suso 03.10.08, 15:56 czekam na opinie. Zastanawiam się nad tym: www.allegro.pl/item445067519_pojemnik_na_zuzyte_pieluszki_tommee_tippee.html ewentualnie: www.allegro.pl/item449227611_pojemnik_na_pieluchy_captiva_wklad_kurier.html który lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliczyca80 Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 03.10.08, 18:47 Mam ten drugi od 8 miesięcy. Niestety, wkłady są bardzo drogie i szybciutko się kończą. Ja używam już bez wkładów. Zakładam na kosz normalny worek na śmieci, wrzucam pieluchy górą, a jak się trochę zbierze to wyciągam już w worku. Sprawdza się to na 4+ (jak za długo poleżą to jednak ciut czuć). Acha - używam kosza tylko na pieluszki z siuśkami, grubsze sprawy wrzucam w paklanki i od razu do zsypu. Odpowiedz Link Zgłoś
red_monia Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 07.10.08, 19:23 A może ktoś używa takiego pojemnika: www.allegro.pl/item447523350_diaper_champ_%5E%5E_pojemnik_na_pieluchy_%5E%5E_nowosc.html jest droższy ale nie wymaga wkładów, tylko pytanie jak się sprawdza w praktyce?? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 07.10.08, 19:42 Czego to ludzie nie wymyślą żeby dobić naszą planetę. Nie dość że pieluchy jednorazowe tworzą góry nierozkładalnych przez stuleci śmieci to trzeba je jeszcze w foliowe worki zapakować. Pomyślcie jaki "spadek" zostawicie swoim wnukom i prawnukom. Eh.... wiem, żę moja wypowiedź to głos wołającego na pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 09.10.08, 08:52 tzn,że najlepiej będzie jak wrzuce zawartość do ogródka jako nawóz naturalny ;P Iza Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 09.10.08, 09:07 Nie. Kupa powinna być spuszczona w toalecie a wyrzucona sama pielucha bez kupnej zawartości. Hm.... Myślałam, że już większość mam wie o tym..... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna pacynka 09.10.08, 09:32 Sorki, ale rozśmieszyłas mnie. A jak dziecko nie ma kup w postaci bobków, tylko w postaci mazi, to mamy je zeskrobywać z tej pieluszki i wrzucać do toalety? Oczywiście, że ziemię należy chronić, ale też trzeba zachować umiar. Jeżeli Twoje dziecko zużyło choć jedną pieluchę jednorazową, to nie rzucaj w innych kamieniem. )) Nie, nie będę kontynuować dyskusji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: pacynka 09.10.08, 10:33 Oczywiście że rzadkiej kupki noworodka nie da się wrzucić do toalety. Jednak przez większość okresu pieluszkowego jest to jak najbardziej możliwe. Na zachodzie tak się właśnie robi (ale tam mocno propaguje się zachowania eko). Kamieniami w nikogo nie rzucam, po prostu delikatnie uświadamiam ekologicznie mając nadzieję, że co niektóre mamy poszperają w necie na temat pieluszek i ekologii i wyciągną wnioski dając odetchnąć naszej planecie od góry nierozkładalnych i szkodliwych śmieci. Moje dziecko trochę pieluszek typu pampers zużyło. Ale było to dawno temu i w Polsce nie było alternatywy pieluszek jednorazowych eko rozkładających się po kilkunastu tygodniach czy miesiącach (a nie przez 500 lat) i woreczków eko na pieluszki także nie było i takich super pieluszek do prania. Kilka linków dla przykładu: do prania www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=7&id=282&ec=0 sklep.ekodzieciak.pl/mala-techniczna-fioletowa-p-300.html www.pieluchy.com.pl/jednorazowe sklep.ekodzieciak.pl/ekologiczne-pieluszki-wiona-p-79.html www.pieluszkarnia.pl/index.php?p43,pieluszki-tushies apmp.natura.xip.pl/product_info.php/products_id/859 woreczki na pieluszki www.pieluszkarnia.pl/index.php?p124,ekologiczne-worki-na-pieluszki Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: pacynka 09.10.08, 10:45 I jeszcze forum dla mam pro-eko: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=61482 Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: pacynka 09.10.08, 10:47 Ostatni link: www.chusty.info/forum/viewforum.php Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 08.10.08, 00:10 Wydatek kompletnie bez sensu, no chyba, że masz masę pieniędzy i dużo miejsca. Kompletnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 08.10.08, 10:50 Ja mam od dwóch lat taki Tomee Tippee i wcale nie uważam, że jest to zakup bez sensu. Wprost przeciwnie ciągle go używam i jestem bardzo zadowolona. Niestety oprócz faktu, że wkłady drogie. W tej chwili ze względu na oszczędność używam tylko na kupy, pieluszki zasikane jako nieśmierdzące lądują w normalnym koszu na śmieci. Jeśli chodzi o ten pojemnik bez wkładów, to nigdy takiego nie widziałam, ale zastanawiam się nad jego funkcjonalnością. W takim pojemniku z wkładami każda pieluszka jest owijana osobno w ten woreczeki stąd zapach się tak nie wydostaje. Na jakiej zasadzie nie wydostaje się jeśli pieluszki są luzem wrzucane, to nie kapuję. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 09.10.08, 09:48 Ja od 3,5 roku mam pojemnik na pieluchy, żadnen z tych podanych, jakiś amerykański bez wkładów tyko wkłada się worek na śmieci. Już praktycznie kończę jego używanie, gdyż chłopcy odpieluchowani i pieluchę ma tylko młodszy na noc. Wg mnie nie jest to zakup bez sensu. Ja go trzymam w dodatkwoej toalecie, gdzie jest też kuweta kota więc mi nie przeszkadza i nie zajmuje jakoś dużo miejsca. Pieluchy z siuśkami wrzucałam normalnie a z kupą zawijałam jeszcze w zapachowe paklanki. Jeśli się go opróżnia regularnie to nie śmierdzi a jak się zostawi zawartość dłużej to niestety zapaszek się zaczyna wydostawać. Ja zakupu nie żałuję wg mnie się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
petitbateau Re: Pojemnik na zużyte pieluchy 09.10.08, 12:31 Też polecam, miałam Tommee Tippee. Wcale nie jest jakiś wielki i zdecydowanie bardziej szczelny niz zwykły kosz. Odpowiedz Link Zgłoś