trojakowamama 03.09.07, 11:06 Dziewczyny, czy kalosze dla maluchów (2 latki) rzeczywiście nie przepuszczają wody? Chcę kupić, bo nastała u nas jesienno-deszczowa pogoda, a butki jesienne po wejściu do kałuży sięgajacej kostek średnio się sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamazur Re: Kalosze dla malucha 03.09.07, 11:22 Mój dwulatek ma kalosze i pelerynkę i w deszczową pogodę wychodził na dwór. Wiadomo, że non stop w wodzie nie siedział, tylko tak sobie biegał po kałużach. Nie przemakały, tylko problem był jak się od góry woda wlała. Wtedy babcia zdecydowała się kupić inne kalosze, wyższe i od góry zakończone ortalionem, wiązane na sznurówki Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja to nasz zestaw na jesień:) 03.09.07, 11:51 my mamy zwykłe kaloszki, wody nie przepuszczają, ale raczej uwazamy z wielkimi wodami i kałuzami... www.photoblog.pl/boboczek/6630169 Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: Kalosze dla malucha 03.09.07, 14:58 My mamy kalosze wiązane u góry. To najlepsze obuwie mojego 2,5 latka. Jest bardzo rozczarowany gdy na dworze nie ma kałuż. Pozwalam mu brodzić po wodzie tylko zaznaczam, ze nie moze chlapać bo wtedy będą mokre spodnie i będziemy musieli iść do domu. Mały nie chlapie i skarpetki ma zawsze suche. Odpowiedz Link Zgłoś
perse1 Re: Kalosze dla malucha 03.09.07, 16:08 absolutnie nie przepuszczają,moja mała ma 2 lata i 3 mce i szaleje w kaloszach,jest cała mokra a nózki suche.poniewaz nie jestesmy w stanie jej powstrzymac przed wskakiwaniem do kałuz, mamy patent jak nosic spodnie,zeby nie przemokły. jak wpuszczalismy jej do srodka wsadzone w kalosze , mała która skacze w kałuzach jak szalona miała mokre skarpety,woda lała sie górą. teraz wypuszczamy spodnie na kalosze i choc wyglada to jakby dziecko było przemoczone(az mi zwracano uwage na ulicy0bo woda leje sie ciurkiem z nogawek,tak naprawde ma mokre tylko nogawki u dołu,wewnatz kaloszka suchutko,oczywiscie jak nie masz problemu ze skokami w kałuzy to w ogóle nie masz sie czym martwic, kalosze nie przesiakna,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sieczunia Re: Kalosze dla malucha 03.09.07, 16:38 Moja mała (1,5 roczku) ma kaloszki i nie przepuszczają wody. Bardzo lubi w nich chodzić i nawet w domu każe sobie ubrać jak dojży je na półeczce. Odpowiedz Link Zgłoś
orsacchiotto Re: Kalosze dla malucha 04.09.07, 10:47 nasze nie przepuszczaja wody, a w ogole to ulubione obuwie mojego synka, jakby to od niego zalezalo chodzilby tylko w kaloszach Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kalosze dla malucha 04.09.07, 12:04 Kalosze to niezbędnik dla małego odkrywcy. Taplanie się w kałużach to jest jedno z ciekawszych zajęć . Kaloszki mojej córki nie przepuszczają wody, ale jak wejdzie do większej kałuży to zdarza się, że od góry naleci trochę. Ale osobiście jakoś wcale się tym nie przejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Kalosze dla malucha 19.09.07, 16:04 Witam. Teraz bedą bardzo sympatyczne kalosze w Lidlu www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20070924.p.Kalosze Strasznie mi sie podobaja , niestety my juz mamy takie zwyklejsze Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Kalosze dla malucha 19.09.07, 21:23 super te kaloszki z lidla ))! Odpowiedz Link Zgłoś