Dodaj do ulubionych

zalety i wady kolyski dla dziecka

17.10.03, 13:36
zastanawiam sie czy kiedy urodzi sie moje malenstwo nie kupic tym razem
kolyski czy to rzeczywiscie tak wyglada ze mozna ja miec przy lozku i kiedy
dzidzia zakwili to wystarczy tylko pohusiac (no chyba ze jest glodne) mam
corke 2 letnia i boje sie zeby nie przechylila malenstwa tak ze wypadnie
napiszcie cos jesli wiecie
Obserwuj wątek
    • e.beata Re: zalety i wady kolyski dla dziecka 17.10.03, 15:06
      Niektóre mają blokadę i przechylają się tylko trochę.
      Myślę że kołyska jest wygodna.
      • ja275 Re: zalety i wady kolyski dla dziecka 17.10.03, 17:11
        ja mam w domu kolyske i stwierdzam ze jest to super sprawa. Coprawda moja mala
        ma dopiero a moze juz smile poltora miesiaca i miesci sie swobodnie w kolysce ale
        nie wyobrazam sobie ze moglabym nie miec kolyski po prostu nie widze jak moge
        ratowac sie w chwili gdy mala jeknie lub zaplacze szczegolnie noca. Nasza
        kolyska stoi obok lozka tak wiec jest to podwojna wygoda, kiedy Zuzka zaplacze
        lub jeknie odrazu siegam reka za obrecz kolyski by mala troche uspokoic i
        powiem ze to naprawde dziala. Polecam wszystkim mamom kupujcie kolyski dla
        swoich dzieci smile teraz sa w sprzedazy nawet lozekcza ktore maja taka podstawke
        jak kolyska gdzie potem mozna te podstawki tj bieguny odmontowac i moze kolyska
        stanowic normalne lozeczko. Tak wiec polecam goraco kolyski smile pozdrawiam
        • grrrrw Re: zalety i wady kolyski dla dziecka 17.10.03, 19:23
          Popieram kołyski, ale trzeba sprawdzic czy mają jakiś atest, czy sa bezpieczne.
          Ja nie miałam kołyski, uzywałam w mieszkaniu spacerowego wózka. To było do
          jakichs trzech miesięcy wygodne, bo mozna było nie tylko hustac, ale gdy
          dziecko usneło wyprowdzić wózek do innego pomieszczenia. Nawet na czas
          kapieli , a zazywałąm jej około południa stawiałam wozek w lazience i miałam
          cały czas go na oku. Oczywiscie starsze dziecko musi byc nadzorowane, przypięte
          szeleczkami itd. Starsze rodzeństwo moze przewrocic i kołyske i wozek.
          Dla starszego dziecka wydaje mi się wygodny pomysl z takim malym sznurkowym
          kojcem na kółeczkach. Moze posłuzyc jako łózeczko, mozna z nim jeżdzic po
          mieszkaniu, nie da sie go przewrócic. Tylko podłoga troche zbyt blisko ziemi
          jest. I jak dziecko spi, to trzeba sprawdzic, czy nie wieje na nie przy
          podłodze. No i takim kojcem nie da sie bujać.
          • silije.amj Re: zalety i wady kolyski dla dziecka 17.10.03, 19:38
            Podobają mi się kołyski ale mają jedną istotną wadę - wysoką cenę jak na
            krótkość użycia. Wolę łóżeczko rozkładane potem w mały tapczanik, też drogie
            ale posłuży 6 lat a nie 3 miesiące! Ale jeśli kogoś stać i na to i na to no to
            pewnie fajnie mieć uroczą kołyskę.
            • ursgmo Re: zalety i wady kolyski dla dziecka 18.10.03, 12:07
              Ja mam łóżeczko drewexu z biegunami, jeśli nie są już potrzebne można zdjąć,
              ale u mnie mimo że synek ma 20 miesięcy nadal są i nieraz się przydały. Starsze
              dziecko nie ma szans przechylić za mocno bo bieguny mają blokadę. Ale same
              kołyski są słodkie i nie wiem czy następnym razem też nie kupię. Widziałam taką
              prześliczną w amerykańskim sklepie internetowym smile, ale to może kiedys.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka