ap77 23.01.09, 10:52 co zrobic w takiej sytuacji. Zadaje pytanie kilkakrotnie i zero odpwiedzi. Mialm jzu tak kilka razy. Co moge zrobic w takiej sytuacji, przecie zto niepowazne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deleine Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 10:59 a już coś zakupiłaś czy chcesz się dowiedzieć w trakcie aukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 11:04 a trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 11:08 odpuścić zakup Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee Olac go 23.01.09, 11:04 ap77 napisała: > co zrobic w takiej sytuacji. Zadaje pytanie kilkakrotnie i zero odpwiedzi. > Mialm jzu tak kilka razy. Co moge zrobic w takiej sytuacji, przecie zto > niepowazne! A tak na powaznie, to zalezy jak bardzo zalezy Ci na rzeczy ktora sprzedaje - moze ma jakies info kontaktowe na stronie o mnie? Ja po prostu rezygnuje z zakupu jesli ktos nie jest w stanie odpowiedziec na moje pytanie, bo to przeciez swiadczy o jego stosunku do klienta. Sama staram sie odpowiadac w miare szybko na zadane pytania (no czasami jakies wyjazdy/choroba dzieci) to moze mi taki email umknac, ale z reguly traktuje kupujacych tak jak sama chcialabym byc traktowana, wiec jesli ktos ma inne podejscie (jak np w/w przypadku braku odpowiedzi po kilkakrotnych mailach - zakladajac ze nie sa to upierdliwe pytania typu 'Za ile sprzedasz ta rzecz?' - to ja bym po prostu zrezygnowala z zakupu i poszukala innego sprzedawcy). Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: allegro 23.01.09, 11:22 A ja się też wkurzyłam na allegro. 18 stycznia kupiłam przedmiot. Przelew zrobiłam od razu. Ponieważ i ja i sprzedający mamy konto w tym samym banku to sądzę, że kase miał 19 na koncie. A on mi 21 stycznia późno wieczorem pisze, że przedmiot wyśle 23 stycznia bo niby nieczynna poczta, z którą współpracuje. Za kilka dni wyjeżdżam, rzeczy były mi potrzebne na ten wyjazd i nie wiem czy zdążą dojść. Szkoda, że sprzedający nie napisał informacji o opóźnieniu w wysyłce na stronie z aukcją. Facet ma sprzedane kilkaset rzeczy, więc raczej z tej poczty korzysta na bieżąco. I co, nagle ni stąd ni zowąd się dowiedział, że ja zamknęli. No i wogóle w takiej sytuacji powinien mieć możliwośc skorzystania z innej poczty. Dziwne to dla mnie trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: allegro 23.01.09, 11:24 tez tak mialma, potrezbowalam rekawiczki dla dziecka na wyjazd zimowy i doszly, jak jzu wyjechalismy Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: allegro 23.01.09, 16:03 A to pewnie korzysta z poczty na Lanciego 12 w Warszawie Ja też stąd wysyłam i rzeczywiście jest tam awaria komputerów. I teraz nie Kasia wozi rzeczy na pocztę, tylko ja osobiście samochodem na drugą pocztę. I rzeczywiście zamknięcie było nagłe, w środę Kasia poszła z paczkami na pocztę i nadziala nie na kartkę "awaria komputerów", a następnego dnia kartkę "z powodu awarii systemu komputerowego nieczynne do 23 stycznia"> Czyli dla chcącego, nic trudnego - może trzeba było porpsić sprzedającego o wysłanie z innej poczty? Pozrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: allegro 23.01.09, 16:07 facet maila wysłał 21 stycznie póxno wieczorem, ja go przeczytałam 22 stycznia, więc do 23 stycznie nie było daleko. Ale zastanawia mnie dlaczego nie wysłał wcześniej. Na aukcji ma napisane, ze wysyła najpóżniej na drugi dzień po otrzymaniu kasy. Skoro ja zrobiłam prelew 18 st. (niedziela), konto mamy w tym samym banku, to facet kasę na bank miał 19 st. czyli w poniedziałek. Więc mógł wysłać przesyłkę i 19 i 20 i 21 i 22 z innej poczty. Tak się zastanawiam czy nie wystawić mu neutrala... Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: allegro 23.01.09, 16:16 No niestety, to jest urok zakupów na odległość Może jest np osobą pracującą w domu, ma chore dziecko i nie może dalej jechać? Ale rzeczywiście, ciężka sprawa. Wg regulaminu allegro sprzedający ma ileś czasu na wysyłke przedmiotu. A może trzeba go było poprosić np w tym wypadku o wysłanie kurierem do tego miejsca, gdzie jesdziesz (o ile jest to w Polsce) za dopłatą z jego strony, ponieważ nie wywiązał się z obietnic na swoich aukcjach? Pozdr O Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 12:31 Jeżeli sprzedający nie odpowiada na zapytanie - odpuszczam. Jeżeli potrzebuję cos na konktrtny termin, dzwonie PRZED zakupem do Sprzedającego, albo ślę amila i pytam - czy może wysłać tego i tego dnia pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 13:45 A ja wczoraj kupiłam kombinezon - po aukcji otrzymałam informację, że zostanie wysłany dopiero 2 lutego bo sprzdającej nie ma w domu. Wkurzyłam się na maksa bo ten kombineozn pewnie dotrze za 2 tygodnie. Mogę zrezygnowac z takiego zakupu??? W aukcji nie było o tym słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 15:53 Zrezygnować możesz...praktycznie sprzedający powinien poinformować że przebywa na urlopie czy przesyłki będą opóźnione. Jednak weź pod uwagę również przypadki losowe: Po wakacjach kupowałam podręczniki dla dziecka do szkoły...tak na styk bo miały do mnie dotrzeć ok 2-3 września. Dzień po zakupie na trwających aukcjach pojawił się wpis że książki będą wysyłane z ponad tygodniowym opóźnieniem..wpadłam z złość.Wysłałam dość niemiłego w treści maila Wyjaśniło się..sprzedawcy zmarła bliska osoba..pogrzeb, żałoba. Teraz biorę na wstrzymanie...z jednym sprzedającym bawiłam się z kupno ponad 3 miesiące bo pan leżał w szpitalu po zawale, ale towar dostałam Co do aukcji w której sprzedawca nie odpowiada ma moje pytania a są odpowiedzi są dość ważne poprosiłabym o usunięcie z aukcji z uwagi na brak wiążących odpowiedzi. Najlepiej jednak zadzwonić- rozmowy drogie nie są Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 14:09 Olać takiego nawet jak Ci zależy. Z doświadczenia wiem , że potem z takimi same kłopoty i jeszcze nic wyjaśnić nie możesz! Nigdy nie kupię juz od kogoś kto nie odpowiada na poważne pytania dotyczace towaru! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 16:35 To jeszcze zalezy, o co pytasz, ja na pytania typu: -jaka cena minimalna -czy sprzedam taniej itp... tez czesto nie odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Allegro -sprzedajacy nie odpowiada na zapytan 23.01.09, 16:43 np. pytalam o material z jakiego uszyta jest torba Zero odzewu A sprzedajacy to SKLEP Odpowiedz Link Zgłoś