Dodaj do ulubionych

inglesina max

05.02.08, 20:19
czy jeszcze można gdzieś kupi taki nowy wózek? Na allegro są tylko używane i bardzo mały wybór. Ewentualnie jaką możecie poleci inną lekką spacerówkę dla niesiedzącego niemowlęcia? Chodzi przede wszystkim o dobrą amortyzację i rozkładane oparcie.
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: inglesina max 05.02.08, 21:06
      A czy to musi być koniecznie wózek nowy?
      Ja od 11 m-cy codziennie użytkuję używaną inglesinę max, kupioną chyba za 40
      euro na niemieckim ebayu. Ten wózek jest nie do zdarcia, myślałam, że będzie
      tylko na chwilę, że po kilku m-cach kupię sobie buggstera, a tu nic. Wszystko
      działa jak należy, czasem się tylko blokuje przy składaniu...
      A na allegro spacerówki pojawią się za kilka tygodni. Możesz powiesić też
      ogłoszenie na forum wózkowym.
      Acha, wiesz co zadzwoń jeszcze do importera tych wózków, firmy miko. Rok temu
      mieli ich jeszcze trochę. te ostatnie modele były w ogóle produkowane w Polsce,
      ja wolałam kupić starszy, bo tapicerka wydawała mi się fajniejsza.
      • cicha_mysz Re: inglesina max 06.02.08, 12:01
        aga_sama napisała:

> A czy to musi być koniecznie wózek nowy?
        No właśnie nie musi, ale te które są na allegro w większości to albo właśnie miko, albo dośc "zmęczone" tkaniny bo to jednak stary model, a to ma byc mój jedyny wózek, nie chcę więc kupowac strucla z wyglądu.
        • lilipop Re: inglesina max 06.02.08, 14:58
          Ja mam inglesine miko. Na materiał wcale nie narzekam. Maly jezdzi nim juz od
          roku i nie widze zeby cos bylo nie tak z tapicerka. Jak brudna to wrzucam do
          pralki i nic sie nie dziejesmile
          A wozek jest naprawde fajny.
    • izawojcik1 Re: inglesina max 05.02.08, 22:28
      Witam, mam do sprzedania Inglesine max, uzywana, w kolorze granatowym z bialo-granatowa krateczka. To tak na marginesie smile. A naprawde Twoj wybor uwazam za sluszny. Inglesina to wozek zwrotny, w miare lekki, stoi po zlozeniu ( u mnie to bylo wazne kryterium ze wzgledu na malutki metraz), rozklada sie do lezenia, ma rozkladana ta czesc pod lydkami dziecka no i JEDNA raczke.
      Oryginalnej inglesiny max juz nowej nie kupisz. Zaprzestali produkcji jakies dwa lata temu. Teraz firma Miko z Poznania sprowadza jedynie "korpusy" reszte doszywajac na miejscu. Dla mnie to porazka. Mialam do wyboru ten "miko" oraz jeden z dwoch ostatnich w oryginalnych tapicerkach i mimo, ze kolorystyka pasowala mi srednio wzielam ten oryginalny. Pozniej te granaty okazaly sie wyborem slusznym ale to juz inna historia smile)

Iza Wójcik
      • pasik Re: inglesina max 06.02.08, 16:06
        Polowałam ponad pół roku bo chciałam model włoski znacznie lepiej wykonany niż polskie tapicerki szyte w Poznaniu.
        Tą sobie obserwowałam, poszła za niewiele.

