Dodaj do ulubionych

Łóżko VIKARE z IKEI, ktoś użytkuje?Może gucci77?:)

06.06.07, 10:27
Czaję się na łóżeczko VIKARE dla córki, fajne jest? Czy ten materac jest
wygodny, nie deformuje się? Na długo starczy? Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • gucci77 Czarna_marudo jak na 100 % polecam :) 06.06.07, 11:47
      Cześć, powiem tak, otóż gdybym miała jeszcze raz kupować Martusi łóżeczko tu
      kupiłabym jeszcze raz VIKARE... dlaczego?
      1. Łóżeczko jest po pierwsze praktyczne: moja Marta ma 102 cm (w lipcu kończy 3
      latka) i z obu stron ma podniesione boki, które mają miękkie male materacyki,
      przy wiercipięcie nocnym to ważne, bo napewno zderzenie z ateracykiem nie
      zakończy się płaczem smile
      2. Łóżeczko jest szersze w porównaniu np. z tym czerwonym KRITTER o którym też
      poważnie myślałam o całe 10 cm, to naprawdę dużo, nie kupowaliśmy tej barierki
      ochronnej i bardzo dobrze, bo w naszym wypadku byłby to zbędny wydatek, pomimo
      tego że córeczka to wiercipięta tylko raz spadła z łóżeczka, przez 2 m-ce była
      poducha przed łóżkiem i po pierwsze upadek niczym nie grozi bo łóżeczko jest
      bardzo niskie i dodatkowo poducha, która tak zamortyzowała upadek, że Marta
      nawet się nie przebudziła smile
      3. Materac jak przywieźliśmy nie był idealnie równy i potrzebował doby, żeby
      "dojść do siebie", ja upierałam się nad sprężynowym, ale mąż mnie przekonał, bo
      jego chrześniak miał taki sam materac i łóżko i było bardzo wygodne...
      4. To taki plus bardziej subiektywny, otóż od kiedy Marta ma swoje łóżeczko
      wreszcie nie śpi z nami w łóżku,twierdzi, że ma wygodniejsze łóżeczko i już nie
      chce powrotu do naszego smile ufff smilemyślałam, że będzie bunt z przeprowadzką wink
      łóżeczko musi być wygodne, bo odkąd je ma przesypia pięknie noce i śpi o wiele
      dłużej smile
      5. Biorąc pod uwagę powyższe argumenty wg. mnie jest to świetny wybór i uważam,
      że łóżeczko spisuje się znakomicie, szczerze mówiąc jak na te wszystkie
      rozwiązania zastosowane w łóżeczku to wcale nie jest drogie smile
      6. Dla Marty dużą frajdą była pomoc tatusiowi przy skręcaniu swojego łóżeczka,
      potem wszystkim opowiadała jak to sama sobie zbudowała miejsce do spania i teraz
      w nim śpi smile
      Daj znać czarna_marudo jaką podjęłaś decyzję, jak chcesz mogę wysłać Tobie na
      priva fotkę Tusi jak po raz pierwszy wskoczyła do łóżeczka smileTrzymam kciuki za
      trafny wybór smile
      • czarna_maruda Re: Czarna_marudo jak na 100 % polecam :) 06.06.07, 11:49
        Super, czekam na fotkę smile
        • gucci77 Re: Czarna_marudo jak na 100 % polecam :) 06.06.07, 12:18
          wysłałam smile
          • czarna_maruda Córunia śliczna :) 06.06.07, 13:20
            Łóżeczko też bomba, dopiero jak dziecko leży widać jakie jest szerokie, dla
            mnie to bardzo duży plus! No i dopiero w normalnym tzn. nie sklepowym otoczeniu
            widać jakie jest fajne
            Jestem zdecydowana, bardzo bardzo fajne łóżeczko
            Dzięki Gucci smile
            • annulak Re: Córunia śliczna :) 06.06.07, 14:11
              Czy ja tez moge poprosic o zdj lozeczka z "wkladka" smilePzdr
          • annaparzonka do Gucci77 06.06.07, 15:26
            Czy mogłabys mi też przesłać foto waszego łóżeczka. Z góry dziękuje
            • gucci77 Do czarnej_marudy :) 06.06.07, 15:58
              Cieszę się, że łóżeczko się podoba smile w takim razie udanych zakupów smile
              dziewczyny wysłałam Wam fotki na priva smile
              • czarna_maruda Re: Do czarnej_marudy :) 06.06.07, 16:45
                Gucci, nie wysyłaj, bo mi wszystkie łóżka wykupią ;D
    • 76kitka Re 06.06.07, 18:57
      Mój mały na takim śpi, ja czasem śpię z Nim i nic się z tym materacem nie dzieje. Ja kupiłam to łózko bo jest szersze o 10 cm od innych.
      • czarna_maruda Re: Re 06.06.07, 19:06
        No to super smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka