eblondyneczka 15.09.08, 20:39 ile sie czeka na wyrobienie okularów w tym optyku? w ciągu jednego dnia czy dłużej. wada 0,5, zadne nietypowe szkła.... z góry dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flicek Re: okulary z fielmanna 15.09.08, 22:03 Byłam ostatnio u dobrego okulisty i zdecydowanie odradził mi wszystkie fielmanny i vision expressy. Robią tam niedokładnie, na odwal. Może lepiej zrób okulary gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: okulary z fielmanna 16.09.08, 07:24 Ja czekałam dość długo, ponad tydzień, ale mi się nie śpieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: okulary z fielmanna 16.09.08, 09:22 Kilka dni, ale nie warto. Niska cena, niska jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Podbijam wątek 18.09.08, 18:24 Czy okulary z Fielmaana są złe, niskiej jakości ... serio? poradźcie zrobiłam słoneczne, czełam 4 dni, synek ponad tydzień ale ma skomplikowany astygmaztyzm teraz chcę zrobić okulary dla siebie - wada -3,5 .... w swojej miejscowości zrobiłam i pękła oprawka po pół roku, facet dwa miesiące niby reklamował (wakacje, coś tam) w końcu po awanturze oddał mi kasę za okulary ................. proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_i_roo Re: okulary z fielmanna 18.09.08, 19:18 okulary nosze juz jakis 30 lat. Z Fielmanna korzystałam juz 3 razy -zmienia mi się wada, a i dobrze jest zmienić oprawki, gdy ma sie je na nosie każdego dnia. Przedtem korzystałam z optyka w rodzinie. Marce Fielmann nie mam nic do zarzucenia -na okulary czekałam kilka dni, ok tygodnia ( ale to także kwestia szkła dla mnie). Nie mam nic do zarzucenia ich jakości, za to Vision Express i owszem - raz prawie się skusiłam na ich oprawkę, ale jak zobaczyłam ich sposób dopasowywania i sposób obróbki szkieł to zrezygnowałam. W Twoim wypadku to pewnie nie takie ważne ale przy poważniejszej wadzie wzroku to przede wszystkim nie korzystałabym z okulisty w takich optycznych sklepach. Wyposażenie takich gabinetów jest super, tylko często brak wiedzy, praktyki i szczególne podejście do pacjenta. Jeśli będziesz niezadowolona z okularów to zdaje mi się że w Fielmannie można je bez problemu zwrócić czy wymienić w ciągu pierwszego miesiąca -przysyłają taki list z pytaniem otoczy jest się zadowolonym i z odpow. informacja. zobacz tutaj: www.fielmann.pl/okulary/wielkie-swiadczenia.php Odpowiedz Link Zgłoś