www.allegro.pl/item302467221_inglesina_granatowa_spacerowka.html
        Wózek idealny na miasto, do sklepu, na wycieczki po asfalcie.Wrzucam do samochodu nawet nie do końca złożoną.
        Jako zagorzała fanka Inglesiny użytkuję również Sofię na pompowanych kołach- las, góry, morze.
        Niezniszczalna.
        • aga_sama Re: inglesina max 06.02.08, 17:48
          he he ja mam jeszcze magnum. Miałam sprzedać, ale zostawiłam sobie na zimowe
          zaspy smile
      • seenee Re: inglesina max 09.03.08, 23:03
        witam, czy ta oferta sprzedazy jest jeszcze aktualna?
        prosze tez o wyjasnienie jednej mojej watpliwosci zwiazanej z tym wozkiem - czy dobrze wypatrzylam na zdjeciach, ze w plastikowych przedluzeniach, na ktorych przymocowany jest palak sa zaslepki, zaslaniajace dziury? po co te dziury, jesli w ogole sa..?
        pozdrawiam i z gory dziekuje za info
        seenee
        • aga_sama Re: inglesina max 09.03.08, 23:24
          hmmm nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje pytanie, ale ostatnio zgubiliśmy tę plastikową zaślepkę, więc teraz dokładnie wiem, do czego służy smile
          Inglesina max ma pałąk całkowicie odpinany, który przymocowuje się x 2 stron do tych dziur właśnie zaślepkami. Ja na to mówię "plastikowe śruby" smile
          Każda z zaślepek ma mechanizm, który sprawia, że jednym palcem odciągasz zawias, drugą ręką bez problemu wyciągasz zaślepkę i masz pałąk otwarty, przymocowany tylko z drugiej strony. To bardzo wygodne, kiedy wkładasz 10-11 kg potomka w kombinezonie zimowym...
          • seenee Re: inglesina max 10.03.08, 22:34
            bardzo dziekuje za odp, mnie sie tez zdaje, ze o to zapytalam, choc ciezko faktycznie sie tak "na sucho" dogadywac
            ponawiam rowniez pytanie do ewentualnych zbywcow - jestem zdecydowana - chetnie kupie inglesine max, ale koniecznie w wersji wloskiej
            na marginesie - moja pierwsza dzidzie wozilam w samochodzie w foteliku inglesiny (0-13 kg, uzywany kupilam) - bylam z niego bardzo zadowolona, teraz dla mojego syncia (ma sie urodzic juz za 2 tyg!) mam juz przygotowana inglesine magnum (tez z drugiej reki) - juz sie zakochalam w tym wozie, choc nie mialam jeszcze okazji dzidzia w niej przewiezc, podsumowujac - inglesina rulezzz..
            pozdrawiam
            seenee
            • maja285 Re: inglesina max 10.03.08, 23:22
              ja mam wersję włoską i chętnie odsprzedam smile bo przesiadłyśmy się do
              Maclarena, a skąd jesteś? bo wolałabym osobiste oględziny smile
              • seenee Re: inglesina max 11.03.08, 08:38
                odpisalam na maila
                pozdrawiam
                seenee
            • izawojcik1 Re: inglesina max 11.03.08, 19:01
              mam do sprzedania, granatowa, wersje wloska. jestem z Katowic.

Iza Wójcik
              • mama_kasienki1 Re: inglesina max 12.03.08, 15:26
                Witam byłłabym zainteresowana proszę o więcej info na maila i jakbym
                mogła to zdjęcia też. Jestem tez z Katowic
                • izawojcik1 Re: inglesina max 12.03.08, 20:05
                  W takim razie jutro przywioze wozek do domu i zrobie kilka zdjec. Prosze o kontakt na iza@mieszanki.pl a nie na gazetowy mail bo tam prawie nie zagladam. W kazdym razie wozek w weekend bylby do ogladniecia ( Giszowiec)

Iza Wójcik
                  • seenee Re: inglesina max 13.03.08, 22:07
                    witam
                    ponawiam pytanie - poszukuję używanej spacerówki INGLESINA MAX (nie mylic z Inglesina by Miko czy jak to tam zwą), proszę o info na maila sene@wp.pl, mieszkam pod Gdańskiem, ale niekoniecznie muszę odbierać osobiście
                    pozdrawima
                    seenee
                    • sylaluk1 Re: inglesina max 13.03.08, 23:10
                      Ja mam Inglesine max po moim synku,kolor granatowo-ecru.Bede
                      niedługo wystawiala na allegro, jesli jestes zainteresowana to pisz
                      na priv.
    • pysiaczek1 Re: inglesina max 14.03.08, 09:14
      dla Maxik jest nie dozdracia Przeszła przez 3 dzieci Zakupiłam w
      2002 i to chyba jest ten model włoski.Bardzo szczerze polecam
      szczególnie sprawna w mieście Lekka zwrotna z dobrą amortyzacją
      Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka