rossa79 02.07.08, 11:37 Tak jak w temacie. Słyszałam różne opinie? A jak Wy sądzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcia1976 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 12:07 Bosch. Mam 6 lat w tym czasie 1 raz czyścilam filtr, nie uztwam Calgonu a pralka dziala bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 12:27 nie mam zadnego sprzetu firmy beko wiec nie mam pełnego porówania.natomiast sprzet marki bosh moge polecic z calym przekonaniem.świetne maja nie tylko pralki.jest jednak jeden feler strasznie kiepski serwis.lodowka do zabudowy od samego poczatku miała uszkodzony moduł sterowania zimnem.3 tygodnie czekałam na ten cholerny moduł i trzy tyogdnie chłodziarka mi mroziłanie moglam za bardzo wymienic na nowa poniewaz nie był to sprzet stacjonarny a juz zabudowany.wiec byłby klopot.poza serwisem uwazam ze firma bosh ma fajna prosta stylistyke(co mi bardzo dpowiada)i jesli od momentu zakupu jest nie uszkodzona mozna byc pewnym ze posłuzy lata.a to juz opinia długoletnich uzytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 tylko Bosch 02.07.08, 12:38 nie porównuj tych dwoch marek ... miałam Boscha 11 lat - super, super i tyle. działała extra, pranie dziecka, dużo. W końcu skończyła żywontość coś tam poszło ... kupłiam następnego Bocha, mam prawie 3 lata, jest extra! Teściowej też Boscha sprezentowalismy - chwali a wybredna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa79 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 13:48 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Uważam podobnie jak Wy. Jedno co mnie zastanowiło to uwagi znajomych ze sklepu. Ostatnio mają zgłaszane więcej usterek dotyczących pralek z Boscha. Nie chcą mi nic wcisnąć bo Bosch jest droższy, a więc raczej droższe by mi wciskali. Znamy się już trochę czasu i opowiadają różne nowinki "zza lady". I tylko to mnie zastanowiło. Przez 8 lat miałam Whirpoola i też nie nażekałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 13:58 moz emaja wiecej usterek boscha niz beko bo jak np na 10 boschow kupionych przypada jedna beko, to sie samo przez sie rozumie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa79 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 14:20 No właśnie sprzedaż mają porównywalną, a nawet z przewagą sprzedaży Beko. Czasem Beko schodzi im od ręki, a Bosche trochę stoją. Ciekawa byłam opini użytkowników tych marek, bo w zasadzie Beko dopiero wchodzi i mało kto jest do tej marki przekonany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka00 Re: Pralka Bosch czy Beko? 02.07.08, 23:41 beko lepiej się sprzedają bo dużo ludzi się nie zna i kupuje tańsze z więcej funkcjami bajerami i do tego beko ma 5 lat gwarancji natomiast bosch tylko 2 lata. Sama niedawno stałam przed wyborem kupna pralki i kupiłam boscha bo wydawał mi się najlepszy i każdy sprzedający to potwierdzi to tak jak porównywanie mercedesa do malucha?? nie można boscha porównywać do beko Bosch jest na niemieckich częściach tak samo jak prali siemensa natomiast beko to chyba Tureckie i nie wiem jak z jakością Odpowiedz Link Zgłoś
kfcja Re: Pralka Bosch czy Beko? 03.07.08, 06:39 No ja nie będe porównywać bo nie mam boscha ale za to beko już 6 lat i polecam. Do nowego domu też kupuję beko. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa79 Re: Pralka Bosch czy Beko? 03.07.08, 07:15 Bosch i Beko mają po 2 lata gwarancji. Porównywałam cenę obydwu pralek o podobnych funkcjach - nie ma różnicy. Beko też ma niemieckie części. Kupiłam Beko. Zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
florka007 Re: Pralka Bosch czy Beko? 03.07.08, 11:38 Właśnie też stałam przed wyboem pralki Pozbieraliśmy trochę opini, połaziliśmy po sklepach, wypytywaliśmy się. Bosh - wysoka półka, droższy ale dobry pod warunkiem, że nie jest składay w Polsce(opinia sprzedawczyni).W razie awarii części dośc drogie. Beko - no coż nie jest to ta sama półka ale duużo niższa. My zdecydowaliśmy się na elektroluxa - mama ma i super się spisuje mimo że chodzi conajmniej raz dziennie. Jest to lekko niższa półka od bosha ale i tańsza, tańsze są też części.U nas w mieście mają badzo fajny serwis elektroluxaa a to tez ważne przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Pralka Bosch czy Beko? 03.07.08, 12:57 ja mam bosch ,i chwalę pod niebiosa-ale reklamacje sie zdarzają w nich i dodam dlaczego-są to chyba jedyne pralki które nie są do końca dokręcane. tzn0po miesiącu uzywania pralka wydaje takie stukanie jakby coś w bebnie zostało np guzik- wielu to ignoruje i dlatego pralki się zacieraja ale my tez kupiliśmy od hurtownika, który jest naszą rodziną i kitu by nie wcisnął i zastrzegł ze po miesuiącu jak pojawi sie stukot nalezy wezwac serwisanta- faktem sie stało po 6 tygodniach stukotanie-serwisant przyjechał-ja nic o dokrecaniu ani słowa-ale on odrazu powiedział mi ze to niedokręcone sa pralki- akurat boscha-podokręcał poszedł a praleczka hula i na 3 razy bo liczna rodzina-także ja polecam tę pralkę Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Pralka Bosch czy Beko? 03.07.08, 15:16 Pralki Bosch składane w Polsce są podobno bardzo dobre. Mają tu najnowszą linię produkcyjną (bardzo nowoczesna fabryka pralek i suszarek w Łodzi). Zatem sprzedawczyni wprowadza ludzi w błąd Przy okazji: mam cały sprzęt w domu Bosch i Siemens i naprawdę nic mi się jeszcze nie popsuło (od 7-8 lat). P.S. Nikt mi nie płaci za reklamę i mówię o tym z własnego i nie tylko własnego ale i znajomych doświadczenia A facet, który polecił mi tą firmę (pod jego wpływem podjęłam dec. o zakupie sprzętu w/w marek ( to teraz jedna firma BSH) - założył się ze mną, że sprzęt będzie działał o wiele dłużej niż wynosi okres gwarancji). I wiedział co mówi, gdyż projektował dla tej firmy sprzętzatem miał ( i ma ) najlepsze rozeznanie w temacie Odpowiedz Link Zgłoś