Dodaj do ulubionych

Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki?

30.07.08, 21:23
Muszę jutro kupić prezent dla 4-latki.Nie mam pomysłu. W
wyszukiwarce niczego nie znalazłamuncertain Pomożecie?
Mogę przeznaczyć na to max 100 zł.
Obserwuj wątek
    • agulka04 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 30.07.08, 21:40
      koraliki do nawlekania
      koraliki do wbijania (takie grzybki, z których się wzory układa na
      dziurkowanej podstawce)
      ciastolina
      tablica dwustronna
      może jakiś super zestaw plastyczny ?? moja uwielbia szablony do
      odrysowywania
    • mama_kotula Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 30.07.08, 23:29
      Klocki Lego. Nie jakiś wypasiony zestaw "dla_dziewczynek" typu Clikits czy inne
      różowo-księżniczkowe cudo, tylko duże pudło tzw. uniwersalne (w 100zł można się
      zmieścić).

coś takiego:
      allegro.pl/item406700974_lego_5519_creator_niebieskie_wiadro_od_4_lat.html
      A w sumie to warto zapytać, czym dziecko się bawi, co lubi robić, a czego nie
      lubi - moja córka piała na widok zestawu latarka + lornetka + lupa, ale zdaję
      sobie sprawę, że spora grupa czterolatek olałyby go, śliniąc się za to przy
      kucykach Pony, lalkach Barbie i błyszczących spineczkach smile
      • r0sie mamo_kotula 31.07.08, 00:12
        Moja 4-latka oprocz wspomnaianych wczesniej zabawek lubi bawic sie kolejka
        elektryczna - ma Tomiego, klockami i puzlami wszelkiej masci, zestawami do
        gotowania..

Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce
        rozprawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? smile
        O koronie ostatnio tez czesto slysze ostatnio, czyli jakies przebranie za
        krolewne to byloby to cos!
        • mama_kotula Re: mamo_kotula 31.07.08, 00:28
          Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce rozprawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? smile

Absolutnie nie w sklepach dla dzieci, nie kupuj jakiegoś plastikowego badziewia, które się rozwali po kilku dniach używania.

Ja akurat lornetkę miałam.. nie wiem skąd, ale porzadna owszem była, latarkę kupiłam w kerfurze - nie najtańszą taką, ze średniej półki cenowej, a lupę w filatelistycznym smile)
          I tak się zestaw skompletował sam smile

> O koronie ostatnio tez czesto slysze ostatnio, czyli jakies przebranie za krolewne to byloby to cos!

u nas by to był niewypał tongue_out
          Prędzej przebranie potwora - o, to byłoby to coś smile)
          Zresztą ostatnio młoda ma jakieś zainteresowania niepokojące, przynosi mi coś z klocków i mówi - "to dla ciebie" na co ja - "o, jakie ładne łózeczko, z baldachimem" - a młoda na to: "to nie łóżeczko. to trumna. a to nie baldachim. to wieko trumny". A w środku faktycznie, leżał szkielet z lego. Z tego wnioskuję, że przebranie kościotrupa również byłoby przyjęte z entuzjazmem wink
          • agulka04 ulubione zabawki mojej Agi 31.07.08, 19:33
            www.allegro.pl/item410093572_evi_w_domku_na_drzewie_nr_573_3791.html
            www.allegro.pl/item409784309_evi_w_kuchni.html
            jest mnóstwo zestwów, mojej Adze rodzina dokupuje różne na róźne
            okazje,
            ale latarkę też uwielbia smile i kompas

ale lepiej podpytać rodziców,
          • r0sie Re: mamo_kotula 31.07.08, 23:27
            mama_kotula napisała:

> Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce rozp
            > rawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? smile
            >
            > Absolutnie nie w sklepach dla dzieci, nie kupuj jakiegoś plastikowego badziewia
            > , które się rozwali po kilku dniach używania.
            >
            > Ja akurat lornetkę miałam.. nie wiem skąd, ale porzadna owszem była, latarkę ku
            > piłam w kerfurze - nie najtańszą taką, ze średniej półki cenowej, a lupę w fila
            > telistycznym smile)
            > I tak się zestaw skompletował sam smile

Dzieki!
    • ela.gazela Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 20:32
      moja siostrzenica, która ma co prawda już 5 lat dostała ode mnie niedawno klocki
      Geomag takie:
      merlin.pl/GeoMag-Panel-Pastelowy-klocki-magnetyczne-46-elementowe/browse/product/206,509478.html
      dostała je w maju i jej mama nie może się nadziwić, że wciąż jeszcze bawi sie
      nimi. do tej pory każda zabawka po tygodniu lądowała w kącie
      • sweet_pepe Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 04.08.08, 12:17
        Mój syn bawił się ostatnio tymi klocki z synem mojej przyjaciółki. Muszę
        przyznać, że miałyśmy dzieci z głowywink na dobą godzinę! Bardzo byli nimi
        zaabsorbowanismile
    • bj32 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 20:52
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
    • jjcc Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 23:33
      Ja dla swojej córki kupiłam Giggle Wiggle - to taka stonoga, która strasznie się
      kręci i trzeba układać małe kuleczki na jej łapkach. Śmieszna gra zręcznościowa.
      Wszyscy mamy spory ubaw! Można kupić w każdym markecie, kosztuje około 90 zł.
      • ju8 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 02.08.08, 03:24
        Moja niezmiennie kocha klocki lego oraz wszelkie "zabawy plastyczne". Kredki,
        farby czy ciastolina zawsze przyjmowane z radością. Ostatnio uwielbia także
        wszelkie gry karciane i planszowe.
        Ważne jest to co uwielbia dziecko, wiadomo jedna bawi się lalkami a druga woli
        samochodysmile
        Acha, moja zawsze cieszy się z nowej książeczki, ma już naprawdę pokaźna
        biblioteczkęsmile

Tak na marginesie to w Polsce są niestety bardzo drogie zabawki. Np wspomniana
        wyżej gąsienica w Uk kosztuje ok 6f, zestaw "operacja" z ciastoliny kupiłam
        córce za 5f. Ostatnio mała dostała zestaw 8 gier z ulicy sezamkowej:
        cgi.ebay.com/SESAME-STREET--123-GAME-PLACE-8-GAMES-IN-1-_W0QQitemZ250277038604QQcmdZViewItem?IMSfp=TL0807311168r23814
        Zapłaciłam 6f
    • lulla77 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 02.08.08, 07:54
      mże jakaś gra zręcznościowa np.
      www.allegro.pl/item409578655_gra_spadajace_malpki_mattel_oryginalne_reklama_.html
    • kanna Lornetka 02.08.08, 21:39
      ja - dla chłopca wprawdzie - kupiłam lornetke na wyprzedaży w
      Tchibo. Gumowana, antyposlizogwa obudowa i prawdziwe soczewki.
      • mama_inka Re: Lornetka 03.08.08, 21:31
        U nas hitem jest laka i ubranka do niej.Wiki bedzie mieć cztery lata w
        listopadzie ale w chwili obecnej zabawa w dom to podstawa.
        • ewusia13 Re: Lornetka 03.08.08, 23:38
          moja córa (4,5 roku) dostała ostatnio od ciotki kasę...
          poszłyśmy do sklep, żeby spożytkować otrzymane pieniądze, namawiałam córę na
          klocki, lalki a ona wybrała sobie składaną ulicę z WADERA...
          zbudowała 4 metrowy tor, ma autka i robi wyścigi

trudno coś poradzić jak nie zna się dziecka...
          moja córa na co dzień bawi się klockami, dużo rysuje i robi coś z ciastoliny a
          tu nagle wyścigi samochodowe...
    • mruwa9 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 04.08.08, 12:25
      Polly Pocket (moja trzylatka juz odkryla uroki tej zabawki). Lubi
      tez podbierac bratu lego (i to nie zwykle, uniwersalne klocki, ale
      figurki klonow z serii Star Wars, wozi figurki samochodzikami).
      Lornetka rowniez bylaby ok.
      • beztroska007 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 07.08.08, 17:10
        Moja córeczka ma teraz fazę na kotka hallo kitty. Od telewizora jej oderwać nie
        mogę. Także wszelkie zabawki z motywem kotka, bądź sam kotekwink, można znaleźć w
        wielu miejscach w moim domu.
        • sweet_pepe Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 08.08.08, 15:40
          Hmm, domyślam się, że kotka możesz mieć dosyć, ale czego się nie robi dla
          dzieci... Zobacz: merlin.pl/browse/promotion/2/hello_kitty.html
        • alanamami27 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 09.08.08, 01:06
          u nas podobnie...kotki wszelkiego rodzaju...tydzien temu byly jej
          urodziny i wszystko lacznie z tortem bylo kotkowe....poza tym
          kotkowe ubrania....i wszystko kotkowe...dostala tez kota ..takiego
          zwyklego ,bialego pluszaka i zadne inne zabawki jej nie ruszaja...no
          moze poza domkiem z kucykami pony...a do tego kocha samoloty ....ma
          ich chyba ze 30...kazdego rodzaju....i to od malenkosci je
          uwielbia...tak wiec kazde dziecko jest inne ...raczej rodzice wiedza
          co ich dziecko lubi...ale widze ze motyw latarki sie przewija...moja
          tez uwielbia latarki...potrafi godzinami sie bawic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka