czajkax2 21.11.08, 13:23 dziewczyny ja jestem laikiem w tym temacie. czy różne zestawy mozna ze soba łaczyc? czym sie różni np duplo od creativ czy system? I czy wszystkie zestawy sa ze soba kompatybilne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:30 Duplo jest większe i raczej z innymi nie do łączenia. Te 'doroślejsze' się nie różnią niczym, poza tematyką Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:32 Duplo jest większe, największe jest Quattro. Klocki z Lego Belville (Lego dla dziewczynek 5 - 7 lat) bez problemu dają się połączyć z Duplo (pokazał mi to sprzedawca, praktykuję w domu) - można mieszać, po prostu to wygląda trochę śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:32 Syn ma kilka zestawów.Lotnisko,samolot,policję,spiderman i klasyczne.Wszystko się łączy.Z duplo nic nie połączysz bo inne gabarytyA,no i bionicle też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:32 e_r_i_n napisała: > Te 'doroślejsze' się nie różnią niczym, poza tematyką Nie różnią się, jeśli nie brać pod uwagę lego technic, które zasadniczo się nie różnią od innych lego, ale jednak sie różnią . Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:35 No to jeszcze bardziej mi namieszałyście Rozumiem ze duplo odpada. Widzialam takie fajne rózowe dla dziewczynek LEGO CREATOR,mam nadzieje ze jak dokupie do tego LEGO SYSTEM to beda mogły łaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:39 Jasne, że się będą łączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gkgrk Re: Do znawczyn klocków Lego:) 01.12.08, 11:09 czym się różnią lego creator od lego city Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:41 Nie no, w każdym zestawie znajdziesz takie elementy, że się nigdzie poza nim nie przydadzą. W Technics jest jednak sporo 'zwykłych' klocków. Nie lubić Technicsa, za fajne rzeczy robi. I dlaczego w USA jest 3 razy taniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 14:03 e_r_i_n napisała: > Nie no, w każdym zestawie znajdziesz takie elementy, że się nigdzie > poza nim nie przydadzą. W Technics jest jednak sporo 'zwykłych' > klocków. Uhm, tylko, że bardziej dziurawych. Ale takie, wie pani, Bionicle, to raczej ciężko z innymi połączyć. Z Technics się ogólnie łączą, ale ciężko zaadaptować tak, aby do zwykłych się czepiały (choć niby normalnie można, rurka w dziurkę z krzyżykiem, rurka w dziurkę w bricku, nakrętka i jedziemy dalej brickami). Ostatnio mój niemąż mi zbudował takie cudo z Technics, że byłam pełna podziwu, jak to te długie klocki się poruszają rytmicznie za pomocą silniczka. Taaak, Technics mają wielorakie zastosowanie A z bionicla - z robotów - ostatnio budujemy smoki. O takie na przykład: Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 14:18 Eee, super Mnie mój mąż molestuje o kolejny zestaw 'dla syna' - tym razem Technics samochód terenowy. Z silnikiem. Widzę, że te nasze duże dzieci tak maja Odpowiedz Link Zgłoś
realsiud Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:31 duplo kompatybilne z duplo,system z system,city z city itd.itd.))) Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:33 City da się łączyć ze "zwykłymi" bez bajerów Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:34 realsiud napisała: > duplo kompatybilne z duplo,system z system,city z city itd.itd.))) Bzdura. Jak się człowiek uprze, to duplo połączy z lego i na odwrót. Ale nie każdy element da się przyłączyć, to zależy od kształtu i uformowania części styku. Lego BASIC sprzed 20 lat idealnie łączy się z lego system. A lego city łączy się z lego belville. I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 14:17 Dodam wiecej. Quatro laczy sie z Duplo, Dyplo z Creator, ale trzeba odpowiednio te klocki laczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
igooska Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:48 Duplo jest większe od Lego system,technic czy innych tematycznych.Te inne pasują do siebie ,mój syn po pierwszorazowym zbudowaniu z nowego zestawu wrzuca wszystkie do jednego ogromnego pudelka ,zostawia sobie tylko książeczki-instrukcje a potem jak buduje znowu to szuka szuka i szuka w pudle i to jest dla niego frajda największa.Kupiliśmy mu teraz jakiś zestaw indiana jonasa i koń który tam jest ,jest prawie identyczny jak konik którego odziedziczył w klockach po wujku.Klocki tamte maja już ponad 20 lat i wszystko pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Do znawczyn klocków Lego:) 21.11.08, 13:51 Dziękuje Wam bardzo. W taki razie bez obaw sprezentuje lego córkom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś