Dodaj do ulubionych

milutki kocyk

13.11.03, 15:04
zamierzam kupić kocyk dla dziecka - milutki, mięciutki, kolorowy. Pomóżcie
poleccie firmę, sklep z dużym wyborem - najchętniej w Warszawie (lub
okolicach) lub w Bielsku-Białej
pozdrawiam
magda
Obserwuj wątek
    • dosiamamafilipa Re: milutki kocyk 13.11.03, 15:09
      hej teraz akurat w tesco na gorczewskiej jest promocja i sliczne milutkie
      kolorowe kocyki sa w cenie 17 zl
      • agni71 Re: milutki kocyk 13.11.03, 18:17
        A ja polecam kocyk firmy Manterol (hiszpanski). Kiedys ktos polecal na forum,
        obejrzalam i kupilam - jest bardzo miekki, dosc gruby, miesisty, a jednoczesnie
        lekki. Sa rozne wzory i kolory, rowniez rozne rozmiary. Jedyna wada to cena -
        my zaplacilismy (w dosc drogim sklepie) ponad 100zl. Ale jak na razie uwazam,
        ze bylo warto. Sa w ktoryms ze sklepow internetowych (tanimarket?)

aga
        • zuzia_i_werka Re: milutki kocyk 13.11.03, 18:34
          Hej! Ostatnio w Smyku kupiłam świetny kocyk hiszpańskismile Jest gruby a zarazem
          delikatny taki mięsisty i milutki,że aż chce się do noego przytulićsmile
          Zapłaciłam 75zł.Pozdr!
        • edytek1 Re: milutki kocyk 16.11.03, 00:22
          Jako mama seniorkiwink Karoliś ma 19 miesięcy polecam hiszpańskie Manterole.
          mieliśmy dwa duży i mały i choć prane setki razy to wyglądają jjak nowiutkie a
          kocyki moich koleżanek choć były sporo tańsze zużyły się po bardzo krótkim
          czasie. w końcu i one kupiły Martenole i każda z nas uznała je za hit... Jak te
          bedzie 2 dziecie to też z tych kocykow skorzysta. Niestey drogie , ale warto.
    • asia_i_franio Re: milutki kocyk 14.11.03, 11:28
      Ja też polecam hiszpański Manterol. Ciepły, miękki, świetnie się pierze.
      Używamy od 15 m-cy.
      Mają duży wybór wzorów, sporo "cukierkowych", w pastelowych kolorach, ale
      asortyment na tyle szeroki, że każdy coś dla siebie wybierze. Ceny rzeczywiście
      do niski nie należą, trzeba się liczyć z wydatkiem ok. 80-100 zł.

Asia
      • leigh4 Re: milutki kocyk 14.11.03, 13:59
        A gdzie można kupić kocyki tej firmy w warszawie? Widziałam co prawda
        hiszpańskie kocyki w Smyku, ale raczej innej firmy i były tylko bardzo duże.
        Dzięki z góry za odpowiedź
        • agni71 Re: milutki kocyk 14.11.03, 22:21
          leigh4 napisała:

> A gdzie można kupić kocyki tej firmy w warszawie? Widziałam co prawda
          > hiszpańskie kocyki w Smyku, ale raczej innej firmy i były tylko bardzo duże.
          > Dzięki z góry za odpowiedź

Ja kupilam w Swiecie Dziecka w tesco przy Gorczewskiej, ale tam jest chyba dosc
          drogo. Sa, ale nie pelny wybor wymiarow i fasonow, w www.tanimarket.pl
          aga
          • leigh4 Re: milutki kocyk 15.11.03, 16:27
            Dzięki Aga.
            • agni71 Re: milutki kocyk - jeszcze Manterol 15.11.03, 20:35
              spojrzalam na opakowaie po kocyku, ktory kupilismy -rozmiar 100x130. Kosztowal
              az 149 zl, ale wiem, ze w innych miejscach, np. wspomnianym przeze mnie
              tanimmarkecie, mozna je kupic taniej. A kocyk z Kubusiem (sliczny!) wtym samym
              rozmiarze byl jeszcze drozszy sad(

aga
              • agnysek Re: milutki kocyk - jeszcze Manterol 17.11.03, 08:46
                ja tez polecam manterol - kocyk ie do zdarcia - po praniach wyglada jak nowy i
                co najwazniejsze nadal jest milutki i cieplutki - nic sie nie zmechacilo ani
                nie zbiło
                sa np www.tanimarket.pl
    • franca1 Re: milutki kocyk 17.11.03, 09:01
      dziewczyny, na firmę się już zdecydowałam - pooglądałam w tanimmarkecie -
      piękności - napiszczie jeszcze czy rozmiar 100x130 (dokładnie nie pamiętam, ale
      ten większy) nie jest zaduży dla rocznego dziecka?
      • asia_i_franio Re: milutki kocyk 17.11.03, 10:25
        Myślę, że możesz spojrzeć perspektywicznie - większy kocyk dłużej wykorzystasz,
        a że jest świetnej jakości to na pewno prędzej Ci sie znudzi niż zniszczy wink

Ja mam mniejszy (chyba 80x100), ale kupowałam go przed urodzeniem Frania, więc
        także z myślą o niemowlaku. Teraz Franek ma 15 m-cy i ten rozmair jest nadal
        o.k.
        Pzodrawiam
        Asia
        • leigh4 Re: milutki kocyk 18.11.03, 02:01
          Obejrzałam w tanimmarkecie-rzeczywiście super. Ale też mam problem, co do
          wielkości. Ten 130-150 jest chyba jednak za duży, a trochę się boję opatulania
          w za duże rzeczy ze względu na oddychanie Maleństwa. Spojrzałam na listę rzeczy
          ze szkoły rodzenia-też zalecają mniejsze:70 na 100. Co Wy na to? Ten rozmiar
          wydaje całkiem sensowną wielkością: najpierw w sam raz do opatulania
          dzieciaczka do pół roku, a potem, jak i tak się ze wszystkiego rozkopuje-do
          przykrywania zamiast kołderki...Ale jak jest w praktyce, niestety nie wiem
          jeszcze.
          • agni71 Re: milutki kocyk - rozmiar 18.11.03, 12:55
            leigh4 napisała:

> ze szkoły rodzenia-też zalecają mniejsze:70 na 100. Co Wy na to? Ten rozmiar
            > wydaje całkiem sensowną wielkością: najpierw w sam raz do opatulania
            > dzieciaczka do pół roku, a potem, jak i tak się ze wszystkiego rozkopuje-do
            > przykrywania zamiast kołderki...

Mysle, ze dla noworodka nie ma sensu kupowac wiekszego kocyka. ten rozmiar
            bedzie w sam raz. My uzywamy wiekszego (100x130), ale dopiero od jakiegos
            miesiaca. Coreczka ma teraz 14 miesiecy, ale jest drobna (10-25 centyl) i ten
            kocyk wcale nie jest za duzy, bo ona sie w nocy wielokrotnie przewraca z boku
            na bok i dzieki temu "zapasowi" kocyka starcza do przykrycia malej (choc i tak
            udaje jej sie rozkopac czasami smile

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka