mimi795 15.09.07, 21:05 Mam pytanko odnośnie pralki automatycznej. musimy kupić ją bardzo szybko i nie mamy pojęcia jakiej firmy i jaką. Cena też nie może być zbyt wysoka. Jeśli ktoś z Was mógłby nam jakąś polecić będe bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzownica27 Re: Jak apralka automatyczna najlepsza? 15.09.07, 22:03 bosch,aeg ,siemens...niestety tanie nie sa... Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Jak apralka automatyczna najlepsza? 15.09.07, 22:41 Polecam AEG ladowane od gory. Przy pralce warto zwracac uwage na zuzycie pradu i wody, wirowanie dobrze jak mozna reulowac obroty 400/600/800/1000/1200. W pralce AEG mam tez program energooszczedny ale dlugi s atez cykle 30 min co jest wygodne przy drobnych praniach cena ok 1800 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: Jak apralka automatyczna najlepsza? 15.09.07, 23:25 tylko i wyłącznie miele . Są the best - 20 lat gwarancji!!!! Jak nowa dla Ciebie za droga to używana na allegro z roczna gwarancją taka np. 6-letnia i młodsza. Miele to pralki nie do zdarcia!!!!! Ja mam nówkę ale w porównaniu do mojej starej pralki to cacuszko. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalkulacja Re: Jak apralka automatyczna najlepsza? 16.09.07, 00:25 Jestem właśnie po zmianie pralki i intensywnym kursie po sklepach.Wybrałam Boscha Classixx5-głównie z uwagi na niemiecką solidność i średnią półkę cenową (zapłaciliśmy ok.1360 pln).Pracuje cicho,pojemna-5kg,sporo programów, łatwa w obsłudze. Szukałam pancernej pralki bo prania mam dużo (czasami codziennie).Dużo pochlebnych opini czytałam o Boschu Maxi(?)Kids,oglądałam w sklepie,rzeczywiście fajna,ale droga ok.2000. Moja mama ma Candy i jest bardzo zadowolona,ja mam umiarkowane zaufanie do włoskich firm. Sprawdz ceny w różnych sklepach- ten sam model Boscha był droższy o 100-200 pln w róznych miejscach i poszukaj na forum,wątek pralek był niedawno. Pamiętam, że ok.1000 kosztawała pralka Polaru, chyba na 4 kg wsad i ze sporą ilością programów. W super promocji w Saturnie była pralka Indesitu za 9000- ale po wielu przygodach ze zmywarką tej firmy ja już z Indesitu nic nie kupię.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Jak apralka automatyczna najlepsza? 16.09.07, 15:47 Bosch Maxx polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aishka_a Jeszcze raz pralka 05.10.07, 13:40 Może jeszcze któraś z Was się wypowie w sprawie pralki? Też muszę sobie sprawić nową. Najlepiej żeby była energooszczędna i miała różne programy, na małe pranie też. Ktoś dorzuci jeszcze coś od siebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Jeszcze raz pralka 05.10.07, 16:57 Maxx Bosh na 6 kg; jeśli włożysz mniej bielizny pralka dostosuje ilośc wody do tej ilości Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś