magia 04.06.08, 10:00 Ma ktos z Was oba te foteliki i moze je porownac. Musze kupic zapasowy fotelik do uzywania kilka razy w roku dla wysokiego 3.5 latka. Ktory warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.macka Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 10:06 ja bym wzieła X - w testach ADAC 2008 wyszedł dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 11:29 Oba wypadly bardzo dobrze w testach, nie takiej informacji potrzebuje. Chodzi mi o wygode, jakosc tapicerek, stabilnosc w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
prologica Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 11:35 magia napisała: > Oba wypadly bardzo dobrze w testach, a skad masz informacje o testach plusa?? nie takiej informacji > potrzebuje. > Chodzi mi o wygode, jakosc tapicerek, stabilnosc w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 12:17 Ze tabel ADACa www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/gtab.asp?ComponentID=148471&SourcePageID=147767 www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=563 Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 13:45 My od soboty jesteśmy posiadaczami cybexa solution x, przymierzałam swoją 5 letnią córkę do tego plus, niewiele się różnią, oba dobrze wypadają w testach, co najważniejsze, a poza tym moim zdaniem ten x ma fajniejszą tapicerkę, my wybraliśmy kolor zielony Oli w nim wygodnie, głowa jej nie opada kiedy śpi podczas jazdy no i cena bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 14:22 Jestem posiadaczką fotelików Cybex Solution Plus, kupowałam je dla synów dwa lata temu( albo nawet dwa i pół), kiedy pojawiły się na rynku ( wtedy wersji X jeszcze nie było)Wtedy też Plus miał robione testy, w ktorych wypadł bardzo dobrze. W wersji Plus tapicerka jest welurowa, ale nie jest to właściwie welur tylko w dotyku materiał przypomina zamsz, jest bardzo przyjemny i super praktyczny. Od dwóch lat wygląda jednakowo tzn nic się nie kulkuje, nie pruje, nie naciąga, jest świetny! Moi synowie jeżdzą w tych fotelikach na codzień, więc są cały czas używane. W naszym samochodzie są bardzo stabilne, i są wygodne, a jeżdżą nim już w tej chwili 5 latek i 9 latek, a więc duże dzieci (szczupłe). Starszy synek ma wyciągnięty zagłówek dość wysoko ( ale jeszcze nie na maxa) i wciąż ma bezpiecznie zasłoniętą całą głowę.Dwa razy w roku odbywamy bardzo długie podroże, dzieci wtedy śpią w fotelikach wiele godzin. Starszy podkłada sobie pod szyję dodatkowy rogalik, młodszy śpi wygodnie bez dodatkowych akcesoriów. Z mojej strony polecam Plusa, bo jesteśmy bardzo zadowoleni z wersją X, bo nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Cybex Solution Plus czy X 04.06.08, 14:31 Ups, coś mi zjadło ostatni wers: chciałam napisać, że o wersji X się nie wypowiem, bo nie mam i nawet nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: Cybex Solution Plus czy X 05.06.08, 11:38 Zgadzam się z iwek33. "+" oznacza inną tapicerkę, taką bardziej miłą w dotyku. Wersja podstawowa ma taką bardziej "sztuczną" w dotyku tapicerkę - przynajmniej dla mnie. Wersja X oznacza, że fotelik ma doatkowe ochraniacze na wysokości ramion dziecka. Jak ten fotelik X ma też wersję z tą milszą w dotyku tapicerką to może ten będzie najlepszy? dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Cybex Solution Plus czy X 08.07.08, 13:34 sama właśnie stałam przed taka decyzją. I wybrałam X-a One są inne w swojej konstrukcji. X jest szerszy w barkach i to u nas przeważyło. Zalezało mi aby dziecko w zimowej kurtce nie było wbite w fotelik. Pokrycie + fajniejsze ale trudno Odpowiedz Link Zgłoś