Dodaj do ulubionych

wózek dla 14- miesięczniaka

14.04.08, 22:27
No właśnie! Jakimi wózkami jeżdżą Wasze pociechy?, tzn nie chodzi o markę, ale
czy takie dziecko wsadzić już w "parasolkę" czy raczej bardziej "zaawansowaną"
spacerówkę?? Moja córa (14 mies) jeździ ciągle tą spacerówką z kompletu od
gondoli, ale wkurza mnie, że ten wózek zajmuje tyle miejsca i zastanawiam się
nad kupnem czegoś mniejszego. Co polecacie?

pozdrawiam,
babea
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: wózek dla 14- miesięczniaka 14.04.08, 22:36
      ja mam ten i jestem super zadowolona.Dobrze sie sklada,dobrze rozklada,jedna
      reka skladasz i rozkladasz oparcie nawet do pozycji lezacej,regulowane
      ustawienie raczek,swietnie sie podbija na krawezniki,ma zdejmowany palak z
      przodu obciagniety folia,do tego ma pasek miedzy nozkami wiec dziec dolem nie
      wypadnie(dla mnie to bylo kryterium glowne przy kupnie wozka),ma duza budke,w
      komplecie filia przeciwdeszczowa i ochraniacz na nozki,jedyny feler to
      beznadziejnie umiejscowiony koszyk pod wozkiem ale dla mnie to nie problem bo na
      zakupy jezdze autem.Do tego cena jest rewelacyjna:
      idg.allegro.pl/show_item.php?item=318500167#photo
      Ja polecam,mam go od zeszlych wakacjismile
    • epreis Re: wózek dla 14- miesięczniaka 14.04.08, 23:13
      byle nie typowa parasolka- są koszmarne, noe chyba że chcesz jeździć aTYLKO z dzieckiem, mozesz zapomnieć mając parasolkę o wygodzie i nawet mini zakupach...
      brak koszyka na zakupy mogłabym znieśc gdyby zamiast tych dwóch kijów do rzymania była pojedyńcza długa rączka..
      • mamamamba Re: wózek dla 14- miesięczniaka 15.04.08, 08:41
        czemu, ja mam parasolke i zdaje egzamin! ma koszyk na zakupy. a nie jest jakas
        super-firmowa. dodam,ze mieszkam w miasteczku gdzie sa mega-wertepy i jeszcze
        sie nie rozwalila. a maly tak od 5 mies w niej jezdzil.za to jestem przeciwna
        spacerowce, jest wielka i trzeba sie z nia tarabanic. w nasyzm przypadku wyglada
        to tak,ze wozek jedzie sam, bo maly niezbyt chetnie w nim siedzi. zatem, jesli
        Towja mala lubi jezdzic w wozku, to moze spacerowka, wygodniejsza mimo wszystko
        a jesli nie za bardzo- parasolka, skoro i tak nie bedzie zbyt wiele tam
        siedziec. czyli-jak zwykle wszystko zalezy od dziecka big_grin
        • renatar-d Re: wózek dla 14- miesięczniaka 15.04.08, 09:35
          www.allegro.pl/item347567768_chicco_ct_0_4_wozek_kolor_lollipop_barierka_.html

ja mam taki kupiłam jak coreczka miała 14 m-cy. Jest lekki wnosze go
          i córeczkę razem na drugie pietro. ma folie przeciw deszczową,
          ochraniacz na nogi. Jeden minus to brak regulowanej rączki ale mi
          przy wzroście 168 cm prowadzi sie go idealnie.
          • matma100 Re: wózek dla 14- miesięczniaka 15.04.08, 10:43
            Mam taki sam jak chicco i jestem bardzo zadowolona. przy starszym
            miałam parasilke Tako, ale była beznadziejna, nie mizna było
            podjechac nia pod kraweznik. Chicco jest lekki, zwrotny, Maja go
            uwielbia i domaga sie spacerów w wózku.
          • artjoasia Re: wózek dla 14- miesięczniaka 15.04.08, 11:37
            Też mam CT04 i polecam jak najbardziej. Chodziło mi o wózek, który łatwo sie
            prowadzi jedną ręką (drugą ręką z reguły trzymam dziecko; ostatnio woli spacery
            na nóżkach i wózek służy prawie wyłącznie do przechodzenia przez ulicę). Chicco
            pod tym względem jest super, poza tym ma naprawdę porządne koła jak na tego typu
            wózek. Może nie jest najlżejszy, ale bez problemu wnoszę go po schodach razem z
            dzieckiem i waży tyle samo, co pusty wózek wielofunkcyjny. Ma duży kosz, oparcie
            rozkładane do pozycji leżącej, odpinaną dolną część budki, folię i okrycie na nóżki.
        • epreis do mamamamba 15.04.08, 13:53
          jesteś pewna że to koszyk na zakupy? ja kosmetyczkę mam większą, a większy ciężar wytrzymają jednorazowe reklamóki ze sklepów...
          też nim długo jeździłam ale to jest wózek którym możesz pojechać tylko w jednym określonym celu, np wkłądasz w ten "koszyk na zakupy" jedno wiaderko, łpatkę i grabki bo pewnie więcej się nie zmieści chyba że będą to mininarzędzia i jedziesz do parku i z powrotem..

albo idziesz TYLKO do sklepu a raczej sklepiku na mini zakupoy..
          no możesz wybrać się na większę, poobwieszać te dwa kijki reklamóweczkami i jechać jak wielbłąd...bo niestety w jedną reklamókę zapakowac dużo i neiść jedną ręką a drugą prowadzić nie da rady...
          mój synek ma 2,5 roku przewz ten czas miałam 5 różnych wózków - najgorsza jest parasolka i nie chodzi mi o konkretną firmę któa miałam bo nie o to chodzi ale własnie o tą siatkę pod wózkiem i raczki do prowadzenia...
          wiem, ze nie wszystkinm zalezy na kszyku pod wózkiem, ale parasolka z dwoma rączkami to tez koszmar...
          • mamamamba Re: do mamamamba 16.04.08, 16:59
            koszyk na MALE zakupy, niech bedzie..smile uzywam latem, a ze ta pora malo jem, to
            starcza..! big_grin

jesli chodzi o zakupy wieksze, to nie jezdze wozkiem (pieprze ten interes, bo
            mam spacerowe z BIG koszykiem, ale i tak sie taham z tym jak wielblad, bo
            obwieszam sobie, mimo wszystko jesli duze zakpy ). zatem szkole meza w tym
            zakresie. lub noca jade jak dziecie spi.
            • epreis Re: do mamamamba 17.04.08, 20:43
              ja mam męża marynarza i dwókę małych dzieci, brak czasu na zrobienie prawa jazdy- muszę radzić sobie sama..mega koszyk na zakupy jest niezbędny- może dlatego tak na to zwracam uwagę...
              wózek musi być funkcjonalny i mega wygodny - całościowa rączka i duży kosz to podstawa..
    • erichdaniken maclaren xt 20.04.08, 11:16
      kupiłam parasolkę jakieś 1.5 miesiąca temu. Najpierw myslalam, że będzie uzywana glównie na wypady do sklepu, wyjazdy do tesciow i rodziców i w wakacje. Ale jak tylko wyjechałam nia na spacer to mój stary Polak Orion poszedl w odstawkęsmile

www.alewozki.pl/product_info.php/pName/wozki-parasolki-maclaren-techno-xt-tangerine-orange/cName/wozki-spacerowe-maclaren-techno-xt?osCsid=c8593d661d33ad75274d3658b493f033
      Wózek ma dwie wady: nie jest tani i troche terkoczą kółka, do czego juz zdążylam sie przyzwyczaić.
      Dobrze sie prowadzi, skręca w miejscy, jest lekki(7.8 z całym wyposazeniem, waga z opisu 6.5 ale pewnie bez budki i kosza), ma dość duzy kosz jak na parasolkę, rozciąganą budkę, 2 kieszonki na drobiazgi, latwo sie sklada, regulowany podnóżek i rączki(dwie ale super wyprofilowane), folia przeciwdeszczowa. Nie polecalabym go dla malucha ale dla dziecka chodzącego jak najbardziej. Córka ma prawie 15m.
      Zastanawialam sie też nad chicco ct04. Tanszy, chwalony ale nie podobały mi sie te szeroko rozstawione kółka(jak zabasmile), płytka budka i niskie rączki(mam 172)
    • erichdaniken Re: wózek dla 14- miesięczniaka 20.04.08, 11:18
      jeszcze jedno obciążenie kosza to niby 2kg ja wkladam trochę więcej, a resztę pakuje do materialowych toreb z dlugimi uszami i wieszam sobie na ramię. Jest super wygodne a zakupy robie własciwie codziennie bo maż całe dni w pracy, więc radzę sobie samasmile)
    • ola_mi Re: wózek dla 14- miesięczniaka 20.04.08, 13:10
      a ja polecam Chicco ct01. Moj maluch jezdzi w nim odkad skonczyl 6
      miesiecy, najpierw w pozycji pollezacej a pozniej siedzacej. Oparcie
      rozkada sie d spania, jest pokrycie na nocki, koszyk na zakupy,
      folia przeciwdzeszczowa, budke mozna opuscic na tyle nisko ze
      dziecku slaonce nie swieci.
    • bj32 Re: wózek dla 14- miesięczniaka 20.04.08, 16:03
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
    • zebra12 Polecam ABC design giro! Zobacz fotki! 20.04.08, 16:04
      www.alewozki.pl/popup_image.php/pID/320
      Ja mam dokładnie taki. Ale są tez inne kolory. Wózek jest lekki - 6,5 kg,
      rozkłada się do spania, tapicerka łatwo się czyści.
      Ale co najważniejsze: kółka świetnie się kręcą, nie zacinają, chodzą gładko!
      Ogólnie wózeczek jest po prostu super!
      A przerobiłam już sporo różnych wózków. Do tego nie mam zastrzeżeń!
    • kasia27-2 Re: wózek dla 14- miesięczniaka 21.04.08, 11:35
      Mó półtotaroczny synek jeździ wózkiem Inglesina Zippy. Jest to
      parasolka, posiada folię przeciwdeszczową i ochraniacz na nóżki.
      Składa się faktycznie jedną ręką. Jestem z niego bardzo zadowolona.
      • anju1 Re: wózek dla 14- miesięczniaka 21.04.08, 12:49
        Ja do tej pory miałam wózek Graco spacerówkę ale nie polecam taj firmy ponieważ po miesiącu zaczął sie pruć oddałam do serwisu tam był 24 dni i nie mogli go naprawić( nie było takiego poszycia) wiec dali mi nowy. Przy tym drugim działo sie to samo zaraz sie rozlazł wiec już go nie serwisowałam tylko sprzedałam i kupiłam spacerówkę MAKLAREN i jest super waży tylko 5,5 kg i składa sie w extra i prowadzi bardzo dobrze polecam ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka