iz-zza 23.07.08, 12:19 Cześć dziewczyny, chcę kupić krzesełko do karmienia, czy możecie doradzić jaki model jest godny polecenia, na co zwracać uwagę, itp? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.tyl Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 23.07.08, 12:34 Ja mam takie białe plastikowe z Ikea. Ma duży blat. Łatwo umyć całość, ma szelki. Obecnie służy również jako jeździk-pchacz po kuchni ) Nie ma żadnych bajerów, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.1 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 23.07.08, 14:40 Ja mam Polly Chicco. Jestem bardzo zadowolona. Myslę że takie drewniane i taki fotelik jak Polly ( ortalionowe siedzisko) sa bardzo dobre pod względem czyszczenia. Odradzam mareriałowe siedzisko. Mi się przydała zdejmowana taca, kółeczka, to że jest składane i można obniżyć lub podwyższyć siedzisko do pożądanej wysokości, no i są pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a krzesełko :) 23.07.08, 14:48 Ja noszę się z zamiarem kupna takiego,spełnia wszystkie moje wymagania(na kółkach,duży blat,szelki i przegroda, która zabezpiecza dziecko przed ześlizgnięciem się z krzesełka,łatwa do zmywania ceratka,składane) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.1 Re: krzesełko :) 23.07.08, 17:26 A i jeszcze z tyłu ma kosz i rozkładane jest prawie na płasko i ma dodatkową podstawkę do odkładania czegoś przez rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
luleczek111 Re: krzesełko :) 24.07.08, 14:24 ja mam Peg Perego prima pappa diner, to chyba najnowsze. Jest super, ma 7 wysokości, 4 pozycje w poziomie, podwojny blat (1 do posilku, 2. do zabawy.Sliczne kolorki polecam. Jedyna wada to cena (ponad 600zl:/) Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 23.07.08, 15:18 IMO prostota górą - mam ikeowe krzesełko. I jest świetne. Bardzo łatwo się zmywa. Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 23.07.08, 17:15 ja mam fotelik corrado-ponieważ rozkłąda się prawie na płasko używałam go praktycznie od urodzenia dla młodszej córki ma kółka,odpinaną tackę z dodatkową tacą wyciąganą,koszyk z tyłu,uchwyt na napoje... są na allegro-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33331 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 23.07.08, 18:32 w zeszłym tygodniu kupiłam chicci poly-jest komfortowe.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia0822 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 24.07.08, 11:11 Hej mogłabym prosic o focie takiego krzesełka jakiegos, bo tez zamierzam kupic małemu, ale nie widzę na stronie ikei takich, prosze o fotki, mój adres magda.g20@op.pl. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
sered pytanie do użytkowniczek :) 18.08.08, 09:40 drogie Mamy! jak się jeździ na dwóch kółkach w takim krzesełku? bo niektóre mają 4 i wydają mi się bardziej mobilne... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 18.08.08, 19:43 1. czy plastikowe-nowoczesne- super-ekstra krzesełka rzeczywiście się sprawdzają? Bo ja mam wrażenie, że są mało stabilne i chybotliwe... 2. czy dziecko siedząc na plastikowej wyściółce nie poci się/ nie odparza (szczególnie w takie upały, jakie były ostatnio) 3. mam sentyment do najzwyklejszych krzesełek drewnianych- czy słusznie czy te nowoczesne mają jakieś wyjątkowe zalety? Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 18.08.08, 20:24 Ja również jestem na etapie wybierania krzesełka do karmienia, bardzo spodobał mi się ten model aukcja.onet.pl/show_item.php?item=417214384 Czy może coś słyszałyście o tych krzesełkach, czy warto go kupić?? Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 19.08.08, 13:11 podbijam pytanie o fisher price i jeszcze chciałam zapytaćo baby design pepe. Ktoś może ma takie?? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 19.08.08, 15:38 Ja raczej myślałam o czymś takim allegro.pl/item416516226_drewniane_krzeselko_geuther_nanu_2370na_na.html choć cena jest trochę przerażająca... Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 20.08.08, 16:46 i jeszcze siedzisko trzeba dokupić i pewnie pasy zabezpieczające... (przeszłam to Mi się Stokke podobał, ale regulowana wysokość...) Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Krzesełko do karmienia - jaki model wybrać? 20.08.08, 16:44 > 1. czy plastikowe-nowoczesne- super-ekstra krzesełka rzeczywiście się > sprawdzają? Bo ja mam wrażenie, że są mało stabilne i chybotliwe... Moje się sprawdza Kupiliśmy po wynikach testów, w których drewniane krzesełka (a szczególnie te krzesełko na stoliku) zostały niemal zmiecione za bezpieczeństwo głównie i komfort (stabilność ). No i bardzo często stosowane są lakiery niedozwolone do użytku dla rzeczy dla dzieci. > 2. czy dziecko siedząc na plastikowej wyściółce nie poci się/ nie odparza > (szczególnie w takie upały, jakie były ostatnio) Odparzać, to się nie odparza. Spocić, to się moje dziecko spociło, ale w foteliku samochodowym o wiele bardziej Nie płynęła tylko była troszkę wilgotna na pleckach > 3. mam sentyment do najzwyklejszych krzesełek drewnianych- czy słusznie czy te > nowoczesne mają jakieś wyjątkowe zalety? Regulacja wysokości siedziska dzięki czemu dziecko może siedzieć z Wami przy ławie i przy stole, zawsze z dostosowaną wysokością. Jak masz mniejsze dziecko, to odchylane siedzisko do pozycji niemal leżącej - np. zamiast leżaczka Mój mąż był wielkim zwolennikiem drewnianych, ale po wynikach testów krzesełek mu przeszło (Świat Konsumenta), no i kupił tę regulowaną wysokość Zapomniałabym wspomnieć o regulacji dosunięcia tacki do dziecka Mozesz dosunąć lub trochę dać pooddychać Jak je samo to się nie upaprze a potem jak ma troszkę posiedzieć, to można trochę odsunąć tackę. No i regulowany podnóżek. Jak się całkowicie wyprostuje, to dziecku w kostkach nóżki nie zwisają, tylko ma ką prosty, więc wygodniej. Patrzę się na krzesełko i szukam Osobiście nie korzystam z dodatkowej tacki z boku krzesełka (Chicco Polly) i siatki na zabawki, ale i tak jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa chicco polly 20.08.08, 07:50 same plusy za miekkie regulowane,wygodne siedzisko,za szybko zakladana podstawke na jedzenie,za kosz na zabawki,za podstawke boczna na chusteczki np.Polecam-korzystamy z tego krzeselka juz od 4 mies,a mala ma juz 10 mies Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: chicco polly 20.08.08, 13:50 Ja mam Chicco Polly.Bardzo sobie chwale.Polecam! allegro.pl/item416762512_chicco_polly_krzeselko_do_karmienia_6kol_gwar24msc.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonka2 Krzesełko 20.08.08, 21:58 A ja kupiłam takie aukcja.onet.pl/show_item.php?item=414279420 Jestem bardzo zadowolna... Odpowiedz Link Zgłoś