka.Wszystko tez zalezy czy chcesz
        soczewki pocieniane czy zwykłe z jakimi powłokami antyrefl i od oprawki(na
        żyłkę i tzw.patentki jest więcej roboty przy montazu soczewek)
    • tina1234 Re: vision express 26.05.07, 22:54
      Dziękuję za wszystkie porady, byłam rano w vision express zrobili mi w godzinę
      okulary, zapłąciłam 350zł, sporo ale wezmę sobie za to drugie przeciwsłoneczne
      ze szkłami korekcyjnymi, pewnie normalnie bym sobie na to nie pozwoliła, ale
      skoro jest druga para grati. smile
      • iberka Re: vision express 27.05.07, 10:39
        korzystam z vision express od 8 lat czyli odkąd zaczęłam nosić okulary. Rok
        temu zdrazdziłam firmę, bo właśnie nagle w czasie szkolenia w pracy poprawiłam
        okulary i ciach, złamane. szkolenie w galerii więc szybko na dół do optyka ale
        w vision nie mieli ładnych oprawek. Poszłam do salonu "piękne oczy" czy jakoś
        tak. Czekałam aż 5 godzin na okulary, dopasowanie czyt. wyregulowanie oprawek
        zajęło kolejną godzinę. Po tygodniu już reklamowałam . Po 2 mcach znowu. Minął
        rok , oprawki się rozpadły.
        Vison przysyła mi kupony promocyjne i teraz znowu dostałam. Pewnie zrobię sobie
        nowe okulary. Nosiłam przez pewian czas soczewki i prawei płakałam jak miałam
        je założyć, dla mnie zbyt drastycznie. Wolę okulary smile. Mam kupony na zniżkę
        100 PLN więc wyjdzie tyle co u prywatnego optyka ale szybciej. Porównałam ceny
        i prywatnie najtaniej za 300 PLN + 1 dzień czekania i lekarza nie ma na miejscu
        tylko 2 dni w tyg i to po 2 godziny . Vision wyjdzie za około 400 - 100 i
        poczekam godzinę.
        Lubię vision express. Mama robiła u nich okulary w wakacje i zapłaciła 1500
        PLN, te same prywatnie wyniosłyby 1900. Różnica bardzo znacząca

Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka