mysiam 22.05.08, 19:55 no i mam...sprzedałąm na allegro rowerek (12') milam nadzieję ,ze kupi ktoś ,kto zdecyduje sie na odbiór osobisty. Ale jednak będzie wysyłka podpowiedzcie ,jak najlepiej go zapakować ? może ktoraś z Was wysyłała podobną rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia_s Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 22.05.08, 20:31 Też mam do sprzedania i też się zastanawiam i też liczę na to, że kupi ktoś kto odbierze osobiście. Powiedz ile doliczałaś za koszt wysyłki? I czy wysyłasz pocztą? Co do zapakowania to trzeba pewnie odpiąć kółka boczne i przekręcić kierownicę. Potem w folię bąbelkową. No i nie wiem co dalej, pewnie do kartonu, tylko skąd taki wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 22.05.08, 21:03 gabrysia_s napisała: > Też mam do sprzedania i też się zastanawiam i też liczę na to, że kupi ktoś kto > odbierze osobiście. To nie licz, tylko najlepiej zaznacz od razu, ze tylko do odbioru osobistego (jesli mozesz miec problemy ze zdobyciem opakowania/zawiezieniem na poczte). Ja rzeczy wielkogabarytowe wystawiam tylko do odbioru osobistego, ew. kurier, jesli kupujacy go sobie sam zorganizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 22.05.08, 20:49 Jak ja wysyłalam rowerek, to zdjęłam równiez siodełko i kierownicę. Wszystko zawinęłam w bąbelki (do wzięcia w jakims sklepie komputerowym - agd), potem w w folię (użyłam do tego worków na smieci, takich najwiekszych - sa grube), i zawinęłam dotakowo w paier pakowy Wszystkie te manipulacje musiałam wyykonac, bo nie potrafiałam zdobyc kartonu. Rowerek bezpiecznie doszedł i Kupujący była bardzo zadowolony. Zapłaciłam chyba 27 zł (tzn. Kupujący zapłacił). Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 22.05.08, 21:13 Jeśli masz gdzieś w pobliżu Tesco,najczęściej wystawiają kartony, papier kartonowy przy kasach, lub podjedź do sklepu komputerowego..kartonów full i dużo bąbelków.Najczęściej kartony wystawiają złożone na tyłach dużych sklepów.Ostatnio brałam z wózka w Auchanie, kiedy pani rozładowywała towar na półki. Bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka00 Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 23.05.08, 08:48 ja właśnie kupiłam rowerek magic przez allegro i dostałam go wysłanego przez pocztę polską kierownica była skręcona na bok by rower był wąski tylne kółka nie były zdejmowane bo się nie da ale w 12 tce możesz zdjąć a i owinięty parę razy był w taką folę przeźroczystą taka specjalna co majądo owijania w sklepach np do pralek czy czegoś innego i po co papier pakowy?? nawet jakbyś wysłała we worku i poowijała go z wierzchu taśmą klejącą ale na co jeszcze papier pakowy no co ty???? to zbędny wydatek a i na to przyklejona karteczka z adresem i na moim pisało dodatkowo nie rzucać! a i za magika przesyłka była ekonomiczna 28 zł Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 23.05.08, 12:54 Podałam przykład...coś Ty się uwzięła powtarzając po 2 razy "papier pakowy"..a gdybyś uważnie czytała- jest dostępny za darmo więc wydatków żadnych. Akurat tydzień temu sprzedawałam rowerek wiec doświadczenie świeże. Dość delikatne np plastikowe części zawijałam właśnie w papier pakowy, który jest dość sztywny.A był tam koszyczek, kuferek, chorągiewka. Trzeba być elastycznym np nie miałam bąbelków wiec wykombinowałam inny sposób pakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka00 do pasik 23.05.08, 22:19 a jakbyś ty uważnie czytała to nie odpisałam na twoją odpowiedź o darmowych papierach z tesco bo takie wiem że są ale one nie nadają się do opakowania tylko do zabezpieczania tak jak ty zrobiłaś a to lis888 napisała że dała do worka foliowego i na to papier pakowy i dlatego napisałam że jest to zbędne że już nie trzeba papieru więc to ty naucz się pierwsze czytać a potem oceniaj Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 23.05.08, 09:11 2 tyg temy wysyłałam 16" rowerek własnie allegrowo i zapakowałam go w folię ochronną , tą z bąbelkami + karton. Na poczcie Pani powiedziała,że można tez wysłac bez kartonu tylko w tej folii tylko wtedy oczywiście należy ją ubezpieczyć . Przesyłka priorytetowa kosztowała nas 27 PLN, firmy kurierkie startowały od 70 PLN do 200 Iza Odpowiedz Link Zgłoś
prologica Re: rowerek-jak spakować do wysyłki? 23.05.08, 10:15 ja pakowalam w babelki plus duzy karton (zostal mi po stole, blat byl opakowany w ten karton). niestety nie udalo mi sie odkrecic pedalow, ale kierownica, boczne kolka - tak. i hmm ja zaplacilam 15zl! Odpowiedz Link Zgłoś