star-star 30.06.07, 13:35 Polecono nam kupić kokosowo-piankowy, co o tym sądzicie i jakie kupujecie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokardka_80 Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 13:43 kokosowo-gryczany Odpowiedz Link Zgłoś
vitamina25 Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 13:51 Popieram - kokosowo-gryczany Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 13:55 jak wyzej kokosowo-gryczany Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 14:02 kokosowo-gryczany,nie z pianką,szybko się wgniata i jest niezbyt zdrowy dla kręgosłupa Odpowiedz Link Zgłoś
pasodoble Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 14:49 Kokosowo-piankowy jest OK, zalecony nam przez rehabilitantkę, dość twardy, można nie uzywać poduszki. Info o materacach z gazety"Niemowlę" "Te wykonane z włókien kokosowych uważa się obecnie za najzdrowsze. nie uczulają i są odpowiednio twarde. Eliminują szkodliwy wpływ żył wodnych.Są też dostępne materacyki piankowo kokosowe." Odpowiedz Link Zgłoś
sa-ma Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 30.06.07, 23:50 Kiedyś gdzieś przeczytałam, że materac kokosowy jest najlepszy, bo połączenie kokosowego z pianką powoduje, że kokos traci swe właściwości. Poza tym materac gryczano-kokosowy składa się tak naprawdę z trzech warstw, bo w środek między grykę a kokos włożona jest pianka. Moje dzieci mają: starszy synek materac kokosowy a młodszy kokosowo-gryczany. Jednak bardziej zadowolona jestem z kokosowego, choć z tego co obserwuję, aktualnie najbardziej popularne są te gryczano-kokosowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: kokosowo-gryczany 01.07.07, 12:25 też taki mamy. Magda ma prawie 2 latka i przenisłabym ja na duże łóżko, ale czkoda mi tego materaca. Śpi nadal bez poduszki Odpowiedz Link Zgłoś
joasta2 która stroną ? 14.07.07, 15:31 A jesli już mam materac gryczano-kokosowy to którą stroną do dziecka: gryczaną czy kokosową ? Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: która stroną ? 14.07.07, 16:01 do ok pół roku dziecko ma leżeć na kokosowej czesci,a potem na gryczanej Odpowiedz Link Zgłoś
kamapyp Re: która stroną ? 14.07.07, 16:14 My też mamy kokosowo-gryczany ale mała śpi cały czas na stronie kokosowej chociaż ma już 14 mies. Po prostu jak przełożyłam materac na tą stronę gryczaną to nie chciała spać w łożeczku Odpowiedz Link Zgłoś
kleolili Re: Jaki materac dla niemowlaka??? 14.07.07, 17:17 u nas sprawdził się sprężynowy, w kokosowym zrobił się dołeczek więc go wymieniłam i jest super, mam jeszcze dodatkową matę na materacu Odpowiedz Link Zgłoś