Dodaj do ulubionych

LAKTATOR - jaki polecacie?

12.10.03, 00:29
jeden kupiłam zły, na drugi spadło ciężkie pudło jeszcze przed użyciem...
jakich używacie (-łyście) i polecacie lub nie?
pozdrawki
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 11:30
      NIE polecam Medela reczny, z takim tlokiem - byl dla mnie niewygodny. Ostatnio
      w ktorejs z gazet byl test laktatorow - polecali Avent reczny.

aga
    • chuda20 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 19:09
      Hejka
      Miałam kilka laktatorów 3 ręczne i jeden elektryczny.Na początku kupiłam nuka-
      taki za 40 zł i musze powiezieć że był beznadziejny.Nie dość że niewiele
      sciągał to jeszcze tak to bolało, że aż łzy leciały.Potem zakupiłam Aventu i
      był to zakup rewelacyjny.Świetnie ściągał mleko, jeśli chodzi o mycie to było
      to troszkę kłopotliwe bo składał się z wielu części.Także ten Aventu
      poleciłabym każdemu smile.W miare upływu czasu mleka miałam coraz mniej i kupiłam
      medela.Najpierw była to medela ręczna-ze szpitala wypożyczyłam taką pompkę i
      też muszę przyznać, że byłam zadowolona.Niestety gotowałam tamten laktator go
      spaliłam tak więc musiałam kupić następny i kupiłam medela elektryczny.Też
      byłam z niego zadowolona.Tak więc polecam Aventu i medela(ale elektryczny bo
      ręcznym strasznie trudno się ściąga).
      Pozdrawiam-chuda
    • basha Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 20:24
      Avent Avent Avent!!!!
      Broń Boże nie kupuj lakty. Jest beznadziejny
      • grzalka Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 20:37
        Ja miałam Avent ręczny i byłam baaaaaardzo zadowolonasmile)
    • w_ania Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 21:14
      zależy ile mleka musisz ściągać - ręczny AVENT- polecam.
      Jeśli elektryczny to Medela
      Ania
    • sdomitrz Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 12.10.03, 21:18
      Avent ręczny jest niezły, ale w ciągu 4 miesięcy używania musiałam dwa razy
      wymienić częśći, bo pekają. Może elektryczny byłby lepszy?
      • magania Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 14.10.03, 15:27
        Medela jest rewelacyjny!.Uzywam pol roku,nic sie nie dzieje,ma dobry
        ciag.Jezeli bedziesz musiala duzo sciagac i czesto kup elektryczny.Ja mam
        reczny,mi wystarcza,sciagam prawie codziennie.Doradca laktacyjny w szpitalu
        polecil mi ten laktator.
    • mimiw Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 15.10.03, 21:53
      A ja miałam Avent reczny i choc sciagal bardzo dobrze to tez wymienialismy
      czesci gdyz sie łamał.
      W szpitalu uzywałam elektrycznego.Teraz gdybym miała wybierać kupiłabym jednak
      elektryczny.Pozdrawiam, Mimi
    • elasie Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 15.10.03, 22:18
      W trakcie relaktacji uzywalam laktatora eletrycznego wypozyczonego ze szitala,
      a potem odciagalam sie recznie. Zaden z laktatorow mi nie podpasowal, bo
      pokarm lal sie po piersi, a nie splywal do butelki. Przy recznym odciaganiu
      nie bola brodawki i nic nie trzeba myc i wyparzac, oczywiscie oprocz butelki.
      Zdecydowanie polecam reczne odciaganie!!!
    • kajan13 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 16.10.03, 20:27
      DZIĘKI DZIEWCZYNY
      PRZEWAGA AVENTU DOŚĆ WYRAŹNA
      MAM TERAZ POŻYCZONĄ MEDELĘ - LEDWO 10-15 ML A RĘKA ODPADA sad
      RĘCZNIE JESZCZE GORZEJ sad((
      CHYBA POSZUKAM OKAZYJNEGO AVENTU
      POZDRAWIAM Z POGODNEJ DZIŚ WARSZAWY
      • doda8 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 11.11.03, 22:06
        reczny Awent jest drogi i bardzo ale to bardzo wadliwy czesci się łamią
        nie polecam.używałam czesto i byłam rozczarowana.
        • leigh4 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 13.11.03, 10:57
          O łamaniu się części Aventu miałam okazję przekonać się sama, kiedy to na pół
          godziny przed najważniejszym egzaminem mojej przyjaciółce się złamała taka
          część mocująca pompkę do butelki. Niemniej jednak z tego co wiem, moja
          koleżanka kupiła nowy - taki sam, i chwali go sobie bardzo. Teraz ja stoję
          przed wyborem jaki wybrać, pewnie mimo awaryjności wybiorę Avent właśnie, ale
          mam pytanie: który jest lepszy, taki z torebkami czy z butelkami? Mi się wydają
          torebki bardziej praktyczne(można zamrozić) ale jak jest w rzeczywistości
          pojęcia nie mam...
          • mamongabrysi Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 13.11.03, 22:06
            Mialam ręczny Chicco - zgroza.
            Ania
          • przyszly_inwalida Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 14.11.03, 21:34
            Witam mamusie i przyszłe mamusie.

Żona trzy dni po wyjściu ze szpitala po porodzie musiała do niego powrócić.
            Dwa razy dziennie przez dwa tygodnie (drugi i trzeci tydzień życia naszego
            synka) przewoziłem pokarm żony do domu. Nie znałem się zupełnie
            na "laktotarach" i kupiłem jakiś z pomką w kształcie "pompki rowerowej" (cena
            około 50 zł). Nie mogąc patrzeć na "walkę" żony w tym samym dniu kupiłem
            zestaw Avent (159 zł) z torebkami. Sprawdził się znakomicie. Musiałem jescze
            dokupić dodatkowe woreczki, zatrzaski do woreczków i podstawki pod woreczki).
            Pokarm wpada bezpośrednio do woreczka, można go następnie przetrasportować,
            zamrozić, a następnie podgrzać i podać dziecku. Żadnego przelewania !!!. Wg
            instrukcji laktator należy przemywać ciepłą wodą a butelki sterylizować.
            Woreczki są jednorazowe i ten problem odpada. Sterylizator na parę wodną
            kosztuje 275 zł a taki wkładany do mikrofalówki 99zł. Buteleczki wygodniej się
            transportuje, woreczki są delikatne - ja do transportu woreczków używałem
            małej lodóweczki na puszki z piwem. Nie jest prawdą że laktator Avent jest
            słaby - na początku się przeraziłem bo żona też tak stwierdziła. Nie poddawała
            się, próbowała przez kilka pierwszych prób trwających nawet kilkanaście minut
            efekt był mizerny ale na drugi dzien już wszystko było OK. Trzeba próbować i
            się przyzwyczaić. Jednak największą zaletą Avent'u jest możliwość jego obsługi
            jedną ręką i duża delikatność (oczywiście w porównianiu z tym z "pomką
            rowerową" - tu trzeba używać obydwu ramion i wszystkich mięśni).

Przepraszam, że wdarłem się na kobiece forum ale takiej informacji strasznie
            potrzebowałem i nigdzie jej nie znalazłem.

pozdrawiam mamusie
    • dta Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 14.11.03, 17:31
      Avent!!!!!!!!!!!
      Nic mi się nie złamało, a odciągałam często i w różnych pozycjach. Planujemy z
      mężem drugie dziecko i nasz Avencik już na nie czeka. Słyszałam natomiast, że
      nie jest to dobry laktator jeżeli laktację trzeba wywołać po porodzie. Podobno
      ciąg jest za słaby. Do tych celów podobno medela jest lepsza. Piszę "podobno",
      bo na szczęście nie miałam problemów z mleczkiem. Tak że reasumując: AVENT.
    • mama_do_kwadratu Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 16.11.03, 10:42
      Ja miałam elektryczny Nuk- w telegraficznym skrócie- horror.
    • jorutka Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 17.11.03, 10:14
      AVENT!!!!!!!!!!!!!!!
      Zciągałam mleko przez 9 miesięcy, bo moja córcia nie chciała ssać piersi. I po
      takim czasie rzeczywiście trochę się zużył wink ale generalnie uzywanie go to
      była sama przyjemność.Bardzo polecam.
    • elasz4 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 17.11.03, 13:34
      Ja polecam Avent, bo sama stosowałam i dla mnie okazał się zbawienny. Ze
      względu na to, że mój synek nie mógł ssać to odciągałam pokarm na okrągło więc
      uważam, że dość długo i intensywnie go używałam. Nie złamała mi się żadna część
      więc poza pierwotnym wydatkiem w wysokości 150 złotych nic więcej nie
      dokupywałam. Miałam laktator z butelkami, bo taki mi pasował.
      Aha i jeszcze jedno rzeczywiście jak byłam sama to rewelacyjna była możliwość
      odciągania pokarmu jedną ręką, a drugą w tym momencie karmiłam synka z butelki.
      Dla mnie oszczędność czasu o czym każda mam chyba wie.
      • gochagocha Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 18.12.03, 09:56
        A wsrod Aventow polecacie ten z butelka czy z woreczkami?
    • ainer1 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 18.12.03, 14:41
      a ile kosztuje elektryczny Avenru i menela?

Renia
      • renka14 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 18.12.03, 18:02
        do dziewczyn polecających Avent - jak jest z zakupem części zamiennych, gdyby
        się coś złamało, czy można dokupić część czy też od razu nowy
    • lemona1 Re: LAKTATOR - jaki polecacie? 19.12.03, 10:59
      Jezeli elektryczny laktator to Avent czy Mendela? cena do jakosci?
      lemona1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka