milasiela Re: Uwazajcie na AVENT 02.02.09, 21:14 Ja borykałam się z tym problemem ja urodziła się Mia. Dowiedziałam się o szkodliwości butelek plastikowych ,zaczęłam czytać na stronach angielskojęzycznych , sporo tez na kanadyjskich. I przejęłam się cała sprawą, postanowiłam nie kupować butelek zawierzających BPA.Ale niestety u nas w Polsce podchodzi do ekologii i zdrowego trybu życia jak do wariata. Wszędzie opinie typu- wszystko jest chemiczne i trujące- wiec nie ma sprawy.... Okazało się również, że butelki bez BPA TO CIĘŻKA SPRAWA!!!! nA ZACHODZIE JUż WSZYSTKIE FIRMY PRODUKUJĄ BUTELKI BEZ BPA!!!!! Ale w Polsce nie ma ich w sprzedaży. Zrezygnowałam z aventu 125 ml na rzecz tańszych butelek szklanych Canpol babies ( maja mały feler- troszkę kapie ze smoczka) Medela tez ma butelki bez BPA ale niestety smoczki są drogi Niestety jak mała podrosła i musiałam zmienić butelki na 260ml Szklane z Canpola były zbyt wysokie do sterylizatora, a w garnku nie odparzam bo to mordęga... Finał taki używam aventu 260ml, są dobre, nie ciekną , puszczają mało powietrza ale.... maja BPA Taki los matki w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
lalli Re: Uwazajcie na AVENT 03.03.09, 23:09 Nie dajmy się zwariować... tu znajdziecie swoją siódemkę w trójkąciku... www.cpia.ca/files/files/resincode.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
lalli Re: Uwazajcie na AVENT 03.03.09, 23:10 I dalej: www.plasticsindustry.org/AboutPlastics/content.cfm?ItemNumber=716&navItemNumber=1126 Odpowiedz Link Zgłoś
kwojdecka Re: Uwazajcie na AVENT 25.03.09, 14:58 Polskie buteleczki. Dlaczego wszyscy uważają,że zagraniczne butelki są lepsze niż nasze polskie. Znalazłam ostatnio na rynku polskie buteleczki firmy Simed. Kolorowe, o połowę tańsze od zagranicznych z dobrymi smoczkami silikonowymi. Nie zawierają Bisfenolu A, zostały przebadane w laboratorium i mają aktualny atest PZH. Polecam...sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka56 Re: Uwazajcie na AVENT 18.04.09, 11:59 A kupiłam szklaną butelkę chicco i natomiast smoczek wymieniłam na avent bo akurat ten spasował mojej córeczce.Dokupiłam również niedawno butelkę avent na herbatkę i pomimo tych wszystkich informacji nadal będę jej używać.Również uważam ,że nienależy zanadto panikować.Przestrzegam tylko paru zasad typu : nie podgrzewanie w mikrofalówce,nie parze a podgrzewam wszystko w szklanej butelce.Avent jest wygodniejszy w podróży za to w domu tylko szklane chicco. Odpowiedz Link Zgłoś
gegania Re: Uwazajcie na AVENT 18.10.09, 14:03 Ja używam butelkę Tommee Tippee bez bisfenolu A. Bardzo fajna butelka, zbliżona kształtem do piersi i z miękkim rozciągliwym smoczkiem, przypominającym brodawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyszymek Re: Uwazajcie na AVENT 13.01.10, 23:45 Witam, stosuje już od dawna Produkty Austryjackiej firmy MAM która jest Światowym liderem w akcesoriach dla dzieci.(wszyscy producenci praktycznie kopiują ich rozwiązania). Wszystkie produkty są testowane przez 4 lata zanim "pójdą" w rynek w Szwajcarskim ośrodku badawczym i co ważne wszystkie ich produkty są wolne od BPA i produkowane w europie a nie w Chinach jak Avent. Moje dziecko jest zachwycone , ja też. Sprowadzałem je z zagranicy ale widze że na śląsku już jest firma dostępna w niektórych aptekach. Jestem zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulka884 Re: Uwazajcie na AVENT 14.01.10, 20:25 Ja uzywam butelki LOVI z Canpol Babies i jestem bardzo z niej zadowolona jak i mojemu malenstwu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś