Dodaj do ulubionych

wózek na grudzień

29.09.03, 11:42
Bardzo proszę o rady,jaki wózek wybrać(dla mikołajkowego bobaska-
06.12.03).Chicco tech 4wd,polak orion a może na paskach???-oglądałam taki
nawet nie wiem jakiej firmy(polski,tylko 649zl)stylowo podobny do ww ale
niesamowicie miękki i bujany,tamte dla mnie bardzo sztywne!Który lepszy?
magda i bobasek31
Obserwuj wątek
    • kopytko1 Re: wózek na grudzień 29.09.03, 13:53
      Hej,ja mam polaka oriona na pompowanych kołach,rewelacja.Polecam i nie jest
      taki sztywny.Ja akurat jestem niska więc rączkę mam po drugiej stronie i mni
      eosobiście lekko się prowadzi co potwierdziło jeszcze kilka innych osób.POlecam
      gorąco
      Ewa
    • dollores1 Re: wózek na grudzień 29.09.03, 15:25
      Witam,
      ja również zostane mamusią w grudniu (no chyba że nasz maluch się pośpieszy)
      Mogę ci zaproponować jeszcze inny wózek, na który my jesteśmy już zdecydowani -
      Deltim Focus. Kosztuje 800 zł. Polski, ale bardzo dobry. Duże pompowane koła
      idealnie będą się sprawować na śniegu i w chlapie smile Ma bardzo dobre recenzje
      na forum i znakomite opinie koleżanek które go używają od jakiegoś czasu. Jak
      dla mnie ma same zalety:
      - bardzo dobra amortyzacja (trójstopniowa na wszystkie koła)
      - leciutki jak na wózek z pompowanymi kołami (11 kg całość, aluminiowy)
      - osobna gondolka i spacerówka (gondolkę wraz z dzieckiem do 3 m-ca można wozić
      w samochodzie )
      - bardzo dobrze wyważony (naprawdę łatwo się nim manewruje)
      - składany jedna ręką (odpinasz gondolę i składasz / rozkładasz pociągając za
      rączkę)
      - regulowane oparcie wewnątrz gondoli
      - duży kosz na zakupy
      Moim zdaniem to najlepszy wózek w tej kategorii cenowej wśród wózków z
      oddzielna gondolą.
      Wiele wózków nie ma osobnej gondoli tylko ochraniacz na nóżki dopinany do
      spacerówki lub nosidło wkładane do spacerówki, ale ja uważam że na zimę
      najlepsza jest jednak gondola.
      Trochę się rozpisałam, ale na prawdę oglądaliśmy już mnóstwo wózków i ten
      wydaje nam się wart swojej ceny.
      pozdrowionka
      • kopytko1 Re: wózek na grudzień 29.09.03, 21:39
        Witam ja jeszcze raz o palaku bo koleżanka wymieniła cechy deltima więc ja teżsmile
        Jest tańszy ok 650 zł
        ma również duże pompowane koła i super amortyzację
        jest to spacerówka z nosidłem ale jest doskonała bo:
        ma zapięcia dodatkowe (osłonka żeby nosidło nie wypadło,oprocz tego jest
        przypinane)
        samo nosidełko ma również dopinkę jakby ze stójką więc nawet dzidzia nie
        poczuje wiaterku
        no i ma ogromną budkę która osłoni każdy wiatr
        Ma obszerny kosz na zakupy(odpinany można wyprać)35 l
        przekładana rączka
        kieszeń na budzie i odpinane okienko
        składany w rąćzce jedną ręką i nie trzeba nic ściągać
        szelki,osłonka na nóżki już do spacerówki,folia przeciwdeszczowa
        i jak to się nazywa takie palstiki przy rączce dla mamy i dla dzidzi dopinana
        już do spacerówki(ma miejsce na kubki i na coś tam jeszcze)
        uff też jest aluminowy
        jedyny mankament to jest cięższy od deltima....ale ja sobie chwalę bo dosłownie
        prowadzi się rewelacyjnie.
        No i oczywiście to też polska produkcjasmile
        Ale wybór należy do Ciebie..
        pozdrawiam przyszłą mamuśkę,
        Mama Adasia i Tomka

• wwwooo Re: wózek na grudzień 30.09.03, 13:55
      Mam do sprzedania wózek Peg perego - lekki, o dużuch kołach z błotnikami -
      super na chlapy i śnieg. A co najwazniejsze gondolka jest szeroka przez co
      łatwo jest dobrze opatulić dzidziusia.Dodatkowo udogodnienia typu - gondolka
      jest kołyską lub nosidłam, regulacja rączki wózka... Nowy wózek kosztyje 1400
      zł ja chcę 600 zł - stan idealny wraz dodatkami. Warszawa 605 67 54 67. Iwona
    • kopytko1 Polak raz jeszcze 02.10.03, 10:21
      ZApomniałam dodać że ma ten wózek zdejmowaną "tapicerkę" którą można sobie
      wyprać, i rzecz ważna...podnóżek który można podnieść do poziomu.O co chodzi?
      Jak dzidzia śpi to nóżi jej zazwyczaj zwisają a to źle wpływa na krążanie a tu
      ten podnóżek może być jakby przedłużeniem wózka no i jest na nim folia żeby
      bucikami nie pobrudzić materiału(a folię łatwo wytrzeć).Oczywiście na nożki
      jest osobny podnóżek taki duży plastikowy...To chyba już wszystko,zresztą
      zapraszam na ich stronę www.polak.pl (albo z com.pl)
    • agni71 Re: wózek na grudzień 02.10.03, 13:27
      mmm1231 napisała:

> Bardzo proszę o rady,jaki wózek wybrać(dla mikołajkowego bobaska-
      > 06.12.03).Chicco tech 4wd,polak orion a może na paskach???-

ja mam wozek na paskach - Implast Roy. Sprawdzaja sie bardzo dobrze, jest
      duzo "miekszy" w prowadzeniu od np. Focusa (wozki porownywalam w sklepie i
      Focus w porownaniu wydal mi sie bardzo twardy). Dodatkowa zaleta Roy'a jest
      regulowana wysokosc raczki -Focus na pewno tego nie ma, nie wiem jak Polak
      Orion. Na zime plecalabym wozek z oddzielna gondola, te z nakladanymi nosidlami
      sa zazwyczaj mniejsze i wezsze, a w zimie maluszka mocno sie opatula.
      Niezaleznie jaki wozek wybierzesz, zwroc tez uwage na spacerowke. Gondoli uzywa
      sie przez 6 miesiecy, a spacerowki duzo dluzej. Sprobuj sobie wyobrazic
      maluszka w czesci spacerowej - czy bedzie mu wygodnie, czy bedzie mial dosyc
      miejsca itp. Roy jako gondola jest super, jako spacerowka jest gorszy, bo
      wydaje mi sie, ze siedzenie i oparcie moglyby byc wygodniejsze - moze bardziej
      wyprofilowane lub bardziej miekko wyscielone ? Gdybym teraz kupowala wozek to
      kupilabym na poczatek sama gondole, a pozniej pozadna spacerowke. Gondola z
      powodzeniem moze byc "z drugiej reki" , bo przez tak krotki okres czasu
      naprawde nie zdazy sie zniszczyc.

aga
      • agnicha1 Re: wózek na grudzień 03.10.03, 13:26
        Ja mam Inglesine Magnum . Uważam że b. fajna. Jest bez gondoli , ale ja
        dokupiłam ciepły śpiwur i super. jest bardzo obszerna , a co najważniejsze ma
        regulowane oparcie czego nie maja gondole a dzieci chca siadać przed 6 m zycia
        i wtedy regulowane oparcie ratuje zycie. Ma tez szelki asekuracyjne. Kosz ma
        metalowy. koła pompowane . Niestety nie jest lekka , ale prowadzi się świetnie.
        Na pewno dziecku nie bedzie wiało bo do okoła główki jest specjalne
        zabezpieczenie. pan nam mówił ze to zabezpieczy przed rowerem , ale w to juz
        nie uwieżę. świetnie sie prowadzi jest miękka. Kieszonki po bokach i z tyłu
        budki. Rączka jest łamana niestety nie jest przekładana i trzeba przełozyć całą
        górę jak chce sie zmienić ustawienie. Nie jest to komfortowe , ąle ja
        przekładałam razem z 8m maluchem . góre mozna zdjąć i ma specjalne szelki do
        przenoszenia. Rodziłam w styczniu i uważam , ze gondola jest całkowicie
        zbędna. a jeżeli chodzi o Implasty to wiem że to kwestia gustu , ale dla mnie
        spacerówka implasta wyglada jak wózek z poprzedniej dla dzieci specjalnej troski
        buziaki i trafnego wyboru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka