agus05 14.05.08, 11:28 Jaki samochód polecacie dla rodziny z dwójką małych dzieci (w fotelikach)? Ważne jest zarówno miejsce wewnątrz, jak i obszerny bagażnik. Czym jeździcie i jak oceniacie Wasze auta? Z góry dziękuję za rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.kola111 Re: Jaki samochód dla rodziny 14.05.08, 19:24 my z dwójką dzieci też fotelikowych podróżujemy vw touranem miejsc jes 7 ale tych 2 w ostatnim rzędzie nie użuwamy są chowane w podłodze bagażnik duzy w środku też miejsca sporo siedzenie są rozchylane więc wygodnie można się oprzeć przez 2 lata nic się nam nie zepsuło a autko ma już przejechane ponad 170 000 km spala ok 5,5-6 l oczywiście to diesel Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jaki samochód dla rodziny 14.05.08, 21:32 kazdy pewnie pochwali swój - my jestesmy zadowoleni z Volvo V70 (kombi). Wczesniej mieliśmy renault megane kombi i tez bylismy bardzo zadowoleni, ale dla 5-os. rodziny jednak był za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kola111 Re: Jaki samochód dla rodziny 14.05.08, 22:19 Z tym się nie zgodze że każdy chwali swój : ) tourana chwale bo lubie nim jeżdzić i nic się nie psuje natomiast mamy też kangoo co prawda nie jest to samochód rodzinny ale też 5 osobowy : ) auto jest również 3 letnie tak jak touran i na naprawy wydaliśmy do tej pory około 3,000 nie mam namyśli oczywiście typowych wymian tzn filtry czy olej bo to co innego spala conajmniej 8-9 litrów benzyny a przyspieszenie ma jak ślimak nawet jak dla mnie : ) więc czekam aż upłynie rok aż skończy się amortyzować (jest to samochód zakupiony na firme)i zaraz się go pozbęde jedyny plus w kangoo to rozsówane boczne drzwi bardzo praktyczne więcej zalet niestety jak dla mnie to autko nie posiada Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Jaki samochód dla rodziny 14.05.08, 22:59 My jeździmy Mondeo kombi i bardzo sobie chwalę. Jest to wygodne i bardzo komfortowe auto. Co prawda bardzo duże, a co za tym idzie trudniejsze do parkowania, ale idzie się przyzwyczaić Pomiędzy fotelikami spokojnie mieście się babcia. A bagażnik jest olbrzymi. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Jaki samochód dla rodziny 15.05.08, 09:32 My mamy opla astrę kombi i tez jest ok. udaje mi sie nawet wcisnąć miedzy foteliki jak jeździmy z babcią, choć komfortowe to nie jest za specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 Re: do agni71 15.05.08, 17:14 Jeśli możesz napisz coś więcej o Waszym Volvo(pojemność silnika, rodzaj tegoż, spalanie, koszty eksploatacji czytaj części zamiennych itp) zastanawiamy się nad takim autem dla 5 os rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do pzl8 15.05.08, 19:46 Muszę podpytać męża - odezwę sie dzisiaj póżniejszym wieczorem. Silnik to diesel, części zamienne firmowe drogie, ale chociaz kupilismy używany, to w świetnym stanie i na razie za wiele nie było w nim robione. na reszte pytań odpowiem póżniej, bo teraz mąż udziela się w ogródku Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do pzl8 15.05.08, 19:54 wiesz co, nie pamietam. Ja sie tak tym samochodem nie ekscytowalam jak mąż. Ponieważ nie mógł znależć takiego, ktory by mu idealnie pasował, w Polsce, to pojechał osobiście do Niemiec prawie pod fancuska granicę po ten samochod. Ma fajny bajerek, ktory sie przydaje przy starszych dzieciach (jeżdżących na poddupniku) - można fotele tak złozyć, ze powstaje takie własnie podwyższenie dla dziecka. Wiem, ze nie każde Volvo ma te opcję, a juz nieraz sie nam przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni71 15.05.08, 22:56 silnik diesel, jak pisałam poj. 2,4 spalanie to 6l/100km po mieście Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Jaki samochód dla rodziny 15.05.08, 18:18 teraz jezdze innym, ale bardzo chwalilam sobie mondeo kombi (benzyna 1,8l). Duzy, bardzo wygodny, skretny, szybki, bardzo wytrzymaly (jezdzilismy po wertepach, po calej Europie), prawie bezawaryjny. Krotko jezdzilam Volvo S80 i bardzo sie ciesze, ze juz nie jezdze. Wszystkim w tym aucie bylo okropnie niedobrze (oprocz mojego meza, ale jemu to wszystko jedno), niania tez wysiadala zielona nawet po krotkiej przejazdzce. Nie ten typ zawieszenia albo co. Mondeo wprawdzie teoretycznie duzo gorsze, ale u nas sprawdzilo sie doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jaki samochód dla rodziny 18.05.08, 00:55 maluch. Podaj przedział cenowy, bo samochód rodzinny kupisz i za 10tys i 100tys. Odpowiedz Link Zgłoś
agus05 do mmala6 19.05.08, 14:24 Podaję przedział cenowy: od 10tys do 100tys. Czy teraz napiszesz coś konstruktywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
patrywi Re: Jaki samochód dla rodziny 19.05.08, 14:34 Ja jestem zakochana w swoim Volvo V70, jedyna wada to że dużo pali w mieście ale to dlatego że mam benzyniaka. Najlepszy samochód jakim dotąd jeździłam i na żadną inna markę nie zmienię. Komfort, moc, solidność, poczucie bezpieczeństwa, dziecko też zachwycone, docelowo będę wozić więcej..) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jaki samochód dla rodziny 19.05.08, 20:06 Ja dodam tylko, ze zamiast skórzanych polecam fotele w tapicerce welurowej (tylko nie wiem, czy ten model w ogóle mozna dostać z takimi). Mielismy kiedys starsze Volvo z taka tapicerka, a nastepnie Renault, a teraz jeżdzimy Volvo V70 ze skórzanymi siedzeniami, i jednak bardziej miekko i wygodnie było w tamtych Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka do agni71 23.05.08, 21:23 A jak Ci się manewruje tym samochodem? Mam S60, który ma promień skrętu tira i zastanawiam się czy wszystkie modele takie są? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni71 24.05.08, 13:42 Ja go nie prowadzę. A mąż nie narzeka, aczkolwiek nie jest to typowe miejskie, male zwrotne autko. Czasem żeby zaparkować, to trzeba chwilę pomanewrować. Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Jaki samochód dla rodziny 24.05.08, 20:49 Droga Agus zakochana jestem w aucie typu Van, marka: Volkswagen, model: Sharan, paliwo: diesel !! piekny i jak dla rodziny idealny , wszystko w nim wola: "zakochaj sie we mnie, kup i ciesz sie zyciem" ale kocham tez Chrysler, oczywiscie van jak chcesz zdjecia to pisz na priva, lub zadzwon ) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Jaki samochód dla rodziny 25.05.08, 22:04 Ja polecę renault grand scenic- olbrzymi, olbrzymi bagażnik i sporo miejsca w środku. Fotele tylne osobno regulowane, rolety na szybach tylnych, mnóstwo schowków. Sąsiedzi kupili Toyote verso, w środku mają dwa foteliki - bez problemu się mieszczą, w środku miejsce dla szczupłej mamy. Sporo mniejszy bagażnik, ale pewnie też wystarczyDla lubiących naprawdę duże auta, polecam renault espace - doskonały, choć dla mnie do parkowania w mieście nieco problematyczny Odpowiedz Link Zgłoś